Šarapovová zahájila cestu za třetím titulem z Říma

15. 5. 2013, 22:15
Aktuality 22
WTA ŘÍM - Maria Šarapovová se rychle oklepala z první letošní porážky na antuce a v Římě už zase vítězí. Španělku Muguruzaovou dnes porazila hladce ve dvou setech a vykročila za třetím titulem během tří let.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová v Římě prohrála naposledy v roce 2005. Dalších dvou ročníků se nazůčastnila, v sezoně 2008 kvůli zranění nenastoupila k semifinále, následné dva roky znovu chyběla a poslední dva ročníky ovládla. 

Letos tak útočí na třetí titul během tří let a do soutěže vkročila hladkou výhrou - v italské metropoli už 14. řadě. Španělku Garbinu Muguruzaovou porazila za 64 minut dvakrát 6-2, když za celý zápas na podání ztratila jen 10 míčků.

"Ona je vycházející hvězdou španělského tenisu a hraje opravdu dobře. Podmínky dnes byly náročné, protože hodně foukalo. Ale dokázala jsem se tomu přizpůsobit a zápas vyhrát," komentovala šestadvacetiletá Ruska, jež v neděli v Madridu prohrála finále se Serenou Williamsovou a na antuce tak utrpěla první porážku po šňůře 21 vítězství.

"Tohle je pro mě významný turnaj, protože jsem ho už dvakrát vyhrála a hrála jsem tu už jako velmi mladá hráčka. Fanoušci jsou tu skvělí a hodně mě podporují, takže se tu cítím skvěle," řekla Šarapovová.

O postup do čtvrtfinále se světová dvojka utká s Američankou Sloane Stephensovou.

Loňská poražená finalistka Na Li svůj první letošní zápas zvládla také bez problémů. Bývalá vítězka French Open porazila 6-1 6-3 krajanku Jie Zheng.

"Vždy je těžké hrát proti některé tenistce ze stejné země - jsme spolu v národním týmu a často společně trénujeme. Na okruhu jsme skoro jako dvojčata a to je pak těžké bojovat proti každému. Ale jsem šťastná, že jsem ji dokázala porazit," řekla světová pětka Na Li.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.369.000 dolarů)
středeční výsledky (15. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Muguruzaová (Šp.) 6:2, 6:2, Azarenková (3-Běl.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:0, Na Li (5-Čína) - Jie Zheng (Čína) 6:3, 6:1, Erraniová (7-It.) - McHaleová (USA) 7:5, 5:7, 6:2, Stosurová (9-Austr.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:6 (7:5), 6:0, Kirilenková (12-Rus.) - Lepchenková (USA) 6:3, 6:1, Vinciová (13-It.) - Burnettová (It.) 6:1, 6:4, Cibulková (14-SR) - Oudinová (USA) 5:7, 6:1, 6:3, Stephensová (16-USA) - Bertensová (Niz.) 4:6, 6:3, 6:2, Jankovičová - Jovanovská (obě Srb.) 6:2, 6:0, Suárezová (Šp.) - Oprandiová (Švýc.) 6:4, 6:2, Moritaová (Jap.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:1, Domínguezová (Šp.) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Martičová (ČR/Chorv.) - Castaňová/Duqueová-Marinová (Kol.) 6:3, 7:6 (7:4).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Bob
viděla si Jelenu?
Reagovat
Sonja
Bobe, já to tady nečetla!:-D
Reagovat
freeteepek
Kdo to neviděl, o hodně přišel. Přinejmenším o velkou sázkařskou příležitost. V sedmém gemu druhého setu se hra vyrovnala natolik, že se hrálo při podání Li Na 12 shod! Stačilo sázet vždy při výhodě jedné z hráček na tu druhou...Závěr tohoto gemu a potažmo výsledek celého zápasu předurčil komentátor Slovak športu, když se "spletl" a předpověděl, že Jankovičová následující breakball nezíská. Stal se pravý opak. Je zajímavé. Jak tyto předpovědi pronesené do éteru fungují. Včera se to samé povedlo britskému komentátorovi dvakrát v krátké době. A ten to vzápětí musel okomentovat, že tak to prostě funguje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to bylo opravdu maso. A nejvýživnější byl gem jak Jelena poprvé podávala na vítězství. Kurzy Li skákaly od 2.6 do 12.
První set a odvrácené setboly jsem bohužel nestich.
Reagovat
smazaný uživatel
tragický Li Na udělala 62 UE..!
Reagovat
smazaný uživatel
*tragická :D
Reagovat
freeteepek
Ale taky asi 50 winerů:-)
Reagovat
smazaný uživatel
na winnery sem nekoukal, ale tolik jich asi nebylo, nebo jo?
ale těch UE je fakt moc, copak takhle hraje No.5? :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://q3.cz/images/55Jeca_NaLi.png
někdo to sem dal, použiju too :D
winners-31
Reagovat
freeteepek
No jo, bylo na to blbě vidět:-) Ale ten druhý set byl vyrovnaný. Kdyby tam Li Na neprohrála ten maratonský game, dopadlo by to přesně naopak. A pak by se vidělo ve třetím...Já to poslouchal se slovenským komentářem a ten komentátor ten breakball fakt předpověděl. Pak už byla Číňanka unavená nejen fyzicky, ale i psychicky:-((
Reagovat
smazaný uživatel
jo, taky jsem se díval na Slovak Sport :D
ale dopadlo to, jak to dopadlo, nic se nedá dělat, Errani bude holt i před Li Na, ikdyž je mi z toho jejího "iháá" nebo co to dělá, dost blbě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky už mi srdce říkalo "konec" :DD
Reagovat
freeteepek
Jo, to dělá osel v Itálii. Schiavoneová to umí ještě líp. A navíc přitom i dost blbě vypadá:-((
Reagovat
Sonja
Pche, prý "někdo" to sem dal...:-/
:-D
Reagovat
freeteepek
Nerad tuhle uhekanou hvězdu objahuju, ale připadá mi, že ji za ten včerejší zápas nedoceňujete. Hrála skoro bez chyb. Ale přitom to nebylo pinkání ve stylu Agy. Neřekl bych, že Julie byla tragická. Vika jí prostě nic nedovolila. A ta bezradnost se musela u Julie projevit třeba i větším množstvím chyb na servisu. Jsou to jenom ženský se slabou psychikou:-) Proto bych chtěl vyzdvihnout Viky včerejší výkon, která byla psychicky velmi silná. Od začátku až do konce.
Reagovat
VlS
i pozítří dost tragedia. Pravděpodobnost srážek na zítra nad 80%, vítr až 10 m/s (tj 36 km/h). Na pátek to není o moc lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápasy Mashy a Viky vám nepopíšu, protože jsem neviděl. Pod článkem o turnaji v Praze zjistíte proč... :)

Jinak mě samozřejmě moc těší ty výsledky. Myslel jsem si, že kousek zápasu Viky ještě stihnu, ale ona to vzala fakt hodně rychle. :)
Reagovat
freeteepek
Vika mě dnes večer překvapila takřka bezchybnou hrou v zápase s Julií. Nedala jí vůbec šanci. Hned po Sereně pro mě druhá největší favoritka:-)
Reagovat
tommr
tak to není moc povzbuzující zpráva pro Petru ... :)
Reagovat
VlS
Julča byla absolutně tragická, i Vika dělala chyby, ale ne nijak moc, ale Julča jí nedala ani moc příležitostí a kazila metelesku blesku.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Vlsem. Julča asi měla taky dost z epické bitvy :) s Adndrejkou.
Servisy jí tam nepadaly, stačilo trošku zatlačit a nestíhala. Pak zkusila riskovat, padalo to do sítě. Šla si na kříž pro vítězné balony a padalo to do autu.
Zajímavý byl akorát gem v kterém odvrátila 3 SP a vyhrála svůj servis.
Stihl jsem dát handicap na Azu a po prvních 4 hrách bylo jasno :) Tak to mám rád.

Vika nehrála špatně, ale bylo to sotva na půl plynu. A proč by ne, když i tak darovala jednoho ptáčka. Až ji někdo zmáčkne, pak uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě jsou favoritkami taky, samozřejmě v případě, že Petra by vypadla :) Vika jako jedna z mála na Serenu umí.. v tom případě bych přála Sereně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist