Schwartzman finále ve Vídni obhajovat nebude. Odhlásili se i de Minaur a Nišikori

26. 10. 2020, 18:49
Aktuality 5
Letošní ročník halového podniku ATP 500 ve Vídni přišel o finalisty turnajů z minulého týdne Diega Schwartzmana a Alexe de Minaura. Argentinského finalistu loňského ročníku nahradí lucky loser Lorenzo Sonego, místo Australana si proti Daniilu Medveděvovi zahraje Jason Jung z Tchaj-wanu. Během dne se omluvil i Japonec Kei Nišikori.
Diego Schwartzman (© AFP)

Po nedělním boji o titul v Kolíně nad Rýnem zrušil argentinský tenista Diego Schwartzman start na silně obsazeném turnaji ve Vídni, kde měl obhajovat finálovou účast z loňska. Oficiálně se omluvil kvůli bolestem ramena.

Důvod ale mohl mít podobný jako Novak Djokovič, který letos bude chybět na Masters v Paříži. Aby Schwartzman mohl získat body do žebříčku, musel by získat trofej. Možná i proto dal přednost odpočinku a přípravě na další akci v Paříži, aby se pokusil zajistit si Turnaj mistrů. Momentálně mu patří poslední postupové osmé místo.

Schwartzman v nedělním kolínském finále nestačil na domácí hvězdu Alexandera Zvereva a uhrál jen tři gamy. Ve vídeňské Stadthalle před rokem marně čelil ve finálovém duelu domácí rakouské jedničce Dominicu Thiemovi, jenž patří k favoritům i nyní.

Turnaj mistrů pro osm nejlepších hráčů sezony začne v Londýně 15. listopadu, účast má zatím jistou šestice Novak Djokovič, Rafael Nadal, Thiem, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medveděv a Zverev.

Stejně jako původně šestý nasazený Schwartzman se z Vídně na poslední chvíli odhlásil Alex de Minaur, jenž hrál v neděli večer finále v Antverpách. Jednadvacetiletý Australan se omluvil z osobních důvodů. Místo něj vyzve Rusa Daniila Medveděva Tchajwanec Jason Jung.

Japonec Kei Nišikori se odhlásil kvůli zranění pravého ramena. Místo něj tak domácí nasazenou dvojku a obhájce titulu Dominica Thiema vyzve v prvním kole lucky loser Vitalij Sačko z Ukrajiny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Tak to se nepovedlo, měl jsem ráno špatnou předtuchu ...

Jurij umí zahrát, Denis od Petrohradu zbytečné prohry ...
Reagovat
smazaný uživatel
Denis je složený mentálně, sazim ho i v Paříži smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pičus večera Denis Novak. Dám ho za kurz 3 a hulibrk po-jebe 3 matchbally.

Na ten třetí dá pro jistotu dvojchybu smile
Reagovat
com
hulibrk smile to sou zas vyrazy smile
Reagovat
Mantra
to je bukva, něco jak ty, když jsi v ráži smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist