Serena 4 měsíce po porodu odehrála exhibici. Ostapenkové podlehla ve třech setech

30. 12. 2017, 15:19
Aktuality 14
Serena Williamsová čtyři měsíce od porodu odehrála exhibiční zápas a v Abú Dhabí potrápila světovou sedmičku a ítězku letošního Roland Garros Jelenu Ostapenkovou. Šestatřicetiletá Američanka, jež se na Australian Open chce vrátit k soutěžnímu tenisu, Lotyšce podlehla 2-6 6-3 5-10.
Serena Williamsová

Šestatřicetiletá Serena Williamsová, která na začátku září porodila dceru Alexis Olympii, chce po mateřské pauze zaútočit na Australian Open na další grandslamový titul.
Williamsová naposledy hrála právě v Melbourne, kde v lednu získala rekordní 23. grandslamový titul ve dvouhře. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná. Po porodu se v listopadu provdala za svého partnera internetového magnáta Alexise Ohaniana.

Ostapenková, která před týdnem podlehla na exhibici v thajském letovisku Hua Hin Karolíně Plíškové i Britce Johanně Kontaové, letos překvapivě triumfovala na Roland Garros a ve světovém žebříčku vystoupala až na sedmou pozici. Williamsová je v současnosti dvaadvacátá.

Jejich první vzájemný zápas rozehrála lépe Američanka, ale Ostapenková jí pak vzala třikrát podání a úvodní set jasně ovládla. Williamsová posléze hru vyrovnala, díky lepšímu pohybu a úderům získala druhou sadu, ale v super tie-breaku jí nevyšel začátek a ztrátu 0-5 už nedohnala.

"První zápasy po návratu jsou vždycky těžké. Byla jsem trochu nervózní, musela jsem se i obrátit na svůj tým a zeptat se, jestli je Olympia v pořádku. Ale být znovu na dvorci je skvělé, užila jsem si to," řekla Williamsová Eurosportu.

Williamsová s Ostapenkovou obstaraly premiéru ženského tenisu v rámci exhibičního turnaje, který hrají v Abú Dhabí muži od roku 2009. Ve finále se utkají Jihoafričan Kevin Anderson a Španěl Roberto Bautista.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
skott
Pěkně Viki Kužmová v Aucklandu. Vypadá to, že letos jí první stovka na žebříčku nemine.
Reagovat
EllNino
pěkné :) Naomi zde měla poslední 2 sezony pěkné výsledky (i incident s Aljonou Ostapenko), takže výhra se určitě počítá ... uvidíme, jestli si poradí s levačkou Arantxou Rus
Reagovat
skott
Arantxa je dost nevyzpytatelná, ale teoreticky by to měl být o něco lehčí zápas než Broady. Jinak opravuju slovo ¨letos¨ na rok 2018:)
Reagovat
EllNino
Jojo, bývala hodně nadějná, ale hraje tak nějak nijak :D uvidíme
Reagovat
jackiec
mazej už do důchodu ty tlustá rašple
Reagovat
FulnekUltras
chce to asi ještě chvíli nějak šudlat přes psychiku - ale naducánek ji dneska potrhal skvěle
Reagovat
Lunej..
Opet sraz blbu, no jo, to zas bude vyzivny rok 2018.
Reagovat
FulnekUltras
Přeju Ti pod novým číslem jen ty nejlepší a nejvýživnější zážitky veškerého možného druhu a celkovou pohodu... ;-)
Reagovat
Lunej..
Dekuju, zase nemusim mit vsechno:)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
peggy
Sereno,vitam Te zpet ako mamu a verim,ze se brzy dostanes do Sve formy a pri zapasech bude o dcerusku dobre postarano.Tak zase zpet pro tituly.
Reagovat
Kozoroh
Okoštovala svou vlastní medicínu...
Reagovat
smazaný uživatel
len tak dalej :)
Reagovat
aligo
nepřišla mi moc zapálená...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist