Serena potřetí během čtyř sezon vyhrála turnaj ve Stanfordu

4. 8. 2014, 00:44
Aktuality 29
WTA STANFORD - Serena Williamsová se po nepovedeném Wimbledonu vrátila triumfem, když po loňské absenci potřetí během čtyř let vyhrála domácí turnaj ve Stanfordu. Světová jednička ve finále zdolala Němku Angelique Kerberovou a připsala si 61. titul.
Serena Williamsová

Serena Williamsová se na turnaji ve Stanfordu představila poprvé od Wimbledonu, kde vypadla už ve 3. kole s Cornetovou a ze čtyřhry pak kvůli viróze neslavně odstoupila po třech gamech. Po týdenní léčbě si naordinovala dovolenou v Chorvatsku, která jí dodala dostatek nových sil.

Dvaatřicetiletá Američanka totiž na oblíbeném turnaji v Kalifornii prodloužila svou neporazitelnost, která trvá od roku 2011, už na 13 utkání. Přitom nečelila snadným soupeřkám a poradit si musela se třemi hráčkami Top 20. V úvodním zápase světová jednička potvrdila roli favoritky proti Češce Karolíně Plíškové, následně otočila souboj s Anou Ivanovičovou, v semifinále porazila Němku Petkovicovou a v dnešním finále zdolala další Němku Angelique Kerberovou.

Souboj o titul však Williamsová nezačala vůbec dobře. V úvodu utkání prohrávala už 1-5 a v osmém gamu čelila dvěma setbolům, vývoj však dokázala otočit. nalomenou Kerberovou nakonec přehrála 7-6 6-3 a vyhrála pátý ze šesti vzájemných duelů.



"Měla jsem pomalý začátek, chvíli mi trvalo, než jsem našla ten správný rytmus. (Kerberová) hrála velmi dobře už od začátku, proto jsem prohrávala 1-5. V prvním setu jsem udělala opravdu hodně chyb, naopak soupeřka skoro nechybovala. Jsem ráda, že jsem nakonec chytla, dostala se do tempa a postupně se zlepšovala," komentovala Williamsová finálový obrat.

Serena ve Stanfordu navázala na triumfy ze sezon 2011 a 2012. Letos vyhrála i své čtvrté finále, když v první polovině roku ovládla Brisbane, Miami a v květnu Řím. Pak však přišly dva nepovedené grandslamy a navíc virové onemocnění.

"Po Wimbledonu mi nebylo vůbec dobře, na nějaký čas jsem musela úplně vypnout. Ale po nějaké době jsem se začala cítit lépe a znovu jsem začala s tréninkem," vrátila se Serena zhruba o měsíc zpět. "Před turnajem jsem však věděla, jak na tom jsem. Cítila jsem se dobře a věřila jsem, že můžu dojít daleko. Ke všem turnajům přistupuju naplno a jsem proto moc ráda, že se mi tady zadařilo," dodala.

Ve svém celkově 78. finále obdržela sedmnáctinásobná grandslamová vítězka už 61. trofej za vítězství na turnaji WTA ve dvouhře. Víckrát zvítězilo jen sedm tenistek: Martina Navrátilová (167 titulů), Chris Evertová (154), Steffi Grafová (107), Margaret Courtová (92), Evonne Goolagongová Cawleyová (68) a Billie Jean Kingová (67).

Naopak světová osmička Kerberová si finálovou bilanci pohoršila už na 3-9. Letos neuspěla ani jednou, o svůj čtvrtý titul marně bojovala také v Sydney, v Dauhá a Eastbourne.

- WTA PREMIER STANFORD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 710.000 dolarů)
nedělní výsledky (03. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Kerberová (3-Něm.) 7-6(1) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Muguruzaová/Suárezová-Navarrová (Šp.) - Kaniaová/Siniaková (Pol./ČR) 6-2 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Finále dvouhry jsem neviděl, ale o něco víc jsem přál Angie. Serena každopádně ukázala, že už je zase fit a ve formě. Na druhou stranu si myslím, že určitě není neporazitelná. Ve Stanfordu nehrála jednoduché zápasy a ten nejtěžší byl určitě s Anou... Každopádně gratulace Sereně k dalšímu titulu! Myslím, že Angie si to díky své píli vynahradí zase na nějakém jiném turnaji. :)

Co se týče finále debla, tak už jsem dal komentář k příslušnému článku... :)
Reagovat
LukasH
Neporazitelná není, ale jakmile "přetrpí" první kola a dostane se do laufu s těžkýma soupeřkama, bude zase na koni. Podle mě je pro ní daleko těžší nějaká střílečka ve druhým kole (mluvím o USO), která má zrovna den, než třeba Máša v semifinále...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom ti musím dát za pravdu. Výsledky Sereny na GS od roku 2012 to jednoznačně potvrzují. Když už se Serena dostala do semifinále (4x), tak vyhrála titul...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Serena zahájila jubilejní 200. týden v čele ženského žebříčku WTA ve dvouhře. Před ní to dokázaly jen čtyři hráčky (chronologicky seřazeny) - Evertová (260), Navrátilová (332), Grafová (377) a Hingisová (209).
Reagovat
smazaný uživatel
Seree gratuluji :)
Nebyla jako trofej ve Stanfordu váza?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj - www.telegraph.co.uk
Článek - Serena Wiliams beats Marion Bartoli to win Bank of the West Classic in Stanford, her first title in over a year
Rok - 2011
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulkový vyhrála velkou skleněnou vázu. Že by dali tento talířek vítězce? o.O
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně zase po delší době velký turnaj.
Můj tip.
Rogers Cup. Djokovič,
Cincinnati- Fedex,
US Open Djokovič.
Reagovat
kada.tom
no nevím, já bych takhle odvážnej nebyl, nemyslím si, že to bude v režii těchto dvou hráčů :-) je tam spousta dalších hladových :-)
Reagovat
blixa
To já bych tomu docela věřil. Z těch hladových nemá na Novaka nikdo a na Fedexe skoro taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pěkný, že mi přisuzuješ odvahu, já si naopak myslím, že označení hlavních favoritů je spíš než odvaha sázka na jistotu. Jinak na hardu už vidím jenom Wawrinku jako adekvátní konkurenci těm dvěma. Nikoho jiného tam moc nevidím. Možná jsem schopný se ještě bavit o Andym, jestli si rozpomene na staré časy.
Reagovat
gigin
Nole potřebuje Cincy, tak nám ho nechte, ok? Vemte si Kanadu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud k tomu Rogers Cupu přidáte i US Open, tak se myslím domluvíme. :))
Reagovat
smazaný uživatel
ještě vyhrát Montreal a Serena bude na dostřel Simoně. Pozice jedničky ještě není zdaleka ztracená :-)
Reagovat
PH94
Tak dneska ideální rozložení zápasů s českým zastoupením v Montrealu :)
18:00 Bára vs Vinci ,19:00 Koukalová vs Bertens, 20:00 Smitková vs Watson a 22:00 Šafářová vs Cirstea :) Všechny zápasy až na Kláru budeme moci sledovat na streamech,takže paráda paráda :D
Reagovat
EllNino
no holky po sobě na stejným kurtu, tak snad si tam vždycky přenechaj vítěznou náladu :D
Reagovat
smazaný uživatel
no nevim, jenom Lucy je favoritka. Sem zvědavej hlavně na Terezu proti Heather :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a určitě to budem moct sledovat? V nabídce WTA žádné streamy zatím nevidím, pouze ATP z Toronta..
Reagovat
EllNino
oni to tam vždycky dávaj až dýl :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
asi máš pravdu. V sekci TV Schedule na oficiálních stránkách turnaje tam sou přenosy už od pondělka. Takže streamy by měly být :-)
Reagovat
tommr
a představit by se dneska měla i Petra Kvitová v deblu spolu s Flipkensovou. Jsem zvědavej jak to Petra pojme, protože Flipkensová bude s největší pravděpodobností její soupeřka ve druhým kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dell´Aqua přes Flipkensovou postoupí. Letos hraje velmi dobře
Reagovat
tommr
to by bylo myslím pro Petru jen dobře. S Dellacqua Petra ještě nehrála, ale jsem přesvědčenej, že by s ní neměla mít tolik problémů jako s Flipkensovou ... :)
Reagovat
slacker
Nemal by mit problem ani s jednou. Bez ohledu na H2H
Reagovat
smazaný uživatel
Napise mi nekdo, prosim, prubeh zapasu a celkovy objektivni dojem ze Sereny?? Dik
Reagovat
kada.tom
Zápas měl dvě poloviny. První část zápasu patřila Kerber, to když se v 1. setu dostala až na stav 5-1, jenže to bylo všechno. Serena do tý doby nehrála vůbec dobře, Němka byla přesnější a hrála hezky, účinně. Pak si ale Serena asi řekla, že takhle by to nešlo - udržela si servis a zkorigovala na 5-2, a pak přišel asi zlomový okamžik - Kerber nevyužila 2 setbally, Serena oba odvrátila a nakonec snížila na 5-3. Servis si udržela v pohodě a pak přišel další zlom - Němka tak nějak vyčerpala všechny jestřáby (3x si ho vzala - 3x neměla pravdu) a když ho pak potřebovala, tak tu možnost už neměla ... ironicky se usmála a dala DF - a bylo to 5-5. Serena si zase bez problémů udržela podání. A pak teda i Němka, ale s problémy. Následující TB byl jednoznačný.

Na začátku 2. setu Serena rychle odskočila, protože začátek setu byl zase v její režii, ale Angie si asi řekla, že takto by to nešlo a začala opět hrát přesněji, takže to nebyl žádný válec od Sereny jako v případě SF. Na nic jinýho než na korekci výsledku to nestačilo.

Zlomy zápasu byly v 1. setu. Kerber měla doservírovat set za stavu 5-2 a měla smůlu na to, že při hraničních situacích dal jestřáb za pravdu Sereně a do konce setu pak hrála Němka bez jestřába (v TB ho samozřejmě měla, ale tam jí byl k ničemu).

Dojem ze Sereny? ... Mezery tam jsou, přijde mi, že Sereně chvíli trvá, než se rozehraje a je náchylná k chybám, pokud ji soupeřka zatlačí. Nicméně tak nějak nenápadně dokáže kvalitu své hry zvýšit a zápas strhnout na svoji stranu. Včera se to potvrdilo. Serena zpočátku na servise nepříliš výrazná, v závěru zápasu už dominantní. Objektivně si myslím, že obhajobu US Open bude mít složitou a nemusí jí zvládnout. Ale zase - jsou ještě dva velké "přípravné" turnaje a jestli se Serena hodí do pohody, může se stát, že v New Yorku bude hledat soupeřku a třeba ji nenajde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale najde. Simona ji zválcuje :-)
Reagovat
Michaelus
Simoně proti Sereně nevěřím...tu musíš porazit agresivitou
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dekuju!!! A verim, ze se do podzimu bude jen a jen zlepsovat a bude ubyvat zbytecnych chyb. A mozna i zlepsi celkove hru do rohu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist