Šátral se nechytil ani v Kalifornii proti trápícímu se soupeři

3. 10. 2017, 06:39
Aktuality 13
CHALLENGER STOCKTON - Jan Šátral si na říjen naplánoval sérii challengerů v Americe, hned první zápas mu ale nevyšel. Ve Stocktonu v utkání prvního kola prohrál hladce 2-6 2-6 s Britem Brydanem Kleinem, který tak přerušil sérii pěti porážek a do druhého kola hlavní soutěže postoupil dokonce poprvé po téměř čtyřech měsících.
Profily hráčů
Jan Šátral

Jan Šátral loni prožil životní sezonu. Poprvé vyhrál dva challengery, na US Open si v kvalifikaci zajistil premiérový start v hlavní soutěži grandslamu a v New Yorku si připsal i jednu výhru. Ve světovém žebříčku se vyšplhal na 136. místo. 

Letos dostal také pozvánku do daviscupového týmu, v únoru v Austrálii při neúčasti Berdycha se Štěpánkem dokonce odehrál dvě dvouhry i čtyřhru. Jenže formu si udržet nedokázal a celý rok 2017 se trápí. Pouze čtyřikrát vyhrál alespoň dva zápasy po sobě. 

Třikrát se mu to povedlo v kvalifikacích grandslamů, postup do hlavní soutěže však v závěrečném třetím kole ani jednou vybojoval nedokázal. Přitom v Melbourne, Paříži i New Yorku vedl 1-0 na sety (stejně vedení letos neudržel celkem dvanáctkrát). Nejlepší turnaj odehrál v červnu na antukovém challengeru v italské Vicenze, kde skončil v semifinále.

Najít formu Šátral zkouší nyní v Americe, kde by v průběhu října měl odehrát minimálně tři challengery. Ten první - alespoň ve dvouhře - pro něj skončil po 70 minutách hry. V kalifornském Stocktonu sedmadvacetiletý Čech nestačil na Brita Brydana Kleina, kterému podlehl snadno dvakrát 2-6.

Klein byl přitom hratelným soupeřem. Od poloviny dubna, kdy se přesunul z turnajů Futures na challengery, si připsal teprve sedmou výhru z 25 zápasů. Proti Šátralovi přerušil sérii pěti porážek a do druhého kola hlavní soutěže postoupil poprvé od půlky června.

Šátral, který v žebříčku klesl až na 387. příčku, se ve Stocktonu udržel ve hře alespoň ve čtyřhře. V té se Srbem Nikolou Milojevičem postoupili do čtvrtfinále po hladké výhře nad domácími outsidery.

V dalších dvou týdnech by Šátral měl startovat na challengerech ve Fairfieldu a v Las Vegas.

• CHALLENGER STOCKTON •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 100.000 dolarů
pondělní výsledky (02. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Klein (Brit.) - Šátral (ČR) 6-2 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Milojevič/Šátral (Srb./ČR) - Brooksby/Kozlov (USA) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Berďa to nakonec dal, ve třetím setu 6:2, kanára ve druhém setu nepočítám :-)).
Reagovat
Fandina
Berďulka s Donaldsonem má set. Tak ještě jeden Berďo, pojď!!!
Reagovat
Lunej..
Hm, Tomas chce byt asi ornitolog, jeste, ze jsem to nevidela....
Reagovat
Lunej..
Lucas s Nadalem velmi pěkný zápas, velká škoda, že TB Lucas neproměnil, vedl 6:4. Myslím, že Nadal si 3. set nenechá vzít, no uvidíme.
Reagovat
Franky
co to tam Lucas nedal....boze...ale vidno ze Nadal na rychlejsich povrchoch je bezzuby...bojuje v prvych kolach
Reagovat
Lunej..
Lucas to chtěl rychle zabít, ale bohužel to dal do sítě, hraje velmi dobře, publikum fandí hodně Rafovi. Je to velká škoda, protože jak známe Rafu, tohle vrácení do zápasu ho může hodně nakoupnout.
Reagovat
Lunej..
nakopnout. :)
Reagovat
Lunej..
Hm, jak jsem psala... Stacil jeden brejk.. Lucasi jsi trubka:)
Reagovat
Franky
presne tak...mohol tam kludne hrat dropshot povrch je dost rychly aj priemerny dropshot by stacil minimalne nato zeby nadal z tazkej pozicie vracal loptu ktoru by lucas v poho dal...nezvladol to v hlave...
Reagovat
Fandina
A teď nevím, na koho ses dívat, Lukyn s Chiudinellim, moji oblíbenci Gríša s Dzumhurem a Ríša s Querreym. Ríša má strniště, vous, fous :-). První set vyhrál 6:4 a teď vyhrál i TB ve druhém. Takže super!!!
Reagovat
Fandina
A nakonec všichni tři vyhráli. Takže super.

A teď držím palce Adamovi, proti Lazovi má set, tak snad v tom bude pokračovat. Adame pojď!!!
Reagovat
Fandina
Adam 6:3 7:5, teď ještě hraje Šafránek s Gaio, ale tam je to zatím 1:4. Třeba otočí. A pak Berďulka. Takže držím palce.
Reagovat
Fandina
To je škoda Šátry, snad se to zlepší. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist