Siniaková a Kristýna Plíšková jsou v Shenzhenu ve čtvrtfinále. Čeká je vzájemná bitva

3. 1. 2018, 09:06
Aktuality 22
WTA SHENZHEN - Výsledky v čínském Shenzhenu vykrystalizovaly v české čtvrtfinále. Mezi osmičkou nejlepších se bez ztráty setu dostaly loňská šampionka Kateřina Siniaková, která si dnes poradila s domácí Yafan Wang, a po výhře nad Rumunkou Bogdanovou také Kristýna Plíšková, jež v Číně obhájila svůj rok starý výsledek.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková vstupuje do sezony už počtvrté na oblíbeném turnaji v čínském Shenzhenu, kde pokaždé začala vítězným zápasem. Letos je dokonce potřetí po sobě ve čtvrtfinále, když po hladké výhře nad Tunisankou Jabeurovou neztratila set ani s Yafan Wang. Domácí hráčku startující na divokou kartu porazila 7-5 6-3.

Jednadvacetiletá rodačka z Hradce Králové vstoupila do zápasu lépe a ujala se vedení 3-0, pak ale sama dvakrát přišla o servis a situaci si zkomplikovala. Dokázala však odpovědět dalšími dvěma brejky a první set za 58 minut získala. Ve druhé sadě Siniaková musela dvakrát dohánět manko brejku, od stavu 2-3 však získala čtyři gamy v řadě a o dva roky starší soupeřku z druhé světové stovky vyřadila.

47. hráčka světa Siniaková, jež před rokem v Shenzhenu získala svůj první titul na okruhu WTA a v létě triumfovala také na antuce ve švédském Bastadu, v Shenzhenu neprohrála už sedm zápasů v řadě. 

Ve čtvrtfinále se Siniaková s krajankou Kristýnou Plíškovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 3-2.

Rovněž pětadvacetiletá Plíšková v Shenzhenu neztratila ještě ani set. Po cenném skalpu světové sedmičky a vítězky loňského Roland Garros Jeleny Ostapenkové si dnes poradila i s Rumunkou Anou Bogdanovou., kterou porazila 6-4 7-6.

61. tenistka žebříčku Plíšková v obou setech neudržela výhodu brejku z prvního gamu a využila jen tři z jedenácti brejkbolů. Zároveň však odvrátila 10 z 12 brejkbolů soupeřky, včetně dvou setbolů za stavu 4-5 ve druhé sadě.

V semifinále vítězka českého duelu Siniaková-Plíšková může narazit na bývalou světovou jedničku a pětinásobnou grandslamovou šampionku Marii Šarapovovou. Ruskou hvězdu ve čtvrtfinále vyzve Kazaška Zarina Dijasová.


Siniakové se v Číně daří také ve čtyřhře, ve které jsou společně s Barborou Krejčíkovou nejvýše nasazenou dvojicí a dnes si zajistily již postup do semifinále. Ve dvou zápasech česká dvojice ztratila dohromady pouhých sedm gamů.

Nečekané potíže dnes řešila Simona Halepová. Rumunská favoritka ve druhém kole porazila 3-6 6-1 6-2 domácí Ying-Ying Duan a má jistotu, že v pondělí zůstane světovou jedničkou a na Australian Open tak bude nejvýše nasazenou hráčkou. Ve čtvrtfinále se šampionka z roku 2015 utká s talentovanou devatenáctiletou Běloruskou Sabalenkovou.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
středeční výsledky (03. 01. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (6-ČR) - Yafan Wang (Čína) 7-5 6-3
Kr. Plíšková (ČR) - Bogdanová (Rum.) 6-4 7-6(3)
Halepová (1-Rum.) - Ying-Ying Duan (Čína) 3-6 6-1 6-2
Beguová (4-Rum.) - Alexandrovová (Rus.) 4-6 6-1 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Ťing-Ťing Lu/Qiang Wang (Čína) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
škoda, že díky blbýmu losu na sebe ve čtvrtfinále narazí a jedna tak bude muset skončit. Soudě podle dnešních výkonů by to měla bejt Kristýna, která dneska na kurtu působila jako lekla ryba. Třeba se ale proti krajance hecne ...
Katka si vedle singlu střihla i debla a spolu s Bárou Krejčíkovou jsou v Shenzhenu jasně největší favoritky na titul. Doufám, že spolu budou hrát i na dalších turnajích ve zbytku sezóny. Podle mě by klidně mohly uhrát účast na deblovým TM ...
Reagovat
Patri.k
Tojo, na druhou stranu, mohli taky narazit na Šarapovou nebo Halepovou, když by se člověk na to koukat z jejich pohledu, tak mají hratelného soupeře na čtvrtfinále :D
Reagovat
tommr
jj myslím si, že jak Katka tak Kristýna jsou s losem spokojený a obě si určitě věří na postup ... :)
Reagovat
Torn
Spadla by hodně Katka, kdyby to neobhájila, nekoukal jsi?
Reagovat
blixa
Teď je 68, když vyhraje tak se vrátí do TOP 50.
Reagovat
EllNino
Jo ... a po 9 prohraných tiebreacích Čechů v 1. týdnu nové sezony konečně přišla šťastná kulatá desítka a už je bilance "jen" 1-9 :D
Reagovat
EllNino
Ještě že tak, Týna nebyla lepší ve 2. setu ... naštěstí setboly za stavu 5:6 odvrátila a v tb pak Bogdan udělala pár chybiček .... je dobře, že po výhře nad top 10 hráčkou soupeřku nepodcenila a vyhrála :) ....ikdyž hra nebyla ideální, ale na to se historie neptá :)

Tak a teď české derby, jistá semifinalistka, která si tam dost možná zahraje s Marií ... je rozhodně oč hrát :)
Reagovat
Frick
V tom ČF favorizuju Týnu :o)
Reagovat
EllNino
Já spíš tu Katku ... a tak nějak mám pocit, že má větší šanci proti Marii než Týna ... ale třeba Mariu vypraská Zarinka Diyas :)
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, Zarina začala rok dobře. :-¨)
Reagovat
Torn
To je tak vždycky...někdo porazí někoho z TOP10 a pak to projede, je pěkný vidět i něco navíc, než porazit TOP hráčku :).
Reagovat
Frick
Ještě loni by to skončilo 6:4 4:6 2:6 :o)
Reagovat
blixa
Chmmm, se Simonou to bude letos těžký ...
Reagovat
EllNino
no výhra ve 3 setech nad Duan zrovna strach nenahání teda :) ale zápas jsem neviděl, jen poslední 2 výměny, hrála dobře ?
Reagovat
blixa
Tak první set se jen rozehrávala, to u ní tak někdy bejvá, ale pak už jen soupeřku mazala ... fakt bude těžko k poražení.
Reagovat
George_Renel
Být Čermákem, tak bych Katku posadil před TV a pustil jí záznam toho zápasu, aby ty dva zlomy viděla.
Je fakt škoda, že tak talentované děvče se dokáže samo přibrzdit takřka bezdůvodně. Ale letos je to o něco lepší, třeba to za rok dva vymizí zcela. Každopádně do r 2018 vykročila dobře.
Reagovat
Torn
Podobně zbytečně sebedestruktivní jako Bára, ale příjde mi, že Katka má o něco větší potenciál.
Reagovat
EllNino
Katka má vyrovnaný oba údery, dneska měla i lepší servis ... potenciál je tam, silově je vybavená skvěle, pohybově taky .. chce to jen zlepšit servis a zchladit hlavu :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevim nevim čoveče, já tam nic moc extra nevidim u ní... Vyrovnanost obou úderů je výhoda, ale nějakej extra silnej, rozdílovej úder, aby se dostala třeba do TOP 20 tam fakt není
Reagovat
sprchon
A co ma treba Halep nebo Wozniacki za rozdilovej uder? Stejne jako Katka to proste obehaji. Ale Katka ma horsi servis...
Reagovat
blixa
Nebo Sara Errani, která se dlouho držela taky pěkně vysoko ;-) A ta neměla ani ten servis :D
Reagovat
Torn
To jsem chtěl napsat, že Katka mi příjde typově (je to jen můj názor) něco jako Caro. Že má horší servis? Tak je ještě docela mladá, aby to zlepšila, malá taky úplně není...Maky má taky servis nic moc, ale je mladá. Tohle mohou holky zlepšit. Je to defakto jediný úder, který je čistě v jejich režii, mají na něj i klid, takže na servisu se dá určitě pracovat. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist