Serena rozšířila svou sbírku 62 titulů také o trofej ze Cincinnati

17. 8. 2014, 21:13
Aktuality 26
WTA CINCINNATI - Sbírka (nyní již 62) titulů Sereny Williamsové je znovu o něco pestřejší. Dvaatřicetiletá Američanka dnes získala trofej, která jí dosud chyběla, když poprvé vyhrála domácí turnaj v Cincinnati. Ve finále po zaspalém začátku porazila hladce 6-4 6-1 Srbku Anu Ivanovičovou.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová před dnešním duelem vedla ve vzájemné bilanci s Anou Ivanovičovou 6-1, všechny tři letošní duely ale rozhodoval až třetí set. Na Australian Open zvítězila tenistka ze Srbska, jež navíc před dvěma týdny ve Stanfordu ztratila dobře rozehraný zápas ve čtvrtfinále.

Také dnes v Cincinnati začala lépe Ivanovičová. Hned v prvním gamu vzala světové jedničce servis a za stavu 3-1 a 40-15 měla další dva brejkboly. Jenže jejich neproměnění se ukázalo být pro vývoj utkání klíčové.

Šestadvacetileté Srbce, jež měla v nohách včerejší téměř tříhodinové semifinále proti Šarapovové, v němž němž se kvůli nevolnostem musela nechávat ošetřovat a odvracela i mečboly, začaly rychle docházet síly. Byť Ivanovičová předvedla pár svěltlých okamžiků, Williamsová získala 11 z posledních 13 her a po 62 minutách zvítězila 6-4 6-1.

Dvaatřicetiletá Williamsová v zápase nastřílela 26 vítězných úderů a udělala jen 13 nevynucených chyb.



Serena Williamsová a Ana IvanovičováSerena v celkově 79. finále na turnaji WTA ve dvouhře vylepšila svou skvělou finálovou bilanci na 62-17. Letos vyhrála i své páté finále, když v první polovině roku ovládla Brisbane, Miami, Řím a před dvěma týdny zvítězila ve Stanfordu. V Cincinnati se z triumfu raduje poprvé v kariéře.

Sedmnáctinásobná grandslamová šampionka se ziskem 62. titulu za vítězství na turnaji WTA ve dvouhře zase o kousek přiblížila úspěšnější legendám. Víckrát než ona zvítězilo jen sedm tenistek: Martina Navrátilová (167 titulů), Chris Evertová (154), Steffi Grafová (107), Margaret Courtová (92), Evonne Goolagongová Cawleyová (68) a Billie Jean Kingová (67).

Před nadcházejícím US Open Serena prohrála ze 13 zápasů pouze se svou sestrou Venus a už včera si zajistila prvenství v US Open Series. Dala tak zapomenout na nepovedený měsíc, kdy na Roland Garros vypadla ve 2. kole s Muguruzaovou a ve Wimbledonu nestačila ve 3. kole na Cornetovou. Ze čtyřhry v All England Clubu pak navíc neslavně odstoupila kvůli viróze.

Ivanovičová dnes marně útočila na svůj čtvrtý letošní titul. Celkově má ve finálových duelech bilanci 14-7.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2,567,000 dolarů)
nedělní výsledky (17. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (9-Srb.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Kopsová-Jonesová/Spearsová (7-USA) - Babosová/Mladenovicová (6-Maď./Fr.) 6-1 2-0 skreč.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena má 62. titul a na vyrovnání Kingové potřebuje ještě pět trofejí (na Goolagonovou o jednu víc). No na 5. místo se může dostat už v příštím roce, neboť předpokládám, že Serena ještě nějaké tituly v letošní sezóně přidá (a samozřejmě i v té příští).
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně! Zápas jsem neviděl, ale jak jsem tady četl, tak hrála dobře.. :-)

K zápasu Maria vs. Simona: Kouknul jsem na to ze záznamu a jsem strašně rád, že to Masha urvala.. Bavil mě ten zápas i když jsem na to koukal ze záznamu! :D

K zápasu Maria vs. Ana: Docela mě mrzí, že jsem to neviděl, protože tady taky psali někteří, že to byl dobrý zápas.. Ale zase na druhou stranu to sledovat, tak mi asi jebne! :D Takový zvraty!

Ale co jsem kouknul na statistiky, tak Maria pořád dělá strašně moc chyb.. Proti Simoně je dělala po dlouhých výměnách, proti Aně nevím, ale musí ty UE omezit.. :-) Tak třeba na USO to vyjde ten titul, když v Cinci to nevyšlo! :-))
Reagovat
blixa
Reagovat
blixa
Jak Caro prchala :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi sa mi pačilo to video :D :D :D
Caroline zabila najviac :)
Taketo kamaratstva medzi hračkami mam rad. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelně mě hodně mrzí, že když už jsem měl v semifinále tři favoritky, tak z toho není titul. Na druhou stranu, beru to jako příslib pro US Open a zbytek sezony...

Ana - Odehrála skvělý turnaj a podle mě udělala důležitý krok na cestě do Singapuru, kde se letos bude konat TM. V Race žebříčku je už sedmá, v celoročním devátá... Hlavně ten zápas proti Mashe byl úžasný. Jenom škoda, že Aně asi chyběly síly v tom dnešním finále...

Masha - Asi na ten semifinálový zápas nebude vzpomínat ráda (měla dva mečboly), ale s ohledem na žebříček a boj o světovou jedničku je velmi důležité, že ve čtvrtfinále porazila v parádním zápase Simonu... Je ale fakt, že co se týče Race žebříčku, tak se Simona v New Havenu může dostat před Mashu. Taky už se tam dotahuje Serena, takže ze dvou žhavých kandidátek na konečnou jedničku jsou najednou tři... Lámat chleba se bude na US Open.

Caro - Pořád si myslím, že měla porazit Serenu. Bohužel jí ale od 2. setu někam odešel servis... Přesto Caro potvrdila velmi dobrou formu a zase oživila naděje na návrat do Top 10. V Cincinnati porazila dvě hráčky první desítky a obě výhry jsou velmi cenné. Proti Agnieszce vyhrála Caro poprvé od TM 2011 a proti Angie se jí v poslední době taky moc nedařilo...

Závěrem pár slov k Sereně: Občas při těch zápasech vypadá všelijak, ale přestože nemá úplně nejlepší formu, tak je schopná dělat skvělé výsledky (Stanford - titul, Montreal - semifinále, Cincinnati - titul). Díky tomu se začíná dotahovat v Race žebříčku na doposud neohrožené duo Masha-Simona. Bude to ještě zajímavé... Jinak jsem sám zvědavý, co Serena předvede na US Open. Jak říkám: Někdy při těch zápasech vypadá strašně unaveně, ale přesto na amerických betonech potvrdila, že je to velká hráčka. Ale těžko říct, jestli ve Flushing Meadows bude schopná vyhrát sedm zápasů...
Reagovat
smazaný uživatel
ked Seeree neni schopna vyhrať 7 zapasov v rade , tak mi povedz potom že kto je ?
Simona?
nesranduj.
Seeree nema najlepšiu formu ale nikto v tomto čase nema lepšiu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kandidátek na vítězku US Open je hned několik. Já bych byl samozřejmě nejradši, kdyby se to povedlo některé z mých oblíbených tenistek. V Cincinnati ukázaly skvělou formu hned tři. :) Serena bude jako obvykle hlavní favoritkou, ale to byla letos před všemi grandslamy a jak to dopadlo... Takže nezbývá, než si počkat na US Open. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale predsa len je to domáci turnaj a vidíš jej bilanciu tohtoročnu v USA :) Miami, Stanford, Cincy :)
Simona je skvela hračka ale myslím si že tento rok ešte nevyhra Grand Slam a v to aj trochu dufam :)
Sharapovej by som ten titul z US Open prial ale najviac chcem aby vyhrala Serena :)
Ana ma skvelu sezonu ale tento rok na Grand Slamoch to nie je žiadna slava. Takže ked si zlepší vysledky na GS tak potom jej prajem další titul z GS.
Caroline je vo skvelej forme :) a vobec by mi nevadilo keby vyhrala GS ale bol by som radšej keby vyhrala AO ako USO :) (I don't know why)
Kvitovej veľmi neverím. Predsa to len nie je tráva. Na betone može poraziť hocikoho ale zaroven, hocikto može poraziť ju. :)
Reagovat
tommr
ale to se i vzhledem k soupeřce dalo čekat. Blbý je na tom hlavně to, že neobhájí lonský semifinále a příjde o spoustu bodů ... :(
Do celkovýho zmaru ve kterým se ted Klára nachází zapadá i to, že se zřejmě definitivně rozešla se svou deblovou spoluhráčkou Niculescovou se kterou přitom měly na začátku roku velmi slušný výsledky. V NH se spolu dokonce v prvním kole střetnou - Klára hraje s Groenefeldovou a Niculescu s Garciou ... :(
Reagovat
Roger_Federer
Kdo he tady jeji trener, by mel rezignovat.
Reagovat
EllNino
to je nářez ...
Reagovat
horska.kraslice
No jo, forma špatná a ještě Pennetta k tomu. Snad se Klára už brzy odrazí od dna.
Reagovat
EllNino
v USA bohužel asi ne :/ ...ale zase po tutom turnaji jí spadne dost bodů, pokud to teda ještě neotočí...a pak do konce roku už muže jen získat, tak snad ..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukám na skóre... no ona fakt do USA ani nemusí cestovat. Nenasazení na US Open jí vůbec nemusí mrzet, možná lepší chytnout do 1. kola Serenu než nějkou no name, která si na ní zvedne sebevědomí (a jí ho srazí ještě víc dolů).
Reagovat
EllNino
je to děs, ještě že porazila aspoň tu Bertens v Montrealu, ale jinak nážez s Carol, pak kolaps s Townsend a teď tohle ..
Reagovat
horska.kraslice
To je pravda, zápas se Serenou by pro ni byl docela hezký dárek na rozloučenou s Amerikou.
Reagovat
EllNino
myslím, že na US Open má šanci vyhrát fakt jenom velkou náhodou ...když tam ještě ani jednou nepřelezla 1. kolo ...
Reagovat
tommr
snad se jí tam na závěr kariéry podaří urvat aspoň jednu výhru. Mám docela obavy, že letošní USO může být její poslední ... :(
Reagovat
EllNino
to si nemyslím ...myslím, že po svý skoro nejlepší sezoně nebude končit :)
Reagovat
smazaný uživatel
vitej zpet, uz jsem snad vo to mela strah.. :-)) Jeste jednou gratulace, Ivanovic evidentne unavena, ale to je udel sampionu, prekonani vseho a vsech! (Kdyz to jde, bezi vsichni, kdyz to nejde, bezi jen nekteri.) ;-)
Reagovat
VlS
Tygřice se chvilku prospala, zazívala a protáhla si tlapy a to, že se mezitím micka chvilku cítila v její kůži bylo najednou fuč a bylo jasný, kdo je v džungli vladařkou.
Ale Sereno, příště by bylo lepší dospat před zápasem a zívání a protahování si odbýt v soukromí mimo zraky davů. Nalákalas mě na to, že vyhraje krásná anička a pak zas pendrek.
Ale gratuluju královno.
Aničko, nebuď smutná, dobrej turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
miluju dzungli, me mola neberou.. ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Velmi hezká neformální atmosféra při předávání cen. Anička se po chvilce oklepala, setřásla ze sebe mrazivý pocit z lehce prohraného druhého setu a pak si to společně se Serenou užívaly obě. Serena jako vždy velmi komunikativní a Anička nezůstávala pozadu. Fotografové museli být velmi spokojeni, holky byly rozesmáté, ochotně pózovaly.
Reagovat
Mayo
A ževraj Ana má šancu proti slabo hrajúcej Serene :P ... výborne SW s prehľadom (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist