Serena slaví 300. grandslamovou výhru

3. 7. 2016, 15:24
Aktuality 6
Světová jednička Serena Williamsová si ve Wimbledonu připsala svou 300. grandslamovou výhru. Američanka jubilea dosáhla poté, co dnes ve třetím kole smetla Němku Beckovou 6-3 6-0. Ve čtvrtém kole vyzve šestinásobnou šampionku Ruska Kuzněcovová, jež v Londýně zdolala 6-7 6-2 7-6 Sloane Stephensovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová měla ve svém druhém utkání ve Wimbledonu problémy s krajankou McHaleovou, druhé kolo ale nakonec ustála a zdá se, že to světovou jedničku zocelilo. V dnešním zápase vedoucí žena žebříčku WTA deklasovala za 52 minut hry dvaadvacetiletou Němku Anniku Beckovou 6-3 6-0 a připsala si tak už svou 300. výhru na turnajích velké čtyřky.

První neděle bývá v All England Clubu tradičně volná, letos se ale  počtvrté v historii hraje, protože turnaj byl kvůli počasí ve skluzu. "Hrála jsem první neděli i posledně (v roce 2004) a bylo to zase pěkné. Sice miluji volnou neděli, ale byla jsem se zápasy dost pozadu, takže je dobře, že jsem hrála," usmála se Williamsová.

"Byl to dobrý zápas, jsem spokojená s tím, jak jsem hrála a mám radost, že jsem postoupila do dalšího kola," radovala se Američanka, jež si vítězstvím vylepšila grandslamovou bilanci ve dvouhře na 300 výher a 42 porážek. "Opravdu? To jsem nevěděla. To je pěkné," řekla. V počtu vyhraných zápasů se tak v historických tabulkách dostala před krajanku Chris Evertovou (299) a šest výher ztrácí na Martinu Navrátilovou (306).

Američanka, jež má na svém kontě 21. grandslamových titulů, v All England Clubu znovu usiluje o vyrovnání rekordu Steffi Grafové, která na grandslamech uspěla dvaadvacetkrát. Serena vybojovala poslední grandslamový vavřín před rokem ve Wimbledonu, od té doby prohrála v semifinále US Open a letos padla v Melbourne i v Paříži ve finále.

"Řekla bych, že mi hodně pomohl zápas s McHaleovou. Když jsem prohrála úvodní set, uvědomila jsem si, že musím něco změnit, že dovedu hrát mnohem lépe. Ona odehrála první polovinu zápasu úžasně, já jsem se ale pak vzchopila a zase jsem začala hrát svou hru. Jsem ráda, že jsem to zvládla. Rozhodně se to podepsalo i na tom, co jsem předvedla dnes, což mě těší," hodnotila zpětně Američanka.

Ve čtvrtém kole vyzve šestinásobnou šampionku Ruska Světlana Kuzněcovová, jež v Londýně zdolala 6-7 6-2 7-6 Sloane Stephensovou. Serena má s Ruskou bilanci 4-1.

Ve Wimbledonu se daří i jiné Američance Coco Vandewegheové, která dnes ve třetím kole přehrála šestou nasazenou Italku Robertu Vinciovou 6-3 6-4 a už jen jedno vítězství ji dělí od obhajoby loňského čtvrtfinále. Postupem do 4. kola si navíc 27. nasazená Američanka připsala už jedenáctou letošní výhru na trávě.

Ve 4. kole narazí Vandewegheová na Anastasii Pavljučenkovovou, jež si v Londýně vyšlápla na jedenáctou nasazenou Timeu Bacsinszkou, kterou přehrála hladce 6-3 6-2, a do wimbledonského osmifinále postoupila vůbec poprvé v kariéře.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
nedělní výsledky žen (03. 07. 2016)
Dvouhra - 3. kolo:
Makarovová (Rus.) - Strýcová (24-ČR) 6:4, 6:2
S. Williamsová (1-USA) - Becková (Něm.) 6:3, 6:0
Vandewegheová (27-USA) - Vinciová (6-It.) 6:3, 6:4
Pavljučenkovová (21-Rus.) - Bacsinszká (11-Švýc.) 6:3, 6:2
Kuzněcovová (13-Rus.) - Stephensová (18-USA) 6:7 (1:7), 6:2, 8:6
Vesninová (Rus.) - Boserupová (USA) 7:5, 7:5
Čtyřhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková, Görgesová (8-ČR/Něm.) - Putincevová, Rybáriková (Kaz./SR) 6:1, 6:4

Komentáře

6
Přidat komentář
COMEON
300 výhra na GS
300. týžden ako No.1 !
Come on!
Reagovat
FulnekUltras
To přijde až zítra...a Světle věřím, že na rozdíl od Chris dokáže velký úkol dotáhnout do konce. Ruskám se na letošním Wimblu vůbec mimořádně daří, jakoby to chtěly anglosaskému světu odplatit za Mašu i s úroky.

Davaaaaaaaaaaaaaaaaaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
George_Renel
Ne, to není za Mášu, to je proti ní. Chtějí ukázat, že když proti nim není někdo s karamelkami, tak je to o něčem jiném. .-)
Reagovat
FulnekUltras
Vlastně taky pravda - rivalita ostatních Rusek se Šarapkou byla vždycky pověstná... ;)
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace :-)
A snad po Wimbledonu bude těch vítězství 304!
Zítra Světlana, noo, to bude těžký oříšek, ale věřím, že Serena se dostatečně připraví a že navaže na dnešní výkon, s kterým Beck naprosto vymetla kurt.
Reagovat
slacker
Divna oslava. bez dortu a bez sampana.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist