Šest let nemohla hrát. Ani po operacích to nepůjde. Hamptonová oznámila konec kariéry

20. 5. 2020, 09:25
Aktuality 6
Jamie Hamptonová patřila k velkým talentům, v žebříčku WTA to dotáhla na 24. příčku. Jenže její kariéru zhatila častá zranění. Naposledy se na kurtech objevila na začátku roku 2014, od té doby podstoupila hned několik operací a marně bojovala, aby se mohla na kurty jednou vrátit. Nebylo jí však přáno a kariéru nakonec po vleklých bojích se zdravím ukončila.
Profily hráčů
Jamie Hamptonová

Hamptonová se na své žebříčkové maximum, 24. místo, dostala v červenci 2013 a bylo jí předpovídáno, že půjde ještě výše. Talentovaná Američanka ve své kariéře dokázala zdolat například Petru Kvitovou, Lucii Šafářovou, Agnieszku Radwaňskou nebo Caroline Wozniackou, jejím největším úspěchem bylo finále travnatého turnaje Premier v Eastbourne, kam se dostala z kvalifikace. Na grandslamech to nejdále dotáhla na French Open 2013, skončila až v osmifinále.

Na začátku sezony 2014 to vypadalo, že svůj potenciál bude i nadále naplňovat. Jenže hned první podnik v Aucklandu, kde kvůli zranění kyčle nenastoupila k semifinále, byl zároveň jejím posledním vystoupením v kariéře. V následujících 18 měsících podstoupila šest operací, dvě se týkaly její problémové pravé kyčle.

"Ti, kteří mou kariéru sledovali, vědí, že jsem v posledních letech podstoupila několik operací. Bohužel nebyly natolik úspěšné, abych se mohla vrátit na kurty. Bylo to pro mě obrovským zklamáním a dlouho jsem se s tím vyrovnávala. Tenis byl mojí první láskou a přestože je to šest let, co jsem nehrála, stále je těžké řící sbohem," uvedla třicetiletá rodačka z Frankfurtu.

Hamptonová se po oficiálním ukončení kariéry chce na podzim soustředit na studium na univerzitě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
I když to nějaký čas vím, brečím jako malý...
Byla jsi úžasná tenistka, i když se ta zranění s tebou táhla už od juniorů. Seznam skalpů vypovídá o všem, já nejvíc prožíval zápas na AO 2013 proti pozdější vítězce Victorii Azarenkové. I když to nedopadlo, byl to tenis intergalaktické kvality proti velké GS šampionce.

Hodně štěstí v dalším životě Jamie.
Reagovat
Fandina
Ach jo, to je škoda, já jsem ji měla moc ráda. Moc jsem jí fandila. Ona hrála moc pěkně, celkem rychle, přímo a moc nechybovala.
Ale také mě naštvala, když v roce 2013 porazila Petrusku. Byla jsem na tom zápase na FO v Paříži. Jako by to bylo dnes. Byl to tenkrát tusim kurt 7, rohový, já seděla těsně u sítě. Jamie první set suverénně vyhrála. Ve druhém se Petra zvedla, ale stejně to nestačilo.
Ale byla Jamie moje velká oblibenkyne. Škoda zranění. Měj se fajn.
Reagovat
sojka1
ja jsem hlavne v soku z toho, ze je Jamie uz 30 let, sileny! Uplne me nechytila, spis me uchvatilo, ze ani behem sestileteho tenisoveho mlceni neztratila sveho verneho fanouska dadafta.... :-) ale skoda, mohlo to s ni byt jiste zajimavejsi....
Reagovat
Fandina
Jj, ten jí hodně fandil. Letí to, bohužel.
Reagovat
EllNino
A to ještě předtím porazila Lucku Šafi v 1. kole ... tenkrát jsem ji za to fakt nesnašel, asi jako když Sloane porazila před vyhraným US Open na dvou turnajích po sobě Petru i Lucku :D
Reagovat
misa
Lucku vyřadila 9-7 ve třetím setu Paříže, pak ji ještě porazila pár týdnů nato v Eastbourne.
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/173953/safarova-bylo-to-o-kousicek-ale-brecet-nema-smysl.html?season=3719
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist