Schwank vypadl a dostal pokutu. Za kraťasy a loby

8. 4. 2010, 10:53
Aktuality 8
Hned dvojnásob musela mrzet porážka na turnaji v Houstonu argentinského tenistu Eduarda Schwanka. Sedmý nasazený hráč totiž nejen nepostoupil, ale navíc dostal pokutu 1.000 dolarů za neobvyklý styl hry.
Eduardo Schwank

Sedmý nasazený Eduardo Schwank prohrál středeční duel s krajanem Juanem Ignaciem Chelou 1-6 7-6 1-6. Jak uvedl, trápila ho během zápasu bolavá záda, kvůli čemuž hrál nezvykle mnoho zkrácených úderů a lobů. Poté, co zápas zakončil chybou nohou při mečbolu, ho diváci "vybučeli".

"Měl jsem problém se zády. Hrál jsem 'kraťasy', aby výměny netrvaly tak dlouho, a také abych soupeře rozběhal a unavil," vysvětloval svou strategii Schwank.

Chela přiznal, že měl s krajanovým stylem velké problémy. "Je těžké udržet koncentraci, když soupeř zahraje dva dobré míče a pak dva hrozné. Pořád mi posílal ty svoje kraťasy, musel jsem se pořád soustředit a hrát svůj nejlepší tenis," dodal vítěz neobvyklého duelu.

Jak Schwank prozradil, záda ho trápí už několik dní. Má proto v plánu vrátit se domů a připravit se na turnaj v Barceloně.

"Nemám rád, když se utkání vzdává, proto jsem radši hrál do konce. Pro mě je to to samé, ať zápas vzdám, nebo ne. Výsledek je stejný, ale radši zůstanu na kurtu a tam taky prohraju," řekl Argentinec, ovšem jeho vítězný krajan s tím nesouhlasil. "Když vás něco bolí, když se necítíte dobře a nemůžete na kurtu odevzdat stoprocentní výkon, tak je lepší utkání skrečovat," řekl Chela.

Kvůli dešti se na antuce v Houstonu odehrály ve středu jen dva zápasy, z toho jeden rekordní. V nejdelším třísetovém duelu roku 2010 porazil za tři hodiny a 25 minut Chilan Nicolas Massu 6-7 7-6 a 6-4 amerického hráče z kvalifikace Ryana Sweetinga.

Dvojnásobný olympijský vítěz z Atén, jenž bude jedním ze soupeřů českých tenistů v červencovém utkání Davis Cupu, tak už poněkolikáté dokázal svůj smysl pro maratonská utkání.

"Myslím, že jsem celý zápas byl agresivnější," litoval po prážce Sweeting. "V každém setu jsem měl příležitosti, nemyslím si, že první set musel dojít do tie-breaku. Byl jsem brejk nahoře, stejně jako potom ve druhém a třetím setu."

Výsledky - Houston (antuka, dotace 442.500 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Chela (Arg.) - Schwank (7-Arg.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:1, Massu (Chile) - Sweeting (USA) 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Damm/Polášek (ČR/SR) 6:4, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikde okrem prvej vety nie je nic o pokute za kratasy a loby. To akoze dakto z ATP dosel za nim po zapase ze toto sa nemoze pookuta? lebo toto je daka kacica novinarksa ved nikde sa nepise ze hrac nemoze hrat vela kratasov a lobov- to ako dakto dojde za Karlovicom a da mu pokkutu lebo hra len na esa? Ved toto je uplne trapne a fakt nechapem tomu clanku lebo nikde sa nepise konkkretne o pokute iba on vyprava ze preco hral kratasy lebo ho boleli záda teda chrbat.
Reagovat
weak
klasika - místo aby ATP "tajně" sledovala skutečně vypuštěné a levé zápasy, tak potrestají zraněného hráče za to, že zápas dohrál... co k tomu dodat...
připomíná mi to trest pro FRANTU ČERMÁKA za to, že prosázel na tenise tčicet Euro...
pokud hráč chce vypustit zápas, udělá to tak, že to nikdo nikdy nepozná - za stavu *45 zahraje dvojchybu, vyhodí jeden dva údery mimo a je po žížalkách a nemusí kvůli tomu dělat divadlo, že hraje celý zápas kraťasy s úspěšností 20 procent...
Reagovat
dabelsobul
Naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si zase dovolím s vámi, pánové, nesouhlasit - proč vůbec Schwank do zápasu nastupoval, když už určitě věděl, že to nepůjde, že není schopen vyhrát??? Podle mě by bylo nejlepším řešením odstoupit už před začátkem utkání...Pokuta je tady podle mě zcela na místě...Co si o tom měli myslet chudácí diváci??? Kvůli tomuhle se přece na tenis nechodí! A tenis se hraje pro lidi, nebo už ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Dnes tedy ano. Když jde o peníze, musí se tenis líbit divákům.
Ale samotná hra není pro lidi. Hráči hrají pro sebe.

Kdyby Schwank vyhrál, všichni by ho poplácávali po zádech, jaký je to borec, že vyhrál i s bolestmi. Je na každém hráči, jaký si zvolí styl hry.
Jasně, asociace dala pokutu, protože chce, aby se tenis líbil. Ale je to hnusný vůči sportovcům.
Reagovat
smazaný uživatel
Podcenil jsem tu onen Předmět. Ta červená přímo křičí.
Reagovat
tito
Ten zápas jsem neviděl, takže možná to opravdu bylo tak pobuřující....ale on neudělal nic špatného proti pravidlům, tak proč ho pokutovat. Kdyby vyhrál / jako například M.Chang proti Ivanu Lendlovi v r. 1989 na RG- pamětníci ví / tak by byl opěvován, jak se vzepřel nepřízni osudu. Tu pokutu nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
co to tu plácáš? jak pokuta zcela na místě? dávat pokuty za to jakým stylem kdo hraje je absolutní pitomost. To je jako kdyby dali pokutu Karlovičovi za to, že pořád dává esa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist