Siniaková už má náhradu za Krejčíkovou. Vytvořila pár s deblovou jedničkou Hunterovou

24. 11. 2023, 20:23
Aktuality 17
Kateřina Siniaková bude po ukončení spolupráce s Barborou Krejčíkovou hrát čtyřhru s Australankou Storm Hunterovou. Devětadvacetiletá Hunterová, která uzavřela sezonu na pozici deblové světové jedničky, to řekla australskému webu The Age. Obě tenistky by měly spolu nastoupit na lednovém Australian Open.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

"Co se týče její spolupráce s Barborou, nevím, co se stalo. Není to moje věc. Obě jsme ale velmi dobré kamarádky a často jsme na sebe narážely," řekla Hunterová, která letos nastupovala po boku Belgičanky Elise Mertensové. Vyhrály spolu dva tituly a dostaly se i do finále Wimbledonu, kde nestačily na Barboru Strýcovou a Su-Wei Hsieh.

Siniaková s Hunterovou spolu nenastoupí poprvé, už e představily na dvou turnajích. Loni v červnu triumfovaly na trávě v Berlíně, na začátku letošního roku se dostaly do finále v Adelaide.

"Je to skvělý člověk. Stále pracujeme na tom, abychom co nejlépe sladily naše kalendáře. Ví, že chci hrát i dvouhry, a ona je hraje také," uvedla Hunterová.

"Snažíme se, aby to přesně zapadlo. Je to ale úžasné. Myslím, že chtěla změnu a já také. Bude to pěkná výzva. Nebudeme ale na sebe nijak tlačit," doplnila Hunterová, jež zakončila sezonu 2023 jako deblová světová jednička.

Olympijské šampionky z Tokia Siniaková s Krejčíkovou informovaly o konci spolupráce v listopadu po porážce v semifinále Poháru Billie Jean Kingové s Kanadou. Konec iniciovala právě rodačka z Hradce Králové, která hledala nový impulz. Nevyloučila ale, že se s Krejčíkovou dají v budoucnu opět dohromady.

Krejčíková se Siniakovou jsou se sedmi grandslamovými tituly nejúspěšnějším domácím párem. V historických tabulkách takzvané Open éry jim patří dělené páté místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Kandinsky1
Čímž se jen potvrdilo, že náhradu měla rozjednanou už před oznámením konce s Krejčíkovou.
Reagovat
ladinec
To se kateřině vymsti, doplatí na to. Jako každá zrada
Reagovat
ladinec
Reagovat
lvicek
Jezis, jaka zrada. Vzdyt samy holky rekly, ze se o tom bavily uz v Cine, tedy nekdy zari/rijen. To, ze to rekly na verejnost az po BJKCupu, se ani neni co divit. A spolu na kurtu pusobily celkem normalne.
Reagovat
Esgalnor
Přesně, myslím, že se dělá drama z ničeho. Podle mě mezi nimi žádný extra rozkol není, obměna spoluhráček je úplně běžná a holky jako dlouholetá dvojice byly spíš výjimka. Jak píšeš, samy řekly, že to řešily poměrně dlouho, tak je jasný, že si Katka domluvila někoho jiného. Držím jí se Storm palce.
Reagovat
turista
Bára Krejčíková se může zaměřit na singl. Tam má velké možnosti.
Reagovat
tommr
Hunter je pro Katku v daný situaci asi ta nejlepší možná volba ...
Stejně si ale myslím že KrejSi měly pokračovat spolu. Obzvláště když je příští rok olympijský ...
Reagovat
Fandina
Jj, já si to také myslím. Holky spolu vyhrály co mohly a podle mě to byla blbost, spolu končit. Bára hrála dobře na základní čáře a Katka u sítě. Ideální kombinace. Nemyslím si, že se bude Katce hrát lépe s Hunter.
Reagovat
Jan
To je naše přání. Stejné jsme měli, když se rozešly háčka. Kdoví, co mezi Krejčíkovou a Siniakovou bylo. Když chtěla změnu, tak ji má. Že KrejSi nebudou navyšovat další rekordy, to bychom chtěli my. Siniakové je to asi jedno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A teď vzhůru za tituly! A taky za parádní útočnou hrou. Doufám, že si holky sednou a budou se rychle zlepšovat.
Reagovat
Yonaash
Za útočnou hrou, ovšem bez servisu. Aktuálně nevím, která z nich ho má horší...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker piloval servis po třicítce, výšku na něj holky mají, takže jen trénovat A Katka si holt neumí nadhodit balón...
Reagovat
Mac
Ale zas tak elegantní nadhoz nemá na okruhu asi nikdo!
Reagovat
GaelM
Ani tak elegantní hod raketou po dvojchybě smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš raketu si dává za hlavu jak baseballkusmile
Reagovat
Kandinsky1
Tak to její prasácké podání se asi moc vypilovat ani nedá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ježiš, Katka pilovat néé Opravit, upravit, trénovat a trénovat, dokud jí to twm nebude padat líp. García má něco podobného, ale když jí to tam padá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist