Schwartzman v antukovém maratónu přežil čtyři mečboly proti Cuevasovi

15. 2. 2020, 07:47
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Diego Schwartzman na domácí půdě v Buenos Airtes přerušil sérii tří antukových porážek s Pablem Cuevasem. Nejvýše nasazený Argentinec ale ve čtvrtfinálovém utkání vyhrál až po odvrácení čtyř mečbolů a více než třech a půl hodinách boje, během kterého bojoval s bolestmi třísel. O finále se utká s lucky loserem Pedrem Sousou z Portugalska, jenž v Argentině během pár dnů zdvojnásobil počet svých výher na okruhu ATP.
Diego Schwartzman (© AFP)

Diego Schwartzman druhý týden po sobě plní roli nasazené jedničky na domácím antukovém turnaji ATP 250. Poté, co v neděli prohrál finále v Córdobě, včera v Buenos Aires postoupil do semifinále.

Sedmadvacetiletý Argentinec to posledních dnech v rodné zemi nemá vůbec jednoduché, neboť čelí vzdorujícím antukovým specialistům a už čtyřikrát po sobě musel do třísetového duelu.

A včerejší čtvrtfinále proti Pablu Cuevasovi ho dostalo na dno fyzických sil. O vítězství musel bojovat 3 hodiny a 41 minut. Musel čelit čtyřem mečbolům. A v závěru se musel vypořádat se zdravotními problémy.

Schwartzman se zkušeným Uruguaycem prohrál tři antukové duely po sobě, uspěl pouze před sedmi lety. A blízko byl čtvrté porážce v řadě. Za stavu 5-7 a 6-6 v tie-breaku odvracel čtyři mečboly, ale všechny se mu povedlo přežít, nebo zlikvidovat. 

V rozhodujícím setu Argentinec ztratil vedení 4-1, za stavu 5-4 neproměnil první mečbol a navíc se po výměně chytil za třísla a vyžádal si pauzu na ošetření. V zápase ale pokračoval, za stavu 6-5 mu při celkově třetím mečbolu soupeř pomohl dvojchybou a zvítězil 5-7 7-6 7-5. Ve vzájemné bilanci se ujal vedení 4-3.

V semifinále se vyčerpaný Schwartzman utká s překvapeníám turnaje Pedrem Sousou (h2h 0-1). Jednatřicetiletý Portugalec sice v Buenos Aires vypadl v kvalifikaci, ale do hlavní soutěže se dostal jako lucky loser místo zraněného Chilana Garína a prožívá svůj životní týden. 

Sousa si v Argentině poradil s domácí divokou kartou Diazem, Slovákem Kovalíkem a v pátečním nočním čtvrtfinále zdolal 7-6 6-4 Brazilce Thiaga Monteiru, jenž v předchozích kolech vyřadil Jaume Munar a Bornu Čoriče.

O druhé místo ve finále svedou souboj Nor Casper Ruud a domácí Juan Ignacio Londero (h2h 1-0).

Jednadvacetiletý Ruud ve čtvrtfinále přehrál 7-5 6-1 Srba Dušana Lajoviče a také své páté semifinále na okruhu ATP si zahraje na antuce. Usilovat bude o druhé finále, v němž by bojoval o premiérový titul.

Sedmadvacetiletý Londero uspěl v derby dvou Argentinců, když porazil druhého nasazeného Guida Pellu 6-4 7-6.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 696.280 dolarů
páteční výsledky (14. 02. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Schwartzman (1-Arg.) - Cuevas (Urug.) 5-7 7-6(11) 7-5
Londero (Arg.) - Pella (2-Arg.) 6-4 7-6(4)
Ruud (8-Nor.) - Lajovič (3-Srb.) 7-5 6-1
P. Sousa (Portug.) - Monteiro (Braz.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist