Krejčíková je nemocná. Se Siniakovou v Ostravě nenastoupí k boji o finále

24. 10. 2020, 11:51
Aktuality 19
WTA OSTRAVA - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková dnes v Ostravě nenastoupí k semifinálovému duelu, důvodem je blíže nespecifikovaná nemoc Krejčíkové. Do finále tak bez boje postoupila kanadsko-brazilská dvojice Gabriela Dabrowská a Luisa Stefaniová.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková letos odehrály šest společných turnajů. Hned v úvodu sezony v čínském Shenzhenu získaly pátý společný titul, dalších pět akcí pro něj skončilo v semifinále.

V boji o finále prohrály na Australian Open, v Dauhá, v Praze, na Roland Garros a dnes na domácím halovém podniku WTA Premier v Ostravě kvůli nemoci Krejčíkové do semifinálového duelu vůbec nenastoupily.

"Už večer se Bára necítila nejlíp, byla unavená. Vypadá to, že na ní něco dolehlo, a po konzultaci jsme se rozhodly, že je lepší nenastoupit, než se tam protrápit," uvedla Siniaková ve videokonferenci s médii.

"Je to smůla, že se to takhle sešlo, obzvlášť doma, ale zdraví je nejdůležitější. Jen doufám, že pro nás finále zakletý není," poznamenala Siniaková.

Čtyřiadvacetileté Češky v prvních dvou duelech porazily páry Listerová/Voráčová a Linetteová/Teichmannová. Ve dvouhře byla úspěšnější Krejčíková, jež prošla kvalifikací a ve druhém kole vypadla po třísetové porážce s Viktorií Azarenkovou. Siniaková v prvním kole nestačila na talentovanou Američanku Cori Gauffovou.

Poslední turnaj neobvyklé sezony mají dvojnásobné grandslamové šampionky naplánovaný na týden od 9. listopadu do rakouského Lince. Ve čtyřhře by měly obhajovat loňský triumf.

V Ostravě do finále čtyřhry postoupily bez boje Kanaďanka Gabriela Dabrowská s Brazilkou Luisou Stefaniovou. O titul z první společné akce se utkají s nasazenými jedničkami Elise Mertensovou a Arynou Sabalenkovou, které večer porazily 6-3 7-5 Belgičanku Kirsten Flipkensovou a Nizozemku Demi Schuursovou.

Sabalenková v Ostravě útočí na premiérový 'double', neboť postoupila i do finále dvouhry.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 10. 2020)
• Čtyřhra - semifinále •
Dabrowská/Stefaniová (USA/Braz.) - Krejčíková/Siniaková (2-ČR) bez boje
Mertensová/Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Flipkensová/Schuursová (4-Belg./Niz.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Frick
A nemohla chytit "tamto"? smile
Reagovat
Jan
Smolný turnaj pro naše hráčky. Vondroušová s covidem, Kvitová unavená a ani deblistkám nebylo dopřáno bojovat o finále. Kde tu chřipku chytla, když jsou v izolaci a buď na kurtu nebo v hotelu ? Mohla hrát roli únava po vyčerpávajícím zápasu s Azarenkovou a následném deblovém zápase, kdy pak je tělo méně odolné, i ostravské ovzduší mohlo udělat své.
Reagovat
Nenela
Ostravske ovzdusi je uz mnoho let v poradku. Snad jen prach. A vubec, na Ostravu mi nesahej jo? smile
Reagovat
Jan
Občas jezdím do Ostravy a ne vždy tomu tak je i v současnosti. Jsa zvyklý na čerstvý vzduch to poznám smile
Reagovat
paddy
Normální lidi pracují i nemocní smile
Reagovat
blixa
To jako myslíš, že seš normální ? smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Bára je další z mnoha českých hráček, které mají sice velký talent, ale jejich chatrný zdraví jim nedovolí ho plně realizovat (Vondroušová, Muchová a z dřívějších třeba Vaidišová, Šafářová, Cetkovská) ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mantra
to bude podnebím smile
Reagovat
ttopi
Ona je nemocná, ne zraněná.
Reagovat
tommr
je celkem jedno jestli je hráčka nemocná nebo zraněná. V obou případech nemůže hrát ... smile
Reagovat
ttopi
Ano, ale nemoc nesouvisí s tím, když je někdo skleněnej jako Rosický nebo Vondroušová.
Reagovat
tommr
pokud je někdo náchylnej k častým nebo chronickým nemocem tak to má na kariéru stejně zhoubnej vliv jako častý zranění. Viz třeba Lucka Šafářová, Venus Williams nebo Wozniacká ...
Reagovat
Mantra
zřejmě nemá angínu.Mnoho zdaru přeji.
Jinak v singlu se hraje otevřené mistrovství Běloruska. smile
Reagovat
paddy
S řeckou vítězkou smile
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
Mantra
i to je možné, proto je to OTEVŘENÉ mistrovstvísmile
Reagovat
Ela-fon-isi
by se to podat, jakože Ostrava podporuje běloruskou opozici. Možná proto je na kurtu OSTRAVA!!!smile
Reagovat
tommr
ale vyhraje to Američanka ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist