Serena na Australian Open pokračuje bez ztráty setu a vyzve Sabalenkovou. Dnes však odvracela dva setboly

12. 2. 2021, 05:23
Aktuality 29
AUSTRALIAN OPEN - Serena Williamsová měla na letošním Australian Open poprvé potíže. Zatímco loni v prvním kole Anastasii Potapovové povolila pouhé tři hry, v letošním třetím kole musela na returnu odvracet dva setboly a na postup potřebovala přes hodinu a půl. V dalším kole ji čeká premiérový souboj s výborně hrající Arynou Sabalenkovou.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová se před necelými třemi lety vrátila na kurty po porodu a stále čeká na svůj první grandslamový triumf od Australian Open 2017, kterým by vyrovnala rekord Margaret Courtové. Majitelka 23 grandslamových trofejí letošní sezonu zahájila až v Melbourne, kde oficiálně kvůli zranění pravého ramene nenastoupila k semifinále generálky.

Jednalo se však nejspíše jen o preventivní opatření, jelikož Williamsová na Australian Open, kde v minulosti sedmkrát přebírala trofej pro vítězku, suverénně porazila své úvodní dvě soupeřky Lauru Siegemundovou a Ninu Stojanovičovou. Dnes však měla nečekané potíže. Anastasii Potapovovou loni v prvním kole smetla 6-0 6-3, jenže dnes zvítězila až po více než hodině a půl 7-6(5) 6-2.

Williamsová v úvodním dějství nasekala 25 nevynucených chyb, čelila jedenácti brejkbolům, dvakrát přišla o podání, a její 19letá soupeřka dokonce měla dva setboly na svém servisu. Potapovová ovšem vždy znervózněla, šance zahodila a Williamsová nakonec set získala v tie-breaku. Američanka v dalším průběhu zápasu srovnala mířidla a i přes prohrané podání v úvodním gamu druhé sady už dominovala.

Devětatřicetiletá Williamsová tak úspěšně složila reparát za loňský ročník, kdy právě ve třetím kole senzačně prohrála s Qiang Wang, a připsala si svou jubilejní 90. výhru na úvodním grandslamu sezony.

V osmifinále ji čeká premiérový souboj s Arynou Sabalenkovou. Zápas se po zpřísnění opatření kvůli covidu už bude hrát bez diváků. "Bylo super mít fanoušky zpátky, zejména tady. Ale je to nejlepší řešení a snad všechno bude v pohodě," uvedla Williamsová.

Sabalenková na generálce v Melbourne přišla o sérii 15 výher, ovšem na Australian Open se vrátila na vítěznou vlnu a zatím bez ztráty setu potvrzuje roli jedné z největších favoritek. Nasazená sedmička si dnes poradila 6-3 6-1 se senzací letošního australského léta Ann Liovou a podruhé v kariéře (US Open 2018) postoupila do osmifinále na grandslamech. Dvaadvacetiletá Běloruska proti Williamsové zaútočí na své premiérové grandslamové čtvrtfinále.

Naomi Ósakaová na letošním Australian Open stále neztratila set, přestože dnes měla velké potíže na servisu. Třetí hráčku světa ale nerozhodilo ani 28 nevynucených chyb. Předloňská šampionka v utkání odvrátila šest ze sedmi brejkbolů a s loňskou čtvrtfinalistkou Ons Džabúrovou si poradila snadno 6-3 6-2.

Ósakaovcá sipřipsala již 17. vítězství v řadě, poslední turnajovou porážku zaznamenala loni právě v Melbourne Parku. V osmifinále se premiérově utká se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou.

Muguruzaová v Melbourne pokračuje v suverénních výkonech. Po finálové účasti na generálce své soupeřky kosí i na Australian Open, kde se ztrátou pouhých deseti gamů a jediného servisu prošla do osmifinále. Loňská finalistka dnes za necelou hodinu smetla dvakrát 6-1 Zarinu Dijasovou.

Simona Halepová po problémech ve druhém kole, kdy byla osmkrát dva míčky od vyřazení proti Ajle Tomljanovicové, zvládla svůj třetí zápas na Australian Open zcela bez potíží. Rusku Veroniku Kuděrmetovovou přehrála navzdory dvěma ztraceným servisům 6-1 6-3.

V osmifinále se rumunská finalistka z roku 2018 dočká odvety za debakl z loňského Roland Garros proti Polce Ize Šwiatekové, která v posledním dnešním duelu žen porazila 6-4 6-3 Francouzku Fionu Ferroovou na grandslamech tak neprohrála už 20 setů v řadě.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (12. 02. 2021)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Vondroušová (19-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-4
Halepová (2-Rum.) - Kuděrmětovová (32-Rus.) 6-1 6-3
Ósakaová (3-Jap.) - Džabúrová (27-Tun.) 6-3 6-2
Sabalenková (7-Běl.) - Liová (USA) 6-3 6-1
S. Williamsová (10-USA) - Potapovová (Rus.) 7-6(5) 6-2
Muguruzaová (14-Šp.) - Dijasová (Kaz.) 6-1 6-1
Šwiateková (15-Pol.) - Ferrová (Fr.) 6-4 6-3
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Erraniová (It.) 6-4 2-6 7-5
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Džabúrová/McHaleová (Tun./USA) 6-3 6-4
Fichmanová/Olmosová (Kan./Mex.) - Hradecká/Kr. Plíšková (ČR) 7-5 6-3
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Polášek (ČR/SR) - L. Chan/Dodig (7-Tchaj-wan/Chorv.) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

29
Přidat komentář
Pavol
Ale nič nepredčí ten zápas s Osakovou.
Reagovat
FulnekUltras
sumo
Reagovat
blixa
Reagovat
FulnekUltras
to je jenom takový lehčí bantam... ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=8WK9FPUT1_A
Reagovat
peek
Dominika vyndáš.
?Moje historická jednička je Federer, čistě co do talentu na něj nikdo nemá, Nadal a Djokovič se mu ani nepřibližují,? pronesl Kyrgios.
Reagovat
Krisboy
To přece všichni vědí smile
Nick je borec, ale Dominika nevyndá smile

Každopádně mě je fakt líto, že jsem v práci a nevidím to. Pro mě zatím jasně nejzajímavější zápas letošního AO.
Reagovat
peek
Zatím si ho dává, hned mu sebral podání
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem malý kousek, zrovna Dom hrál tweener, výměnu bral Nick, takže nuda určitě není.
Reagovat
peek
Nika to baví, už použil úspěšně podání spodem smile
Reagovat
Krisboy
Jj, to jsem taky viděl...hned následující jenom naznačil, ale podal normálně smile
Reagovat
peek
A druhý set Nik ukončuje zase spodním podáním. Začíná to být exhibice....smile
Reagovat
peek
A první set máme v kapse.
Když má Nick velký turnaj, velkého soupeře a ještě publikum, tak to je smrtící a porazí kohokoliv.
Reagovat
Andrew89
doufám, že jsi jde Serena pro titul!:)
Reagovat
zfloyd
teď dostane od amazonky Aryny
Reagovat
Andrew89
jak by řekla Alenka od Schillerů - ví vil sí :D
Reagovat
baba
Bože, začínám se obávat, že moje černá můra - tedy finále Naomi a Serena, se vyplní. Těm tedy nepřeji ani trochu!!!!Kromě toho se mi zdá, že Naomi se stále více podobá Sereně, vystupováním, začíná tloustnout, mezi výměnami se taky plouží po kurtu. Prostě ty dvě ....hrůza.
Reagovat
Grape
Můžu tě uklidnit - finále Naomi-Serena není naštěstí možné ani teoreticky, jsou ve stejné půlce pavouka a pokud budou stále vyhrávat, utkají se v semifinále. smile
Nicméně nedivil bych se, kdyby vyletěly už v dalším kole - obě mají extrémně těžké soupeřky ve formě.
Reagovat
Krisboy
Tj. Ty dva zápasy by mohly klidně být semifinále.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
srovnávat Naomi s Velkomatkousmile Toho nikdá nebude! Amazonka Aryna doufám Velkomatku utahá v prvním a ta už do druhého nenastoupí...
Naomi ať dojde co nejdál, tak daleko, dokud se na kolizním kurzu neobjeví jedna z našich.
Reagovat
tommr
to srovnání je zcela na místě. Vždyt Osaka sama se stylizuje jako nová Serena počínaje hrou přes politagitku až po vzhled (viz třeba ten její "strom" co má na hlavě). Jen ty výsledky zatím nemá a doufám že ani nikdy mít nebude ... smile
Reagovat
blixa
Ale tak výsledky nemá špatný. Dneska už žádná nebude tak dominantní, jako byla Serena. Nicméně jeden zásadní rozdíl tu vidím. Zatím co velkomatka se tváří, že tenis je nejdůležitější věc na světě, Naomin xichtík "bože to je votrava, není větší pruda než hrát tenis" nemá chybu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile ale pak má na konci sladké řeči ???? Každopádně by mě zajímal její upřímný názor na Velkomatkusmile
Reagovat
blixa
Ten se asi nedozvíš. Mě to děvče přijde strašlivě naivní (ale třeba se pletu), takže to její tým asi vyřešil tak, že z ní padá jen to co do ní píáristi nabušej.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky si myslím. Přišlo jim nedůstojné, aby se prezentovala, jako po prvním vítězném USO, tak to vzali fo svých rukou a ona neví, čí je. Časem by mohla prokouknout a vykopnout je. Prostě top sportovci mají málokdy čas si dostatečně rozšířit obzory a u mladé žáby to platí trojnásob.
Reagovat
FulnekUltras
dneska to byla pro serenku labutí píseň
Reagovat
hippos
Aji Naomi postoupila. To sis zas štěstím nasral do kryplkáry. smile
Reagovat
FulnekUltras
tvůj černý humor tě zcela obnažuje, pseudofekální kryptokvadruplegiku ;-)))
Reagovat
hippos
To nebyl humor, dedku plesnivej.
Reagovat
FulnekUltras
tak sorry jako ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist