Serena je ve druhém kole, Suárezová v Londýně dohrála

29. 6. 2015, 16:56
Aktuality 4
Pomalejší začátek, ale nakonec postup ve dvou setech. Tak odstartovala svůj útok na titul z letošního Wimbledonu největší favoritka turnaje Serena Williamsová, která dnes na londýnské trávě zdolala na úvod ruskou kvalifikantku Gasparjanovou po setech 6-4 a 6-1.
Serena Williamsová

Aktuálně 113. hráčka světa Margarita Gasparjanová prošla v Londýně hladce kvalifikací a nebojácně odstartovala i svůj první zápas v hlavní soutěži, v níž ji turnajový los poslal proti světové jedničce Sereně Williamsové. Ruská tenistka se díky rychlému brejku dostala do vedení, které za stavu 3-1 mohla ještě navýšit, další šanci ale promarnila a od té chvíle vládla na kurtu Američanka.

Williamsová dvěma brejky otočila vývoj prvního setu, ve druhém nechala soupeřku uhrát jediný game a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-4 a 6-1.

"Hrála dobře, trefovala to a může na sebe být pyšná," ocenila Williamsová výkon Rusky. Na dvorci číslo jedna strávila hodinu a 22 minut. "Lhala bych, kdybych říkala, že bych si chtěla na úvod zahrát těžký duel. Nakonec to bylo dobré," řekla. 

Vedoucí hráčka pořadí WTA si dnešní výhrou vylepšila svou bilanci v úvodních zápasech grandslamových turnajů na 59-1 a zároveň protáhla svou vítěznou grandslamovou sérii už na 22 zápasů.

Třiatřicetiletá Američanka může v Londýně zkompletovat nekalendářní Grand Slam a získat již 21. titul z turnajů velké čtyřky v kariéře. "Pokaždé se mě na to ptáte a dostává se mi to víc a víc do hlavy, ale ještě k tomu chybí šest výher. Já žiju přítomností. Užívám si, co jsem dokázala, ale dál nepřemýšlím," řekla.

O 74. vítězný zápas ve Wimbledonu, čímž by na třetím místě vyrovnala Chris Evertovou, se utká s Maďarkou Timeou Babosovou, přemožitelkou Češky Petry Cetkovské.

Očekávanou výhrou do turnaje vstoupila také čtvrtá nasazená Ruska Maria Šarapovová. Šampionka z roku 2004 si na úvod poradila dvakrát 6-2 s domácí Johannou Kontaovou.

"Jsem docela spokojená s tím, jak mi to dnes šlo," pochvalovala si Šarapovová, jež nastřílela 23 winnerů a udělala jen 12 nevynucených chyb." Byl to můj první soutěžní zápas asi po čtyřech týdnech, takže jsem chtěla začít opravdu dobře. O své soupeřce jsem nic nevěděla, jen jsem znala její výsledek z minulého týdne," dodala osmadvacetiletá Ruska, jež na předchozím turnaji na Roland Garros prohrála v osmifinále s Lucií Šafářovou.

Šarapovová vyhrála už 45 z posledních 46 prvních kol na grandslamových turnajích. Jedinou porážku za posledních 12 let utrpěla v roce 2010 na Australian Open s krajankou Marií Kirilenkovou.

Ve dvou setech dnes zvládly svá první utkání na turnaji také bývalé světové jedničky Ana Ivanovičová a Viktoria Azarenková. Hůř dopadla devátá hráčka světa Carla Suárezová, kterou hned v úvodním kole vyřadila Jelena Ostapenková, vítězka loňské juniorky v Londýně. Osmnáctiletá tenistka z Lotyšska sebrala favoritce v prvním setu třikrát podání a sadu vyhrála 6-2. Ve druhém setu pak favoritce nadělila "kanára" a za pouhých 52 minut si připsala své první grandslamové vítězství.

Pětatřicetiletá Američanka Venus Williamsová potřetí v kariéře a poprvé po deseti letech vyhrála zápas bez ztráty gamu. V prvním kole Wimbledonu pětinásobná vítězka deklasovala za 41 minut hry 6-0 6-0 krajanku Madison Brengleovou, když po svém podání ztratila pouhé tři fiftýny. Brengleová prohrála osmý zápas v řadě, ve kterých navíc neuhrála ani set.

"Nemyslím, že hrála nějak špatně, ale já byla schopná využívat šance v důležitých bodech," řekla Venus, jež si pomohla 29 vítěznými údery a spáchala jen 13 nevynucených chyb.

Krátce po Williamsové zvítězila 6-0 6-0 také Andrea Petkovicová. Německá tenistka v 1. kole rozdrtila za 38 minut hry Američanku Shelby Rogersovou.

Belinda Bencicová dva dny po premiérovém triumfu na okruhu WTA vstoupila vítězně i do Wimbledonu. Osmnáctiletá Švýcarka zdolala 3-6 6-1 6-3 semifinalistku z roku 2010 Cvetanu Pironkovovou z Bulharska a připsala si sedmou výhru v řadě. Ve druhém kole ji čeká Němka Friedsamová.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanová (Rus.) 6:4, 6:1
Šarapovová (4-Rus.) - Kontaová (Brit.) 6:2, 6:2
Ivanovičová (7-Srb.) - Sü I-fan (Čína) 6:1, 6:1
Ostapenková (Lot.) - Suárezová (9-Šp.) 6:2, 6:0
Petkovicová (14-Něm.) - Rogersová (USA) 6:0, 6:0
V. Williamsová (16-USA) - Brengleová (USA) 6:0, 6:0
Erraniová (19-It.) - Schiavoneová (It.) 6:2, 5:7, 6:1
Stosurová (22-Austr.) - Koviničová (Č. Hora) 6:4, 6:4
Azarenková (23-Běl.) - Kontaveitová (Est.) 6:2, 6:1
Dijasová (Kaz.) - Pennettaová (24-It.) 6:3, 2:6, 6:4
Beguová (29-Rum.) - Gavrilovová (Rus.) 7:6 (8:6), 6:1
Bencicová (30-Švýc.) - Pironkovová (Bulh.) 3:6, 6:1, 6:3
Vandewegheová (USA) - A.K. Schmiedlová (SR) 6:4, 6:2
Flipkensová (Belg.) - Becková (Něm.) 0:6, 6:3, 6:4
Matteková-Sandsová (USA) - Van Uytvancková (Belg.) 6:3, 6:2
Mladenovicová (Fr.) - Dulgheruová (Rum.) 6:2, 6:1
Sasnovičová (Běl.) - Zhu (Čína) 4:6, 7:5, 6:1
Friedsamová (Něm.) - Djačenková (Rus.) 3:6, 6:3, 7:5
Kruničová (Srb.) - Vinciová (It.) 6:2, 6:4
U. Radwaňská (Pol.) - Gallovitsová-Hallová (USA) 6:2, 6:1
Hogenkampová (Niz.) - Wang Čchiang (Čína) 6:4, 6:4
Hantuchová - Cibulková (obě SR) 7:5, 6:0
Davisová (USA) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 7:6 (7:3)
Su-Wei Hsieh  (Tchaj-wan) - Kanepiová (Est.) 6:1, 6:4

Curenková (Ukr.) - Gibbsová (USA) 6:3, 6:3

Putincevová (Kaz.) - Erakovicová (N. Zél.) 7:6 (7:5), 7:5
Duqueová (Kol.) - Broadyová (Brit.) 7:6 (7:5), 6:3
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak pro dnešek je hotovo... Z mojí strany absolutní spokojenost. Psal jsem, že by všechny moje favoritky měly dneska postoupit a nakonec to bylo snadnější, než jsem čekal. :)

Vika 6:2, 6:1
Kiki 6:2, 6:1
Ana 6:1, 6:1
Masha 6:2, 6:2

JEN TAK DÁL! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, vidíš? A to Fanass tipoval, že Máša padne a bude prekvapko. Inak, vyšlo mu 19 tipov z 31. Celkom slušná úspešnosť...61,3 % :-)
Reagovat
janek_da
Škoda Kontiných BP na začátku zápasu. Po prvním neproměněném mi bylo jasné, že ten zápas vyhraje Máša. Při druhém jsem ještě byl překvapený, že se k němu Konta dopracovala. No a pak už byla jízda z kopce.
Reagovat
FulnekUltras
dnes až na CSN zatím bez většího překvapení. Své zápasy zřejmě vítězně dotáhnou i Belinda a uřvaná floridská larva ruského původu, jejíž zdržovačky na servisu natahují čas o desítky minut, to vše bez větší protireakce rozhodčích...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist