Serena rozšiřuje program. Před US Open se chce představit i v Cincinnati

20. 7. 2022, 11:07
Aktuality 12
Serena Williamsová nedávno v Eastbourne podnikla návrat na kurty po téměř roční pauze a postupně rozšiřuje program. Před závěrečným grandslamem roku US Open se hodlá díky chráněnému žebříčku představit na podniku WTA 1000 v Torontu a nově také na akci stejné kategorie v Cincinnati. Informaci oznámili pořadatelé.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AFP)

Williamsová se na kurty vrátila na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne ve čtyřhře po boku Ons Džabúrové. Ujít si nenechala ani Wimbledon, na kterém se loni v prvním kole zranila a kvůli problémům s podkolenní šlachou rok nehrála. Na nejslavnějším turnaji po bitvě s Harmony Tanovou vypadla hned na úvod, ale brzy oznámila, že našla motivaci dál bojovat a s tenisem ještě nekončí.

Bývalá světová jednička a majitelka 23 grandslamových trofejí, jež za dva měsíce oslaví 41. narozeniny, má nyní jasný plán. Po návštěvě Toronta (od 6. srpna) bude startovat také na další "tisícovce" v Cincinnati, kde v letech 2014 a 2015 triumfovala a o rok dříve hrála finále. Na domácí půdě se objeví poprvé od US Open 2020.

Podnik v Cincinnati je na programu od 13. do 21. srpna a herní pole vedou světové jedničky Daniil Medveděv s Igou Šwiatekovou. Kromě nejstarší účastnice letošního ročníku Williamsové jsou z bývalých šampionek přihlášeny Viktoria Azarenková, Madison Keysová, Garbiñe Muguruzaová a Karolína Plíšková. Z Češek by neměly chybět ani Barbora Krejčíková, Petra Kvitová a Karolína Muchová.

Mezi přihlášenými stále figuruje i Novak Djokovič, který ale v tuto chvíli nesplňuje podmínky pro vstup do země. Pořadatelé dále lákají na Rafaela Nadala a Alexandera Zvereva, jenž od zranění kotníku v semifinále French Open nehraje. Celkem se má ve dvouhrách představit 19 grandslamových vítězů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
George_Renel
Když vidím takovéto karty, vždy si pomyslím něco o házení perel.....
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš vysvětlit proč? Do loňského zranění ve Wimblu hrála velmi solidně, sf AO, of FO, pak rok nehrála. Proč by si neměla zasloužit karty?
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
com
treba kdyz dostane v Cinci poradnej nasup, tak se uz na US Open ztrapnovat nebude smilesmile
Reagovat
Dobry-den
To pochybuju. Tahle dáma nemá špetku soudnosti. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč?
Reagovat
Rafaeoli25
Přeji hodně úspěchů smilesmile
Reagovat
misa
Bouzková v Cincinnati až dvacátá pod čarou, skoro může být ráda, že ji vezmou do kvalifikace... Body za Wimbledon chybí :(
Reagovat
tommr
třeba konečně něco uhraje v Praze ...
Reagovat
misa
Dost bylo Sereny, doufám že jí mladé tenistky budou návrat co nejvíc znechucovat.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist