Shapovalov v Dubaji znovu neztratil set a je ve čtvrtfinále, Bautista dohrál

17. 3. 2021, 13:19
Aktuality 5
ATP DUBAI - Denis Shapovalov druhým zápasem po sobě přerušil se svým soupeřem sérii porážek, dnes si poradil s Hubertem Hurkaczem a prošel do zítřejších čtvrtfinálových bojů. Z největších favoritů dnes osmifinálový duel naopak nezvládl Roberto Bautista, o postup zabojuje ještě Andrej Rubljov.
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov zatím při svém debutu v Dubaji úspěšně ukončuje sérii porážek se svými soupeři. Po včerejším suverénním vítězství nad Janem-Lennardem Struffem, na něhož předtím nestačil čtyřikrát po sobě, neztratil set ani s Hubertem Hurkaczem, se kterým prohrál oba předchozí souboje.

Jednadvacetiletý Kanaďan dnes předvedl další skvělý výkon. Ve svém celkově 200. utkání na tour trefil 26 vítězných úderů, spáchal jen devět nevynucených chyb a jediný brejkbol odvrátil. Na postup a vítězství 6-4 6-3 potřeboval hodinu a čtvrt.

O první letošní semifinále bude nasazená trojka bojovat s Jérémym Chardym (H2H 2-0). Francouzský veterán po více než dvou a půl hodinách boje zdolal 6-7(3) 6-4 6-4 turnajovou osmičku Karena Chačanova, počtvrté v sezoně postoupil do čtvrtfinále a bude usilovat o vyrovnání svého letošního maxima.

Roberto Bautista si o víkendu zahrál finále v katarském Dauhá, ale v Dubaji končí už v osmifinále. Vítěz ročníku 2018 prohrál 4-6 6-3 5-7 bitvu s teenagerem Jannikem Sinnerem.

Devatenáctiletý Ital ve svém třetím letošním čtvrtfinále vyzve Aslana Karaceva. Sedmadvacetiletý Rus na letošním Australian Open senzačně došel z kvalifikace až do semifinále a daří se mu i v Dubaji, kde po dnešním vítězství 3-6 6-3 6-4 nad nasazeným Lorenzem Sonegem poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnajů ATP.

Bez problémů postoupil největší favorit Andrej Rubljov, který porazil hladce 6-3 6-1 Američana Taylora Fritze a na turnajích ATP 500 neprohrál už 22 zápasů v řadě.

Ve čtvrtfinále se 23letý Rus utká v repríze nedávného finále v Rotterdamu s Mártonem Fucsovicsem (h2h 2-2). 29letý Maďar dnes znovu po týdnu porazil Dušana Lajoviče, v Dubaji zvítězil 6-1 4-6 6-4 a zvládl už čtvrtý třísetový zápas v řadě. Z posledních 12 zápasů 11 vyhrál.

Kei Nišikori v osmifinále přehrál dvakrát 6-4 Slovince Aljaže Bedeneho a poprvé od Wimbledonu 2019 vyhrál tři zápasy po sobě.

V boji o místo v semifinále japonský tenista narazí na Lloyda Harrise. 24letý Jihoafričan si poradil 7-6 6-4 se Srbem Filipem Krajinovičem, navázal na skalp Dominica Thiema a z kvalifikace postoupil do svého prvního čtvrtfinále na turnaji ATP 500.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.048.855 dolarů
středeční výsledky (17. 03. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Rubljov (2-Rus.) - Fritz (15-USA) 6-3 6-1
Shapovalov (3-Kan.) - Hurkacz (13-Pol.) 6-4 6-3
Sinner (16-It.) - Bautista (4-Šp.) 6-4 3-6 7-5
Chardy (Fr.) - Chačanov (8-Rus.) 6-7(3) 6-4 6-4
Fucsovics (Maď.) - Lajovič (11-Srb.) 6-1 4-6 6-4
Harris (JAR) - Krajinovič (14-Srb.) 7-6(5) 6-4
Karacev (Rus.) - Sonego (17-It.) 3-6 6-3 6-4
Nišikori (Jap.) - Bedene (Slovin.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
moc pěkný výkon, jakkoli jsem neviděl celý zápas. Krásné úhly a vůbec taková živější hra. Některé údery opravdu top. Ať se daří dálsmile
Reagovat
Nola
Fritz, pekny amik, ale ta hlavinka, perfektne zahral, ked islo o ho.no, ale ked mal premenit BP, tak uplne mimo.... naopak Ivanek z Mrazika ma nervy zo zeleza, ma idealnu vysku a ak mu to tam pada, malokto dostane sancu, ako som pisala, pyzamko nevyzlecia za ziadnych okolnosti smile
Reagovat
sojka1
tak ja s chuti bezim na Taylora s Rublevem (po dlouhe dobe divacka prednost klukum) a na ES2 Fuskovic - Lajovic... :-((
Reagovat
EllNino
Pak to přepnou :)
Reagovat
sojka1
jj... a Taylor zatim poondil, co se jen da! :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist