Siniaková v Portoroži stále neztratila set a teprve podruhé za poslední rok prošla do čtvrtfinále

15. 9. 2022, 14:50
Aktuality 6
WTA PORTOROŽ - Kateřina Siniaková ani ve druhém zápase ve slovinské Portoroži neztratila set, po nasazené čtyřce Martině Trevisanové si poradila 7-5 6-1 s britskou kvalifikantkou Jodie Burrageovou. Šestadvacetiletá Češka tak teprve podruhé v sezoně a za poslední rok prošla do čtvrtfinále turnajů WTA. O první semifinále na této úrovni od loňského června bude usilovat proti obhájkyni titulu Jasmine Paoliniové.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková letos ve čtyřhře ovládla Australian Open, Wimbledon i US Open, s Barborou Krejčíkovou zkompletovala kariérní Grand Slam a vrátila se na post světové jedničky. Jenže ve dvouhře se 26leté Češce už dlouho nedaří, na nejvyšším okruhu se jí teprve podruhé za poslední rok a v této sezoně povedlo postoupit do čtvrtfinále.

V Portoroži začala rodačka z Hradce Králové, která na začátku srpna triumfovala na podniku W100 v Polsku, skalpem semifinalistky nedávného French Open a nasazené čtyřky Martiny Trevisanové. A set nepovolila ani Jodie Burrageové, britskou kvalifikantku přehrála 7-5 6-1.

Na rozdíl od loňského souboje na Livesport Prague Open měla tentokrát s o tři roky mladší soupeřkou potíže hned v úvodním dějství. Česká favoritka nepotvrdila brejk a o několik minut později musela řešit manko 3-5. Od tohoto stavu ovšem nečelila už ani jedné brejkbolové hrozbě a Burrageové povolila jediný game. "Jsem moc šťastná, že jsem postoupila. Bylo to těžké, zvlášť v těchto podmínkách. Hodně foukalo, takže bylo náročné se soustředit jen na samotnou hru," řekla Siniaková.

O první semifinálovou účast na této úrovni od loňského června, kdy bojovala o trofej na trávě v Bad Homburgu, si zahraje s obhájkyní titulu Jasmine Paoliniovou (h2h 0-0). Italská tenistka dnes zdolala 5-7 6-2 7-6 domácí Kaju Juvanovou.

Už ve druhém kole skončila nejvýše nasazená Britka Emma Raducanuová, jež podlehla 5-7 6-0 3-6 Anně-Leně Friedsamové. Němka v pátek nastoupí proti Diane Parryové.

Další čtvrtfinálové dvojice utvořily Ana Bogdanová s Beatriz Haddadovou Maiaovou a Lesja Curenková s Jelenou Rybakinovou, přemožitelkou Terezy Martincové.

• WTA 250 PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch, 251.750 dolarů
středeční výsledky (14. 9. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Burrageová (Brit.) 7-5 6-1
Friedsamová (Něm.) - Raducanuová (1-Brit.) 7-5 0-6 6-3
Parryová (Fr.) - Potapovová (9-) 7-6(2) 6-4
Paoliniová (It.) - Juvanová (Slovin.) 5-7 6-2 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
SpacialRecognition
prohra s Friedsam je už solidní krize tedy
Reagovat
vergus
To je tak, když někdo skočí z úrovně ITF rovnou do top 15.. GS se evidentně dá uhaluzit, na dobrý ranking už ale musíš ukázat stabilitu
Reagovat
safi1313
Roger konec kariéry na Laver cupu :(
Reagovat
Janina8380
smile
Reagovat
tommr
Katka měla pomalejší rozjezd a v prvním setu už prohrávala 3:5. Soupeřce ale nedovolila set dopodávat a pak už nebylo o její výhře pochyb ... smile
V dalším kole jí čeká nejspíš Paolini což je nepříjemná ale hratelná soupeřka. Chtělo by to aby Katka konečně dala dohromady několik výher v řadě (ideálně 5 smile) ...
Reagovat
Nenela
Ja v podstate pocitam s tim, ze Katka tento turnaj vyhraje smile
Hraje ji to ted po USO pekne a souperky jsou hratelne, kdy jindy nez ted?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist