Serena na to pořád má a může rekord vyrovnat, ale musíme něco změnit, řekl kouč Mouratoglou

6. 2. 2020, 14:34
Aktuality 34
Patrick Mouratoglou, dlouhodobý trenér Sereny Williamsové, pořád věří, že jeho svěřenkyně může vyrovnat rekord Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí. Majitelka 23 grandslamových vavřínů ale musí podle svého kouče něco změnit.
Profily hráčů
Patrick Mouratoglou

Serena Williamsová na grandslamech naposledy triumfovala v roce 2017 na Australian Open. Po porodu se na kurty vrátila předloni v březnu a hned čtyřikrát bojovala o grandslamový titul, vždy neúspěšně, přičemž v ani jednom finále neuhrála set.

Na posledním podniku velké čtyřky před dvěma týdny na Australian Open překvapivě vypadla už ve třetím kole s Qiang Wang a svůj výkon pořádně zkritizovala. Není se čemu divit, v Melbourne Parku letos patřila k největším favoritkám, obzvláště po vyhrané generálce v Aucklandu, kde slavila svůj jediný dosavadní triumf v roli matky.

Po brzkém vyřazení na Australian Open se o snažení Williamsové vyrovnat historický rekord rozpovídal její dlouhodobý kouč Patrick Mouratoglou, s nímž Američanka trénuje už od roku 2012.

"Musíme se smířit s tím, že takhle to nepůjde. Možná pomůže se na tu situaci podívat z jiného úhlu, stanovit si jiné cíle a přijít s novou strategií. Serena je stále pozitivní, ale jsou tu i negativa, nevyhrát grandslam je pro ni selháním. Pořád věří, že to může dokázat, jinak by už nehrála. I já věřím, že to může zvládnout. Už čtyřikrát byla blízko, musíme pár věcí změnit," řekl Mouratoglou.

Je otázkou, kolik šancí ještě 38letá Američanka bude mít. Momentálně je po starší sestře Venus (39) a Gretě Arnové (40) nejstarší členkou žebříčku WTA. Její kouč přesto věří, že touha vítězit není u jeho svěřenkyně s přibývajícím věkem o nic menší.

"Dokázala vlastně už všechno, s 23 grandslamovými tituly klidně mohla ukončit kariéru. Ona se ale rozhodla vrátit, protože chce historický rekord překonat. Nevím, kolik těch šancí ještě bude, jak dlouho bude hrát. Nicméně čtyři grandslamová finále toho o její úrovni hry vypovídají víc než dost. Jen musíme přijít na to, co se děje, proč to nemůže dotáhnout k titulu. Dostat se do finále a vyhrát ho, to jsou dvě naprosto odlišné věci."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
ivecka
Banášová ti musí ležet v krku, ať ti candát nezaskočí. Chápu, že její inteligence je pro tebe těžko stravitelná.
Reagovat
FulnekUltras
zastydlé nebeské krávy mě nedojímaly nikdy ;-)

https://denikn.cz/277238/fridrichova-xaver-je-vdecny-drzak-mikrofonu-jsem-rada-ze-ct-takoveho-moderatora-nema/
Reagovat
sojka1
jsem opravdu zvedava, co noveho se jeste da vymyslet pro Serenu, ktera uz o sobe i sve hre vi vsechno... :-) Osobne si myslim, ze jejich 7-8 turnaju rocne je zalostne malo.... a driv se taky dokazala z nejakych tech kil oklepat a perfektne se na start pripravit. Jasne, ta vaha je klicova. A souhlasim s nazory, ze s pribyvajicim vekem je vsechno tezsi, clovek je opotrebovanejsi, samozrejme i psychicky a ke vsemu je pro souperky logicky cim dal vic spis vyzvou nez hrozbou. No, bude to tezke, Serenko, ale zase ta radost pri uspechu - tvoje, ze mas konecne Margaret a vsech tvych odpurcu, ze konecne koncis.... :-))
Reagovat
FulnekUltras
ale snad právě zde někomu aspoň trochu spravím chuť candátem

to pak ten Nole v San Remu hneď oveľa lepšie vychádza... ;-)

a chýba tam už azda len Plechová-Banášová...

https://www.youtube.com/watch?v=OhYaeZvxyWk
Reagovat
Pavlis
S přibývajícím věkem je stále těžší a těžší mít váhu, co jste měli jako mladí. Promítá se do toho genetická dispozice, způsob života, stravování, výška dotyčného. A je-li vám už přes třicet, musíte se postupně omezovat v jídle, aby byla relativně zachována vaše identická váha, alespoň na první pohled. Čím je člověk straší, tím hůře odbourává nabité kalorie. A u žen toto samozřejmě hodně ovlivňuje i těhotenství.
Reagovat
Pavlis
nabyté
Reagovat
FulnekUltras
nech si ju už nabíja, kto len chce ;-)
Reagovat
Patik
Tak mač for afrika sa bude konať na antuke nakoniec..myslel som že hard..
Reagovat
Patik
alebo to je len oranžový hard ?
Reagovat
Maarek
Je to oranžový hard. Roger to tvrdí ve svém videu na sociálních sítích :)
Reagovat
Mr.Pink
ano, ze schvalne vybral oranzovou barvu kvuli rafovi, aby si myslel, ze je to antuka, ale je to hard :)
Reagovat
Patik
No som teda zvedavý ako natom bude Federer či sa bude jednať o plnohodnotný zápas v duchu exibície alebo doslova exibícia a zberači loptičiek s raketami.
Reagovat
brixner
Jestli jí bude trenér doporučovat hubnout,tak to já zase doporučuju to udělat odněkud z povzdálí.Já to podcenil a sem rád,že vůbec žiju.Moje sousedka pekařka je sice trošku světlejší a milejší,než tadle s pálkou,ale třímá v ní prasíla,vo který sem neměl ani tucha.To taklenc sedíme na předzahrádce u putyky,vona popíjela stříčky,já zvesela šlukoval,páč uvnitř nám to zarazili a vodháněl jsem bandu spratků,který po mě furt somrovali cígo s tím,že to vyhulej vopravdu za rohem,abych náhodou nebyl popotahován za mravnostní delikty a pozoruju tu sousedku,kterak poté,co začali píct z ňáký mouky z Čajny,pěkně nakynula,což ve mě probudilo vobrovskou touhu jí ňák pomoct nebo aspoň dát dobrou radu a pozitivní impuls a jelikož sem muž činu,vopatrně a slušně jí povidám:"Hele,vole,si poslední dobou vyžraná jak prasnice,dělej něco!"No,vona se vám na mě tak mile koukla,postavila se v celý svý nemalý mohutnosti,přistoupila ke mě a já v předtuše,že mi chce hezky poděkovat,sem nasadil holyvůdskej úsměv a jen stačil říct "Neni zač"...Pak už sem na levý ucho slyšel jen "Ty hajzle jeden,měla sem tě prokouknout dřív a já kráva ti ještě nosim koblihy,vopovaž se mi eště volat,ty xindle zatracená!" a vodkolejbala se pryč a asi eště něco nadávala,ale já už vnímal jen hučení v pravym uchu a lidičky zlatý,nebylo to nic příjemnýho a navíc sem dost prodělal,páč ty zloději v Coopu chtěj za koblihu šestnáct vočí!Já s tym Patrikem docela soucítim:-)
Reagovat
Dedkojaro
Už to nepreháňaj. Nie že by sme doma nemali buchty, ale dať si miešanú dvojhru s Farnou alebo Čvančarovou musí byť pre hráča môjho kalibru čistá rozkoš :)
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
FulnekUltras
a táhněte už konečně do věčných lovišť.
Reagovat
D@nny
Co takhle tahnout do vecnych lovist sam, Rusky ocasi!
Reagovat
FulnekUltras
až po tobě, eurocmrndo
Reagovat
Patik
Potrebovala by v prvom rade zmeniť váhu..a zlepšiť pohyb..dodať telu trošku obratnosti a ohybnosti..lebo hento je len stuhnutá dupajúca masa svalov s neuveritelnou silou..herne toho príliš nezmení..a vyvíja na seba príliš zbytočný tlak aby prekonala rekordy.
Reagovat
Petr_Fisk
...zlepšiť pohyb..dodať telu trošku obratnosti...
No to je všechno pěkný, ale v kombinaci věku (především) a somatotypu Sereny je to jen sci-fi...:)
Reagovat
Kojinho
Tak somatotyp... Podívej se, jak vypadala, když vyhrála svůj první GS.
Reagovat
Petr_Fisk
To jo, ale tohle má v genech plus svalová hmota, kterou nabyla kdovíjak.
I ta ji brzdí. Těžko můžeme mít obratného kulturistu. Prostě v jejím věku a ve stavu v jakém se nachází se už nedají dělat zázraky.
Pokud razantně zhubne a sníží svalovou hmotu, dostaví se zákonitě zranění.
Pokud nezhubne a nesníží svalovou hmotu a bude se současně pokoušet zlepšit pohyb a obratnost, znovu se dostaví zranění...
Kdyby jí bylo řekněme 28, tak bych to nepsal.
Reagovat
LukasH
Mně se zdá, že je to spíš v hlavě. Od porodu byla čtyřikrát ve finále GS, kde to hlavně ve Wimbledonu totálně nezvládla. To, co vždycky byla její zbraň - finále, otáčení zápasů, nejlepší míče v krizových momentech, se stalo slabinou. Možná hormony, možná ta touha po dalším GS plus chybí zápasová praxe.
Reagovat
Jon61
Tak to bude, i když je zkušená, tak z přemíry snahy to psychicky nezvládla. Navíc bude mít těžší se vůbec do finále dostat, zejména mladé holky už z ní nebudou předposr..é.
Reagovat
FulnekUltras
Psycho a podělanost soupeřek bylo taky poslední roky už to jediné, na co mohl mastodont ještě spoléhat. Už je tomu díkybohu konec.
Reagovat
Petr_Fisk
Ta hlava je v tom taky, o tom žádná...:)
Reagovat
Patik
Myslím že má velký zadok a stehná..nemusí schudnúť 15 - 20 kilo..len pár kíl..a pomaly postupne... s takým telom v jej veku musí byť aj ťažké utekať..zranenie sa môže dostaviť tak či tak a kĺby dostávajú zabrať ešte viac pri takej váhe.
Reagovat
Jon61
Ženská nejdříve zhubne na prsou a Serena po kurtu tahá obrovské půlmíče. :)
Reagovat
Ela-fon-isi
Pro mě je neuvěřitelné, že je s tím tělem schopná rychlého pohybu. Když si vezmu jiné štíhlé laňky, které se občas nehnou z místa a hmota jim nebrání...:-)
Reagovat
Petr_Fisk
...pomaly,.. postupne...
Patiku, ona nemá moc času.
Reagovat
Petr_Fisk
Mouratoglou je "chorobný optimista"...:)
Reagovat
aligo
Musela by začít hrát, pořádně a na jen tak občas nějaký turnaj
Reagovat
Dobry-den
Sorry, ale karma je příliš silná. Silnější než tady ta velematka.
Reagovat
makro99
Určitě, karma... a maloburžoazní mindrák taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist