Schwartzman v Córdobě začal hladkou výhrou, ve čtvrtfinále je i hráč ze čtvrté světové stovky

26. 2. 2021, 11:06
Aktuality 2
ATP CÓRDOBA - Nejvýše nasazený Argentinec Diego Schwartzman na úvod domácího antukového turnaje v Córdobě nezaváhal, Itala Marca Cecchinata přehrál hladce ve dvou setech. Ve čtvrtfinále je také jeho 19letý krajan Juan Manuel Cerundolo, který je hráčem až čtvrté světové stovky.
Diego Schwartzman

Diego Schwartzman před dvěma týdny na Australian Open vypadl nečekaně už ve třetím kole po hladké porážce s překvapením turnaje Rusem Aslanem Karacevem.

Druhý pokus na nastartování sezony úspěchem má nyní na domácí půdě v Córdobě. Navíc antuce, na které si loni na podzim zahrál své první finále na turnaji Masters 1000 i premiérové grandslamové finále. A k tomu přidal skalpy Rafaela Nadala a Dominica Thiema.

Do soutěže v Córdobě vstoupil 28letý Argentinec snadnou výhrou 6-2 6-2 nad Marcem Cecchinatem. Italského vrstevníka v pátém vzájemném duelu porazil popáté, jedinou porážku s ním utrpěl předloni před domácím publikem ve finále v Buenos Aires.



Ve čtvrtfinále se světová devítka Schwartzman, který obhajuje loňské finále, utká stejně jako před rokem s Albertem Ramosem (h2h 5-0). 33letý Španěl v Córdobě musel otáčet i své druhé utkání proti domácímu soupeři, až 234. hráče světa Tomase Etcheverryho ve 2. kole zdolal 2-6 7-6(5) 7-5, přestože v tie-breaku druhého setu prohrával 1-5.  

Úspěšnou premiéru na turnaji ATP prožívá až 335. hráč světa Juan Manuel Cerundolo. 19letý Argentinec, který se do hlavní soutěže dostal z tříkolové kvalifikace, ve svém teprve třetím střetnutí s hráčem Top 100 zdolal 6-7 7-5 6-2 třetího nasazeného Srba Miomira Kecmanoviče, připsal si nejcennější skalp a postoupil do čtvrtfinále.

V něm vyzve sedmého nasazeného Thiaga Monteiru. Brazilský tenista si poradil 6-3 6-4 s Robertem Carballésem ze Španělska.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 294.235 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 02. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Schwartzman (1-Arg.) - Cecchinato (It.) 6-2 6-2
Cerundolo (Arg.) - Kecmanovič (3-Srb.) 6-7(3) 7-5 6-2
Monteiro (7-Braz.) - Carballés (Šp.) 6-3 6-4
Ramos (5-Šp.) - Etcheverry (Arg.) 2-6 7-6(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
No v expreskach se pise debut...tak zalezi jak se to vezme, kdyz se nepocita kvalifikace v ramci turnaje ATP, tak ano.:)
Minuly rok v Buenos v ramci Golden Swingu jsem byl na nej zvedavy, ale nepovedl se druhy zapas. Takze se do hlavniho pavouka nedostal. Tam to bylo trochu zklamani i obecne s celym GS.

Sice figuruje nekde ve 400vce, no ale dva roky zpet, jeste neplnolety dokazal porazit na antuce Pabla Cuevase, a jeste v Urugvaji,... dosel tam na nabitym challengeru az do finale, kde podlehl nejen Delbonisovi, ale asi i nervoze:)

Sice letosni JihoAmericky GS je neplnohodnotny, nebude se hrat tradicne vse...ale uspech to pro nej urcite je i tak.

Zajimave urcite je, ze SF muze byt plne Argentinske:)

Juana ceka Coria...
(kdyz to tak vidim napsane, tak by to bylo i platne v minulem stoleti:)
Reagovat
EllNino
Favoriti celkem vyhořeli, i když u Paira jsem to trochu čekal už s Jarrym :)

Ale že vypadne Schwartzman, to jsem nečekal, Ramos je sice zkušený, ale Diego přeci jen trochu jinde ... ale dost se letos rozjíždí pomaleji ...

Zajímaví leváci v semifinále :) Až na Coriu, titul přeju Juanovi, došel dál než brácha :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist