Shapovalov v Kanadě porazil Crosbyho. Vyhlášen byl Sportovcem roku

27. 12. 2017, 21:34
Aktuality 9
Denis Shapovalov se ve své zemi dočkal prestižního ocenění. Osmnáctiletý kanadský tenista byl vyhlášen mužským Sportovcem roku, když se ziskem těsně porazil druhého hokejistu Sidneyho Crosbyho.
Profily hráčů
Denis Shapovalov

I když Denis Shapovalov hrál ještě v březnu pouze turnaje Futures a v dalších měsících sbíral zkušenosti na challengerech, byl v Kanadě - zemi hokeji zaslíbené - vyhlášen mužským Sportovcem roku. 

Osmnáctiletý Shapovalov získal v anketě novinářů 20 ze 64 hlasů (31 procent) a o jediný hlas tak porazil kapitána hokejového týmu NHL Pittsburgh Penguins Sidneyho Crosbyho, který letos se svým celkem slavil zisk Stanley Cupu. Třetí skončil baseballista Joey Votto ze Cincinnati Reds.

"Jsem opravdu ohromen. Získat takové ocenění je obrovská pocta. V Kanadě máme spoustu skvělých sportovců, kteří by si tuhle cenu zasloužil Je to pro mě velká motivace na sobě dál pracovat," řekl Shapovalov, který se stal druhým tenisovým vítězem ankety. V letech 2013 a 2014 ocenění získal finalista loňského Wimbledonu a aktuálně 24. hráč světa Milos Raonic, jehož letos limitovala zranění.

Shapovalov se během letošního roku posunul z 250. na 51. místo světového žebříčku, neboť se během léta rychle zabydlel na okruhu ATP. V srpnu na domácím Masters 1000 v Montrealu vyřadil Juana Martína Del Potra či Rafaela Nadala a došel do semifinále, na US Open se pak i díky skalpu Jo-Wilfrieda Tsongy dostal z kvalifikace až do osmifinále, své zemi pomohl k záchraně mezi daviscupovou elitou a zúčastnil se hvězdné exhibice Laver Cupu.

Sezonu 2018 Kanadský supertalent Shapovalov zahájí příští týden v Brisbane, před Australian Open ho pak čeká ještě start v Aucklandu.

• KANADSKÝ SPORTOVEC ROKU MEZI MUŽI •
Lionel Conacher Award
vítězové posledních deseti ročníků
2017 Denis Shapovalov tenis
2016 Andre De Grasse atletika
2015 Carey Price lední hokej
2014 Milos Raonic tenis
2013 Milos Raonic tenis
2012 Ryder Hesjedal cyklistika
2011 Patrick Chan krasobruslení
2010 Sidney Crosby lední hokej
2009 Sidney Crosby lední hokej
2008 Justin Morneau baseball
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
V tychto anketach su vzdy preferovaní individuálni sportovci pred kolektívnymi. Bezna vec aj na Slovensku alebo CR. Nie je to ziadna Amerika. Ani Kanada.
Reagovat
dappe
Docela by mě zajímala kritéria hodnocení, protože to je podle mě celkem mimo. Beru, že v těchto anketách jsou tenisté a fotbalisté často přehodnocováni, ale i tak. Crosby je jedna věc, ale až na 4. místě McDavid? Jednak věkově v podstatě stejně jako Shapovalov, a hlavně absolutně top hráč NHL, který ovládl ceny NHL za loňskou sezonu. Shapovalov proti němu nedokázal téměř nic, ale asi v tom bude nějaký háček.
Reagovat
dorons
Tak mozna to bude tim,ze hokej se hraje v 10 zemich cca a tenis temer vsude.
Reagovat
George_Renel
No ale v Kanadě je to jednoznačně sport č. 1 a jednalo se o sportovce roku v Kanadě....
Reagovat
George_Renel
Zcela se ztotožňuji s tvým pohledem na věc.
Je to skoro jako kdyby u nás byl zvolen sportovcem roku Jirka Veselý v roce, kdy porazil Djokoviče.
Ale Kanada je poslední desetiletí celá divná.
Reagovat
dappe
Celkově tyto ceny úplně ztrácejí smysl. V tomto případě jde zřejmě o reklamu pro tenis, nic víc. Crosby stěžejním hráčem vítěze SC, a McDavid hlavní hvězda NHL ve 20 letech...Shapovalov by musel vyhrát minimálně jeden grandslam, aby se o tom dalo vůbec uvažovat, on přitom nebyl ani ve druhém týdnu.
Reagovat
skott
Možná to bude tím, že pro Kanaďany jsou top výkony jejich hokejistů už jakási samozřejmost a rutina. Proto novináři hledají jiné ikony. McDavida Shapo porazil naprosto jasně, tak asi vědí proč. Však i ten Raonic to ocenění získal dvakrát a to byl ¨jen¨ jednou ve finále GS. Trochu bych to připodobnil k situaci u nás, v dobách zlaté éry našeho hokeje, kolikrát třeba Jágr vyhrál Arta Rosse nebo Hart Trophy a Sportovce roku...
Reagovat
lars
treba to ma za to , ze predvedl "tvrdost " z hokeje do tenisu , kdyz zranil umpire :)
Nevim o jnem tenistovi, ktery by zranil umpire tak, ze by pak musel na operaci zraneni
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden tenista neúmyslně zranil rozhodčího tak, že mu už ani operace nepomohla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist