Serena před Bastadem: Strávila jsem tam hezké časy, skoro jako na dovolené

13. 7. 2015, 15:57
Aktuality 50
Jen pár dní po triumfu na wimbledonské trávě se světová jednička Serena Williamsová představí na antuce ve švédském Bastadu. Svůj jediný start na turnaji proměnila před dvěma lety v suverénní titul a týden si prý užila jako malou dovolenou. I proto se těší na svůj letošní návrat.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová letos odehrála sedm turnajů, 40 zápasů a připsala si 39 výher. Začátkem roku triumfovala na tvrdém povrchu na Australian Open, pak i v Miami. Před měsícem nenašla přemožitelku na antukovém Roland Garros a před dvěma dny získala na trávě ve Wimbledonu svůj 21. grandslamový titul.

Ale zatímco většina hráček ze světové špičky má v následujících dnech naplánovaný odpočinek a pak se ponoří do přípravy na severoamerické betony, suverénně nejlepší tenistka současnosti bude tento týden startovat na menším antukovém turnaji ve švédkém Bastadu. 

Třiatřicetiletá Američanka však bere turnaj na severu Evropy jako zpestření a 'malou dovolenou'.

"Byla jsem v Bastadu před dvěma lety a strávila jsem tam hezké časy. Cítila jsem se, jako bych byla na dovolené. Bylo to tam opravdu moc hezké a užila jsem si to," řekla Serena před svou letošní cestou do Švédska.  

Serena připomněla svou premiéru v Bastadu z roku 2013, kdy turnaj suverénním způsobem ovládla. V pěti zápasech ztratila pouze 19 gamů a svou antukovou neporazitelnost prodloužila na 28 utkání. Tehdy však skončila ve Wimbledonu o pět dní dříve už v osmifinále a měla více času na aklimatizaci. Že by se však odhlásila, vůbec neuvažovala.

"Těším se, že se tam znovu vrátím. Jsem opravdu nadšená a nemohu se dočkat, až se zase postavím na kurt," dodala Williamsová. 

V prvním kole se utká s jednou z úspěšných kvalifikantek. Ve druhém ji pak může vyzvat Češka Klára Koukalová, kterou předloni porazila v semifinále. V tom letos může narazit na třetí nasazenou Barboru Strýcovou. Třetí českou zástupkyní v soutěži je šestá nasazená Kateřina Siniaková. 

Největší soupeřkou Williamsové na cestě za 5. letošním titulem může být až v případném finále Australanka Samantha Stosurová, jež si proti hvězdné Američance připsala v minulosti 'už' tři výhry.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Před pár lety takhle Serena přijela po finále Miami do Marbelly a prohrála hned v prvním kole s Koukalovou (teda tehdy Zakopalovou)...

Rozdíl je v tom, že teď nemusela letět přes moře a soupeřka na rozjezd je asi neškodná. Nicméně situace je podobná (po velkém turnaji maličký turnaj na evropské antuce) a rozhodně bych netvrdil, že Serena má titul předem v kapse...
Reagovat
lars
Jsem opravdu nadšená a nemohu se dočkat, až se zase postavím na kurt," dodala Williamsová.
:))
jako na RG :))
Stosur by mohla potrapit
Reagovat
EllNino
V prvním kole Ysaline Bonaventure, takže čekám kanára, možná ne jednoho :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj... neznám ji, ale bylo by fajn, kdyby dala Sereně dva kanáry :)
Reagovat
Frick
Přesně tak.
Reagovat
Frick
Šance bude. V kvaldě vyhrávala sety 6:2, 6:1, 6:3, 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si to může dovolit, jet na turnaj a brát to jako dovolenou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, ona přece nemá zapotřebí, vyhrávat turnaje...už vše má....
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jede na turnaj s tímto obsazením, tak to pro ni určitě dovolená bude. V podstatě tam není jediná hráčka, která by pro ni představovala nějakou hrozbu. Takže si to Serena odehraje v rekreačním tempu a v neděli uvidíme toto: https://farm4.staticflickr.com/3692/9334014379_301b0cc864_b.jpg
Reagovat
Frick
A ono jí to fakt může uspkojit? Nebo její fans?

Opět to srovnání - jak by vás těšilo, kdyby třeba do Olomouce jela Karolína a tam by to vypráskala?

Vždyť i tu výhru v Praze jsme nebrali nějak moc tak seriózně. Jakože fajn, dobrý, ale současně jsme si asi tak všichni říkali, že by bylo fajn vyhrát i něco "pořádnýho"....
Reagovat
EllNino
vzhladem k tomu, že Karolína zatím nic víc než International nevyhrála, byl titul z Prahy dobrej uspěch :)
Reagovat
Frick
Nicméně už tehdy na konci dubna to byla finalistka Premier a Premier 5 turnaje a (bývalá) hráčka TOP 12. Takže celkem dost důvodů na to, že by měla mít ambice na více, než pouhý WTA 280...
Reagovat
EllNino
"pouhý" ...myslím, že máš moc velký nároky, v její momentální situaci by se ten "pouhý" International hodil, kdyby náhodou neobhájila ten vražedný podzim a následné jaro :)
Reagovat
Frick
Ale tak jistě, že by se hodil, ale prostě, když klepe na TOP 10, už pro ni ten zisk International titulu nebude mít takový lesk, jako když byla mimo TOP 50 nebo dokonce mimo TOP 100......
Reagovat
EllNino
ale měl :) pro mě teda určitě, každý titul se počítá :) já to nerozlišuju, jestli je to premier nebo international :) obsazení bývá většinou stejně bídné, viz Antverpy, Moskva :)
Reagovat
Frick
Já to tedy rozlišuju.

Samozřejmě, že obsazení Antverp nebo Moskvy se může blížit nějakému kvalitnímu Internationalu. Ale to můžem zase argumentovat tím, že Florianopolis má horší obsazení jak nějaký ITF podnik.

V průměru jsou Premier turnaje rozhodně mnohem lépe obsazované než Internationaly. Ostatně, proč by jinak Lucka byla (mimo Petry) první naší hráčkou, co to dokázala po roce 2000?
Reagovat
EllNino
já to nerozlišuju, konec
Reagovat
Frick
Měl bys.
Reagovat
EllNino
rozlišuju GS, Premier5/Premier Mandatory a ty pod tim jsou na podobný urovni :)
Reagovat
VlS
Rozlišuju maior turnaje a ty ostatní WTA turnaje, ITF mě v podstatě nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Před rokem jelo několik našich hráček do Prahy na SPO (ITF 100.000+H) a rozhodně se nedá říct, že to tam vypráskaly. Ba právě naopak - Lucka, Klára i Bára vyletěly už v prvním kole s hráčkami, které by měly porážet levou zadní (chuť si spravily jen v deblu, kde to zvládly celkem s přehledem). Ostatně Lucka rupla v prvním kole i letos, kdy už to byl turnaj WTA Int.
Reagovat
Lunej..
smiř se prostě s tím, že ty nehraješ top tenis, nenabízí ti nikde 1000000, nebydlíš v Monaku, takže holt ti zbývá jen to, že tady na TP řešíš pořád nějaký kraviny a vypadáš občas jak malý závistivý červíček, na kterého, chudáčka, se nedostalo. Nevím, proč by Serena nemohla hrát třeba v Horní Dolní když by chtěla, nebo Petra místní zápas ve Fulneku. Fakt bych tvoje starosti nechtěla mít. Občas se běžte se slackerem projít mezi běžné lidi a řešte běžné věci, které jsou ve vaší moc řešit. A odhoďte ten svůj diktátorský bič.
Reagovat
Frick
Já prostě krituzuju to, co se mi nelíbí. A nelíbí se mi, že se takto deformuje nějaký turnaj.

Buď regulérní turnaj nebo exhibice. Ale toto ne.
Reagovat
EllNino
a co Petra v Praze příští rok ? :) Wozniacki v Kuala Lumpur ? Máša v Acapulcu ? :) to ti nevadilo ...každej turnaj chce hvězdu
Reagovat
Frick
Když je to nejlepší domácí turnaj, tak to beru.
Reagovat
EllNino
jak to myslíš ?
Reagovat
Frick
Když je International turnaj jediná možnost, jak se ukázat před domácím publikem. Aga v Katowicích, Simona (loni) v Bukurešti, Caroline (svýho času) v Kodani.
Reagovat
Lunej..
Co se nelíbí tobě, jiným nevadí. Takže pokud chceš něco regulérního, tak začni u sebe a přestaň pořád kritizovat, umíš taky něco jinýho? Promiň, ale občas deformovaně působí tvoje názory.
Reagovat
tommr
mluv za sebe - s tím tvým názorem, že Praha nebyla pro Karolínu dost dobrá budeš asi hodně osamocenej. Je docela možný, že to bude pro Karolínu jedinej letošní titul ...
Reagovat
EllNino
+1
Reagovat
Frick
Ať řekne rovou, že za ten 1 000 000 to tedy bere.
Reagovat
Lunej..
Moc hezká fotka a krásný úsměv.
Reagovat
FulnekUltras
Chtěl jsem napsat něco podobného ;), ale dlouho jsem si to rozmýšlel... ;)
Reagovat
Lunej..
Kecale ukecaná :) Ty vůbec nic nepiš radši jo? Ty tvoje názvy "Kong, prasnice" atd. máš u mě pěkně schovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi se nějak rozvášnila.. První jo, ale že by Sereně říkal fulnek tím druhým to jsem nezaregistrovala...to fakt není pěkné pojmenování. No, souhlasím, že je to hezká fotka, ale Serenu stejně nemám v oblibě. Nikoli proto, jak vypadá. A i když riskuji, že se budeš zlobit, tak doufám, že ji US Open sebere Petra nebo Lucka ( nesměj se, prosím....).
Reagovat
A.R.R.
Myslíš, že by Petra mohla vyhrát US Open? Ona je sice je všehoschopná, ale zrovna tam jí moc nevěřím, spíš zase chytne vlnu v Asii. Já letos obligátně tipoval všude Serenu, zatím to vychází :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by ne ? Je to přece královna překvapení. Těch radostných i méně radostných. Já Serenu letos na vítězství netipuju....
Reagovat
A.R.R.
Ju s tím souhlasím,že je to královna překvapení, nicméně nevím na US Open to asi to překvapení nebude, pokud se nemýlím, tak Petra někde říkala, že se tam necítí dobře a to je většinou předzvěst toho, že tam nic moc neuhraje. Ale jasně může tam udělat dobrý výsledek, u Péti člověk opravdu nikdy neví ;-) A já se nesmál, přísahám ;-)
Reagovat
Frick
US Open vyhraje Klára Koukalová bez ztráty setu i servisu.
Reagovat
EllNino
ve finále Serenu Williams, stejně jako předtím v Bastadu, a vyrovná bilanci vzájemných zápasů na 3:3 :´)
Reagovat
smazaný uživatel
To už bych spíš věřil, že neztratí ani game na returnu :-D
Reagovat
A.R.R.
a příští rok Klára vystřídá Serenu na postu světové jedničky :-D
Reagovat
EllNino
svoji vrstevnici :D :D
Reagovat
A.R.R.
to víš, holky zrají jako víno :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhraje kalendářní GS.
Reagovat
pockerface
překvapení to bude, ale obávám se, že nemilé. Aby nám Petra nevyletěla hned v 1.kole. Snad se to nestane. Ale Petra má poslední dobou problém přelézt na GS 3.kolo a tady už jí zase někteří vidí jako vítězku USO :-)
Reagovat
VlS
Petra může cokoliv vyhrát a bohužel i kdykoliv s kýmkoliv prohrát. To je Petra.
Reagovat
Lunej..
Jé, to jsem tady asi za fúrii, když se mi omlouváš nebo se bojíš, že se budu zlobit. :D Proč? Víš přece, že Petra je moje Nr.1 a vždy bude. Nerozvášnila jsem se, jen jsem brala Fulneka, že patří k té slušnější části TP, proto mě to od něj překvapilo, tak jsem zareagovala, to je vše. :) celkově prostě nadávání lidem kvůli vzhledu nemám ráda. Vím, že Serenu nemusíš, ok, jako já zase nemusím některé jiné. A určitě se budu smát, ale maximálně blahem, pokud Petra někde vyhraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za furii určitě ne, to tak neber.... A to No. 1 máme tedy jasné a doufám v ten blažený smích snad ještě tento rok ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist