Siniaková v Mexiku dorazila Cocciarettovou kanárem a postoupila do semifinále

25. 2. 2023, 08:34
Aktuality 33
WTA MÉRIDA - Nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková v mexické Méridě porazila 6-1 5-7 6-0 Elisabettu Cocciarettovou a po třech kolech zůstala poslední nasazenou hráčkou v pavouku. O 8. singlové finále na turnajích WTA si zahraje s další Italkou Camilou Giorgiovou, která nadělila dva kanáry turnajové dvojce Sloane Stephensové.
K. Siniaková (© Mérida Open AKRON)

Kateřina Siniaková si zhruba týden po deblovém triumfu na Australian Open při tréninku lehce poranila zápěstí a přišla o start na halovém turnaji v Linci. Nyní je ale zpátky na kurtech a na novém turnaji WTA 250 v mexické Méridě postoupila už přes tři soupeřky. Dvěma z nich dokonce nadělila kanára.

Po skreči Ukrajinky Lesji Curenkové a dvousetové výhře nad s Belgičankou Ysalinou Bonaventureovou si poradila i s Elisabettou Cocciarettovou. O čtyři roky mladší Italku ve svém prvním čtvrtfinále od loňského září porazila 6-1 5-7 6-0 a oplatila jí porážku z loňské antuky v Budapešti.

Po snadno vyhraném prvním setu 47. singlistka světa Siniaková v druhé sadě celkem třikrát nepotvrdila brejk. Naposledy za stavu 5-4, kdy podávala na postup, o servis přišla čistou hrou. Následně prohrála i další dva gamy a musela bojovat dál. V třetím dějství ale prohrála už jen devět míčků.

"Nečekala jsem že vyhraju první set 6-1, na to jsem hrdá, jak se mi povedl. Druhý set jsem těsně ztratila, soupeřka se trochu zlepšila, ale já si pořád říkala, že musím hrát agresivně a bojovat o každý bod. Jsem šťastná," řekla Siniaková v rozhovoru na kurtu.

26letá rodačka z Hradce Králové vylepšila svou letošní bilanci včetně zápasů v kvalifikacích na 7-3, pouze jednou prohrála z pozice papírové favoritky. V hlavní soutěži vyhrála počtvrté a podruhé po využití mečbolu, ke dvěma vítězstvím jí soupeřky pomohly skrečí.

V semifinále, které si naposledy zahrála loni v polovině září cestou za třetím titulem ve slovinské Portoroži, bude poslední nasazená hráčka v soutěži Siniaková usilovat o své celkově 8. finále na okruhu WTA proti Camile Giorgiové. S o pět let starší Italkou prohrává ve vzájemné bilanci 1-2, ale už pět let spolu nehrály.


Skončily nejvýše nasazené Linetteová a Stephensová
31letá Giorgiová ve čtvrtfinále zaznamenala svou nejjednoznačnější výhru na okruhu WTA, když poprvé neztratila ani game. Drtivě 6-0 6-0 deklasovala druhou nasazenou Američanku Sloane Stephensovou, jež naopak poprvé v kariéře utrpěla dva kanáry a nenavázala na své první výhry v sezoně.

Před dvojkou Stephensovou vypadla i nejvýše nasazená Magda Linetteová. Polská semifinalistka letošního Australian Open ve čtvrtfinále prohrála 2-6 4-6 s Rebeccou Petersonovou, které podlehla potřetí ze čtyř vzájemných duelů.

27letá švédská kvalifikantka si o třetí finále a první mimo Čínu (v roce 2019 triumfovala v Nanchangu a Tianjinu) zahraje s Američankou Caty McNallyovou (
h2h 0-1), která si poradila s Australankou Kimberly Birrellovou.

• WTA 250 MÉRIDA •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
páteční výsledky (24. 02. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Siniaková (4-ČR) - Cocciarettová (7-It.) 6-1 5-7 6-0
Petersonová (Švéd.) - Linetteová (1-Pol.) 6-2 6-4
Giorgiová (It.) - Stephensová (2-USA) 6-0 6-0
McNallyová (USA) - Birrellová (Austr.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Torn
Pálí do toho ještě někdo víc než Kamilka? :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Amazonkasmile
A Bára taky umí, jen to tak nevypadá. Myslím, že zvládne winnery kolem 150km/h, což jsou celkem parametry srovnatelné s ATP.
Reagovat
Torn
Bára? :D Tak to určitě ne. :D Amazonka má pomalejší. :D

To, že trefí nalitý míč a dám mu velkou ránu, to umí plno hráček, ale Kamilka do toho plátí z nemožných pozic. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky má raketu proklatě nízkosmile
Nicméně, zajímavé by byly určitě statistiky průměrných a max. rychlostí BH FH. Donna taky dokáže pálit podobně.
U Báry ta rychlost není tak zřejmá, ale je tam. Neříkám, že má rychlejší údery, ale i když není ranařka, určitě ty co má pod kontrolou má nadprůměrně rychlé. Kdyby šejkové kromě ceremoniálu investovali do techniky a my mohli vidět live různá data, pak by byla porovnání snazší..
Reagovat
Fandina
Barča má titul, tak ještě Kačenka.
Reagovat
tommr
chtělo by to aby Katka zase přesně zopakovala Bářin výsledek jako se jí to povedlo včera ... smile
Reagovat
tommr
pokud by se Katce podařilo v Mexiku získat titul tak bude na IW mezi nasazenými ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tomu se říká deblové propojení, holky jsou každá v jiném koutu světa, ale zahrají identický výsledek.
Jedině, co je posunuté, tak kola turnaje...

Takže si dnes jen počkáme na výsledek Báry a pak budeme vědět jak asi Kateřina dopadne v SF :D
Reagovat
tommr
pokud Bára dneska vyhraje tak to bude nepochybně velká inspirace pro Katku ...
V opačném případě (který je podle mě mnohem pravděpodobnější) bych ale Katce doporučoval na výsledek Báry co nejrychleji zapomenout a Giorgiový to pořádně nandat. Herně na to Katka určitě má. Její výkon v prvním a ve třetím setu proti Cocciaretto snes i ty nejpřísnější měřítka ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejlépe Kateřině v případě prohry výsledek nesdělovat, nebo naopak ji sebrat všechny dostupné komunikační prostředky a hlásit u Báry fiktivní výhru:)))
Reagovat
tommr
to je dobrej nápad, ale v dnešní době jen těžko realizovatelnej ...
Navíc má Katka nějakýho novýho trenéra a nevím jestli by ten do toho šel ...
Reagovat
Vlk-v-trave
:) ano, v tomhle světě si to vlastně ani nedokáži představit, ale zvedám si náladu, neboť spíš dnes čekám dvě prohry, ale i tak holky skvělý týden, to Kája Muchová, tam je to mnohem horší... tyhle dvě aspoň mohou hrát i se ctí prohrát, ale Kája je vyřazena něčim jiným...a protihráčka to není:(
Reagovat
tommr
mě mrzí vyřazení obou Karolín. Nepamatuju si že by se nám to někdy předtím stalo v tak pokročilý fázi velkýho turnaje ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem se díval na ten Dubaj, tam byla už historicky skreč v SF Markéty...

...ale máš pravdu, také si nepamatuji, aby takhle lehly dvě ČR holky ve QF Masters...
...ikdyž stále nechápu, že tohle si dovolují brát jako Masters...jako vtip dobry...ale nesměje se tomu člověk nějak dlouho:)))
Reagovat
aape
Karolína Muchová by se poptat u Novaka, jak na ten břišák, ten dokázal vyhrát AO s 3centimetrovou trhlinou ve svalu a v celkem pohodě smile
Reagovat
aape
*měla poptat*
Reagovat
Petra86
Myslím, že se Báře výsledek podařil.
Reagovat
Walda58
To muselo být hroznésmilesmile. Petra Kvitová na plovárně(čt) hezký rozhovor.
Reagovat
frenkie57
No chudák Slůňě, ta musela na šatně hodně smutně troubit. Že by se Kamilka prdelka takto herně zvedala? Každopádně to bude pro Katku asi nejsilnější soupeřka na tomto turnaji.
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Alien
Slůně? Jaké zase slůně?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Slůně má strašný výkyvy a když je dole, tak člověk nechápe, jak taková hráčka mohla vyhrát GS.
Jenže, vyhrála US Open a ten je především pro prvničky prokletýsmile
Reagovat
hanz
Slůně je marný, vytáhne se jen na Kvitku, jinak je to stín průměrné hráčky, které se poštěstil los a ve finále labilní Klíče.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mě taky docela zarazilo, jak je to celkem drobná holka. Když jsem zjistil, kolik měří, byl jsem dost překvapený, podobně jako u Angie. Na obrazovce mi vždycky přišly jako pořádné ženské...
Reagovat
GaelM
Trošku předčasné finále, o to důležitější zápas to bude. Bylo by krásné, kdyby KrejSi daly double i na vzdálenost půl zeměkoule smile
Reagovat
tommr
já bych byl spokojenej i s jedním titulem, protože soupeřky mají KrejSi opravdu těžký ...
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Alien
Tím si nejsem tak jistý?
Reagovat
tommr
čím si nejseš jistej?
Bára bude hrát proti nejlepší hráčce současnosti. Těžší soupeřka momentálně neexistuje ...
Katka bude hrát proti Giorgi která vyřídila turnajovou dvojku a GS šampionku dvakrát 6:0 takže se dá předpokládat že je ve skvělý formě. A když je Giorgi ve skvělý formě tak se s tím moc dělat nedá ... ...
Reagovat
frenkie57
Prdelka byla naposledy ve skvělé formě předa dvěma lety, kde to na vlastní raketu pocítila Karolína P. když jí Giorgi porazila ve finále tisícovky, tuším, v Torontu(Montrealu). Dlouho jsem jí hrát nevyděl, ale myslím, že až tak dobrou formu, jako v té Kanadě mít nebude. Každopádně to nebude pro Katku žádný lážo, plážo, ale tuhej boj. Ale šance Káťa má. V případě Báry to bude ještě o level až dva těžší uspět proti Ize. Ale v ženském tenise se lze dočkat mnohdy velmi překvapivých výsledků. Proto na něj tak rád koukám, je totiž dost nepředvídatelnej.smile
Reagovat
frenkie57
...neviděl, omlouvám se.smile
Reagovat
tommr
jj na ten zápas v Montrealu si vzpomínám. Giorgi byla tenkrát celý turnaj prakticky nehratelná. Byl to ale jen ojedinělej úlet protože na následujících turnajích už zase vypadávala v prvních kolech. Něco podobnýho by se mohlo stát i tentokrát (myslím ten úlet) ...
Reagovat
aape
navíc poslední zápas pokud se nepletu, vyhrály se shodným skóre
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist