Schwartzman začal domácí turnaj v Córdobě hladkou výhrou. Ve čtvrtfinále jsou i dva lucky loseři

3. 2. 2022, 09:59
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Diego Schwartzman v prvním zápase na antuce od loňského Roland Garros nezaváhal. Na domácím turnaji ATP 250 v Córdobě nejvýše nasazený Argentinec přehrál krajana Juana Pabla Ficoviche a postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne s Kolumbijcem Danilem Galánem, která je jedním ze dvou lucky loserů mezi nejlepší osmičkou.
Diego Schwartzman (© Córdoba Open)

Diego Schwartzman loni pouze dvakrát vyhrál víc jak tři zápasy po sobě a pokaždé na antuce, na které získal jediný titul (doma v Buenos Aires) a zahrál si čtvrtfinále na Roland Garros.

A poprvé právě od pařížského grandslamu se tento týden na cihlový povrch vrací. Na domácí akci ATP 250 v Córdobě plní roli nasazené jedničky a svůj úvodní zápas už zvládl, když krajana Juana Pabla Ficoviche přehrál bez ztráty podání 6-3 6-2. 

29letý Argentinec v úvodu sezony smetl Gruzínce Nikoloze Basilašviliho a porazil Stefanose Tsitsipase, ale pak prohrál s Hubertem Hurkaczem a na Australian Open vypadl nečekaně ve druhém kole s Christopherem O'Connellym.

Nyní se tak snaží najít formu před domácím publikem, kde si předloni zahrál finále. Zbylé dvě účasti (2019 a 2021) skončili pro Schwartzmana ve čtvrtfinále. Letos v něm světová čtrnáctka narazí v prvním vzájemném střetnutí na Daniela Galána.

Kolumbijský tenista se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser po odhlášení obhájce titulu Juana Manuela Cerúndola a útočí na svůj nejlepší výsledek. Ve druhém kole zdolal 6-2 3-6 6-1 Španěla Jaume Munara a potřetí v kariéře a opět na antuce postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Jeho maximem jsou semifinále z Houstona 2019 a Santiaga 2021.



Podruhé v kariéře a znovu z pozice lucky losera nasazeného rovnou do druhého kola se do čtvrtfinále dostal Nikola Milojevič. 25letý Srb, jenž v soutěži nahradil původně druhého nasazeného Dominica Thiema, porazil 6-3 7-6 domácího Tomase Etcheverryho a připsal si celkově šestou výhru na okruhu ATP.

O premiérové semifinále se 136. hráč světa Milojevič utká s dalším Argentincem Juanem Ignaciem Londerou (h2h 0-1). Šampion z roku 2019 si poradil 6-3 7-6 s osmým nasazeným Španělem Pedrem Martínezem.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 493.875 dolarů
středeční výsledky (02. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Schwartzman (1-Arg.) - Ficovich (Arg.) 6-3 6-2
Londero (Arg.) - Martínez (8-Šp.) 6-3 7-6(3)
Milojevič (Srb.) - Etcheverry (Arg.) 6-3 7-6(4)
Galán (Kol.) - Munar (Šp.) 6-2 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist