Siniaková prohrála na druhém turnaji v řadě s Navarrovou, v San Diegu do čtvrtfinále neprošla

1. 3., 07:51
Aktuality 5
Kateřina Siniaková (27) prohrála s Emmou Navarrovou (22) v prvním kole na svém posledním turnaji v Dubaji a recept nenašla ani na probíhající pětistovce v kalifornském San Diegu. Tentokrát na Američanku nestačila 3:6, 6:3, 1:6 a stále čeká na první letošní čtvrtfinálovou účast. Nasazená trojka se ve čtvrtfinále střetne s kvalifikantkou Darjou Savilleovou (29).
Siniaková na druhém turnaji v řadě skončila na raketě Navarrové (© Profimedia)

Siniaková – Navarrová 3:6, 6:3, 1:6

Kateřina Siniaková dorazila do San Diega až před pár dny po deblovém triumfu v Dubaji a stejně jako ve Spojených arabských emirátech se v singlové soutěži loučila v úvodních kolech. Do turnaje sice vstoupila suverénní výhrou nad kvalifikantkou Mai Hontamaovou, nicméně už na druhé akci v řadě nestačila na Emmu Navarrovou.

Zatímco v prvním kole na tisícovce v Dubaji vedla nad Američankou 6:4, 5:3 a podávala na vítězství, tentokrát se k postupu nepřiblížila. Češka si v utkání vypracovala o dvě brejkbolové příležitosti více (9) než nasazená trojka (7), jenže využila jen tři a sama pětkrát ztratila servis. Po zhruba 80 minutách dokázala stav utkání srovnat, ovšem po brejku v úvodním gamu rozhodující sady už neuhrála ani jeden game.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodačka z Hradce Králové tak stále čeká na své první letošní čtvrtfinálovou účast, přestože měla silný závěr loňské sezony v podobě triumfu v Nanchangu a finále v Hongkongu. Na šesti ze sedmi turnajů v probíhající sezoně skončila nejpozději ve druhém kole.

Na pětistovce v San Diegu si mohla zahrát své největší čtvrtfinále od parádního tažení na tisícovkách ve Wuhanu a Pekingu na podzim roku 2018. V Kalifornii stejně jako nedávno v Dubaji pokračuje alespoň ve čtyřhře, ve které je se Storm Hunterovou ve čtvrtfinále a stále navazuje na triumf v Dubaji, svůj první letošní v této disciplíně.

Navarrová má v posledním roce životní formu, v San Diegu hrála i loni v září a probojovala se z kvalifikace až do semifinále. Loni v květnu debutovala v elitní stovce žebříčku a teď nemá daleko k premiérovému posunu do TOP 20. Letos v lednu získala v Hobartu svůj první titul a po skalpu Siniakové upravila svou bilanci v aktuální sezoně na 14:4.

Domácí zástupkyně se ve čtvrtfinále utká s Darjou Savilleovou. Bývalá světová dvacítka, která v kvalifikačních bojích vyřadila Lindu Fruhvirtovou, si zahraje své největší čtvrtfinále po téměř dvou letech.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří nasazená jednička Jessica Pegulaová s Annou Blinkovovou, Donna Vekičová s Katie Boulterovou a Marta Kosťuková s Anastasií Pavljučenkovovou, jež zlikvidovala manko 4:6, 0:4 proti Xinyu Wang.


Výsledky turnaje WTA 500 v San Diegu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
Katka postupuje aspoň v deblu spolu s Hunterovou. Dneska porazily snaživý Japonky a jsou už v semifinále ve kterým se po týdnu opět střetnou s Melichar/Perez. Pokud by se jim podařilo turnaj vyhrát posune se Katka do top-10 a Hunterová se stane světovou jedničkou ...
Reagovat
Fransoas
Američanka měla o dost lepší servis a všechny údery - to byl mezi nima velký rozdíl. Nátlakovou hrou přinutila Katku k věrším chybám. U Katky jsem očekával větší iniciativu a ta bohužel neplatila. .
Reagovat
vilibald
Siniaková se chovala ja p--a
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kačko?! Ještě že jsem nevydržel... Jen jsem viděl Démona vyhrát 2.set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist