Serena: Necítím se jako legenda, nepovažuju se za někoho lepšího

22. 1. 2016, 22:33
Rozhovory 19
Serena Williamsová ve třetím kole Australian Open smetla za 44 minut hry dvakrát 6-1 Rusku Darju Kasaktinovou, když nastřílela 27 winnerů a udělala jen 8 nevynucených chyb. Forma stoupá, cítím se tu lépe a lépe, přiznala po postupu do čtvrtého kola světová jednička.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Dnešní zápas byl z vaší strany o mnoho lepší než předchozí dva duely tady v Melbourne, nemyslíte?
Ano, dneska jsem hrála mnohem lépe. Všechno, na čem jsme pracovali, se dnes projevilo na kurtu, což je důležité. První zápas tady v Melbourne mě stál hodně úsilí, ale už ve druhém kole jsem cítila, že všechno jde tím správným směrem. Doufám, že to tak bude pokračovat i v dalších zápasech, a že forma bude ještě postupně stoupat. Zatím se tu cítím každým dnem lépe.

Na konci zápasu jste své soupeřce u sítě něco sdělovala, můžete nám říci, co jste jí říkala? Jaké z ní máte dojmy?
Je to velmi talentovaná hráčka a dnes předvedla dobrý tenis. To, co jsem jí říkala, je jen mezi námi.

Andy Murray nedávno prohlásil, že když na tour začínal, tak mu dost pomohl Lleyton Hewitt, který si na něj pokaždé udělal čas a hodně ho podporoval. Je podle vás i pro starší hráče důležitá podpora od mladších hráčů?
Myslím si, že je to velmi důležité. Každá podpora je důležitá. I my hráči se mezi sebou chceme podporovat a soutěžit mezi sebou. Je to pro náš sport klíčové, protože jinak by se neposouval kupředu. Je jasné, že na kurtu se každý soustředí na sebe, ale vzájemná podpora by nám neměla být cizí.

Pamatuji si správně, že jste tu s Hewittem hrála v roce 1998 smíšenou čtyřhru? Jak na to vzpomínáte?
Byla to velká legrace. Oba jsme byli hodně mladí, bylo nám 16 a já se ho zeptala, jestli by si semnou nezahrál. Bohužel jsme prohráli hned první zápas, ale myslím, že jsme si to oba moc užili. Oba jsme velcí bojovníci, takže si rozumíme. Je smutné loučit se s takovým hráčem jako je on, ale má za sebou úžasnou kariéru, která byla založená na bojovnosti a dobré práci. Jsem za něj opravdu šťastná a přeju mu, aby se mu dařilo i dále.

Viděla jste jeho poslední zápas a následnou rozlučku?
Ano, viděla jsem to a hodně jsem to prožívala. Bylo to pro mě hodně emotivní, protože jsem si vybavila všechny ty úžasné momenty jeho kariéry. Pamatuju si jich hodně, tak jsem na ně vzpomínala. Odchází opravdu velký šampion.

Jak se ostatní hráčky chovaly k vám, když jste na okruhu začínala?Serena Williamsová
Nikdo nebyl ošklivý nebo nějak chladný. Řekla bych, že se ke mně každý choval moc pěkně.

Jste si vědoma skutečnosti, že jste v šatně mezi ostatními hráčkami legendou?
Ne tak docela. Já jsem tenistka a nepovažuju se za někoho lepšího nebo za něco víc. Mám stejný cíl jako všechny ostatní hráčky - chci hrát dobrý tenis, odehrát kvalitní zápasy a odejít s titulem. To, že jsem už vyhrála hodně turnajů, na tom nic nemění.

Roger Federer a Grigor Dimitrov spolu dnes těsně před vzájemný zápasem sledovali zápas Rusky Šarapovové a poměrně dobře se u něj bavili. Roger pak sám říkal, že to nebyla výjimka, že je dle něho správné, když spolu umí hráči mimo kurt dobře vycházet. Máte podobnou zkušenost?
O mně je známo, že se přátelím s hodně lidmi na tour. Vídáme se velmi často, takže nevidím důvod, proč by to tak nemělo být. Odehrála jsem spoustu zápasů proti své sestře, takže tuhle zkušenost rozhodně mám. Když jdete na kurt, soustředíte se na sebe a snažíte se udělat maximum pro výhru. Když je po všem, je po všem.

Líbí se vám design a barva vašeho outfitu na letošním Australian Open? Byla to vaše volba? Vypadá to moc pěkně.
Děkuji. Ano, je to můj návrh, sama jsem si to načrtla. Chtěla jsem vyzkoušet něco trošku nového. Jsem na tour už řadu let a měla jsem na sobě už spoustu barev a vzorů, takže se snažím to teď nějak obměnit a vnést tak do tenisu něco jiného, zábavného. Myslím si, že i tohle je součástí tenisové kultury.

V příštím kole budete hrát s Gasparjanovou, s níž jste hrála už vloni ve Wimbledonu, kde jste ji porazila hladce ve dvou setech. Jaký zápas očekáváte?
Má dobrý forhend a kvalitní podání. Dokáže dobře mixovat údery a měnit rytmus hry. Ve Wimbledonu hrála opravdu dobře, byla nebojácná a bojovala o každý míč. Od té doby získala hodně sebevědomí a tady hraje velmi dobře. Já mám ale ze své hry také dobrý pocit, takže uvidíme, jak to dopadne.

Je tu poměrně dost mladých ruských hráček, kterým se tady v Melbourne daří. Nemáte pocit, že tu vzniká nová vlna mladých ruských talentů?
Nepřemýšlela jsem o tom. Já jsem spíše takový radar na americké hráče, to většinou vnímám. Obecně je ale dobře, že se mladým hráčům daří, a že se dokáží postupně prosazovat. Je skvělé vidět jejich práci a snahu dostat se výš.

Komentáře

19
Přidat komentář
Mayo
Serena je veľká tenistka. Prajem jej aby vyrovnala alebo aj prekonala Steffi. Na tomto turnaji sa vo finále dúfam stretne s Vikou, to by bola paráda. Je mi jedno, ktorá by vyhrala ale od začiatku turnaju favorizujem najviac Viku, tak asi by som jej o niečo viac fandil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Serena a autor rozhovoru brali všechny otázky a odpovědi se stejnou ironií jako tu o outfitu, tak pak jo :-D
Reagovat
Fandina
Opět jsem se dozvěděla něco nového, tentokrát to bylo, že si navrhla, navrhuje u Nike oblečení sama a i to, že je radar na americké hráče. Takže super, v každém rozhovoru se najde něco nového.
Reagovat
smazaný uživatel
Na co si to zase hraješ.
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
smazaný uživatel
Trapná jseš ty.
Reagovat
Fandina
trapný je ten, kdo se ptá druhých na co si hrají
Reagovat
Davor1
Že sa tak necíti, to jej teda vôbec neverím. Na jej mieste by som sa cítil ako vládca vesmíru :DD Je to legenda so vším všudy :-))
Reagovat
FulnekUltras
Nějaké ty fráze vypustit musí. Zajímavější by to bylo v případě porážky...
Reagovat
Lunej..
pro mě legenda je a bude, stejně jako Roger apod., až skončí, bude mi chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
vsak i ona velmi dobre zna svoji cenu.. no, taky mohla pripustit, ze uz toho celkem dost vyhrala.. :-)))
Reagovat
A.R.R.
Tak tak, je to hrající legenda a ať si každý říká co chce, jedna z nejlepších hráček historie. Mě se na ní líbí, že ať už zápas dopadne jakkoliv, tak u sítě se soupeřkou prohodí pár slov, poplácá jí po zádech a prohodí pár slov. A pokud jsem slyšel dobře, tak dnes Kasatkině říkala hraješ moc dobře, jdi dál, miluji tvůj forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
zasadne se vzdycky usmeje, pochvali zapas i vykon souperky a rozhodne se podiva do oci.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
na rozhodcov to neplati,tam sa sprava prirodzene
Reagovat
smazaný uživatel
precital som si to este raz a od druhej vety sa az bojim ze si to myslel vazne,to "polaca ji po zadech a prohodi par slov" si musim vsimnut,ale po prehratom zapase,po vyhratom to robim aj ja:),finale sa nepocita tam su tie keci v ramci prace
Reagovat
EllNino
i po prohraném :)
Reagovat
smazaný uživatel
akurat som si pozrel video semifinale US Open 2009 proti Kim Clijsters,a je to tak!
Reagovat
A.R.R.
Dělá to i po prohraných zápasech, k soupeřce se chová prostě hezky. Jestli to myslí upřímně nebo je to přetvářka to už posoudit nemohu... Já dřív Serenu nesnášel, ale časem se ten můj vztah k ní změnil a dnes jí beru jako vynikající hráčku a právě to chování po zápase se mi líbí je to ojedinělé.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, jak to ma nastudovane, ale ja mam nastudovanou ji, je perfektni.. :-) U te site, pokud vim vzdy, da hlavu mirne na stranu = vstricnost, snaha o porozumeni, sympatie (neotravujte, prosim, se Zemanem, ochablosti jsou jiny soudek, dik), je to docela dulezite, kdyz se nekdy podivate na kluky, v jakem postoji a jak se poplacaji (i Berda "umi") tak by clovek radeji uskocil nebo jim tu pazuchu urazil.. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist