Siniaková: Poslední výkony mi dodaly sebevědomí. Teď hledám trenéra

24. 10. 2020, 15:50
Aktuality 14
I pro Kateřinu Siniakovou už se blíží letošní zkrácený tenisový rok kvůli koronaviru ke konci. Po turnaji v Ostravě ještě nejspíše vyrazí na poslední akci do Lince a možná do Rakouska pojede s novým trenérem.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

"Hledám. Nějaký tým v hledáčku bude. Teď to budu řešit," řekla Siniaková novinářům po turnaji v Ostravě, kde ve dvouhře vypadla v 1. kole a ve čtyřhře nenastoupila kvůli nemoci parťačky Barbory Krejčíkové do dnešního semifinále.

Při J&T Banka Ostrava Open 2020 seděl v trenérském boxu aktuálně 65. hráčky dvouhry a osmičky čtyřhry její mladší bratr Daniel, rovněž nadějný tenista. "Bylo to fajn, ale budu ráda, když se bude soustředit na svoji kariéru," řekla Siniaková.

Do loňského května vedl Siniakovou Brit Iain Hughes, který ale náhle odešel k Rusce Anastasii Potapovové. K roli kouče se tak vrátil její otec Dmitrij. "Na taťku se můžu spolehnout, jednáme spolu narovno a doma tenis neřešíme. Jedeme spolu a s hledáním jiného trenéra nespěchám," řekla loni v Paříži, kde hrála osmifinále.

Nyní by ale ráda zkusila získat nový impulz od jiného trenéra. "Hledám v Česku," prozradila a upřesnila, že jednání má teprve před sebou. "Doteď bylo těžký něco řešit, protože se vlastně moc netrénovalo a nevědělo, jaké budou turnaje. Tak jsem nechtěla nikoho tahat. Uvidíme, jakým směrem se to vyvine," pronesla Siniaková.

Teď má čas čtrnáct dnů a teoreticky by mohla s někým vyrazit na zkoušku do Lince, kde turnaj začne 9. listopadu. "Jsem přihlášená a mám to v plánu hrát, ale záleží, co bude. Každý den se to mění," poukázala na opatření proti šíření nemoci covid-19.

Před rokem v Rakousku získala titul v deblu s Krejčíkovou. "Je super se tam vrátit, ale letos jde o to, že bylo málo turnajů, je to kousek a chtěla bych si ještě zahrát," řekla čtyřiadvacetiletá Siniaková, která letos dosud stihla třináct turnajů.

Teoreticky už může hodnotit sezonu. Ve čtyřhře získaly s Krejčíkovou jeden titul a hrály semifinále Australian Open a Roland Garros. Ve dvouhře došla nejdále do čtvrtfinále ve Štrasburku. "Je těžký to posuzovat jako sezonu, protože půlka ani nebyla," poukázala na to, že kvůli pandemii koronaviru bylo mnoho turnajů zrušeno.

"Měla jsem dobrý i špatný chvilky a pozitivní bylo, že ke konci jsem odvedla ve dvouhře dobrý výkony. To mi dodalo sebevědomí," řekla Siniaková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Ta fotečka s Katkou se mi nějak nezdá, že by byla aktuální. smile
Reagovat
FulnekUltras
ale pěkná je ;-)
Reagovat
Nola
kde zmizol clanok o semifinale zenskeho turnaja v Ostrave? :DDD, to snad uz aj sem prisla nejaka uderka, ktora likviduje nepohodlne nazory, snad sme na tenisovom fore a nie na politickom smile
Reagovat
sojka1
taky ziram, zrovna jsem ti psala.... :-)))
Reagovat
Nola
sojka, mozme si napisat aj sukromnu spravu, ale ten efekt bude nulovy, bo ja si rada teba precitam na tenisovom fore tvoje nazory, aj tu Arynu podporujem, ale asi TP napadol nejaky virus....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně se tam smazal docela dlouhý příspěvek. Asi se Ostrava zlobí bo nevím...smile
Reagovat
gigin
Kaderka zůstal, tak je to cajk.
Reagovat
Nola
netusim, kto je Kaderka, asi nejaky tenisovy guru, ktory nic nevyhral, ale ma zasadny vplyv vo vasom tenisovom zivote, pre mna nepodstatny pan
Reagovat
gigin
No dyť :DD
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
tommr
doufám, že ten Linec nezruší a Katka si tam pár zápasů zahraje ... smile
Příští rok věřím v lepší výsleky než v posledních pár létech. Katka bude mít extra motivaci, protože se bude muset hodně snažit, aby jí nepředstihla její deblová partnerka ... smile
Reagovat
paddy
nechceš jí trénovat?

s tím vztekáním byste se krásně doplňovali smile
Reagovat
Nenela
To by byl bajecny par! smile
Reagovat
blixa
Ano. Otázka je, kdo koho by dříve zabil ... smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist