Siniaková věří před finále Fed Cupu své hře

9. 11. 2018, 16:05
Aktuality 9
Na bedrech Kateřiny Siniakové může ležet tíha celého finále Fed Cupu proti Američankám. Z dvaadvacetileté tenistky je po nachlazení Petry Kvitové a zranění Karolíny Plíškové česká jednička, o víkendu může v Praze odehrát obě dvouhry a coby světová deblová jednička i závěrečnou čtyřhru.
Kateřina Siniaková

"Cítím se skvěle. Jsem dobře připravená a budu v pohodě, když odehraju všechny zápasy," řekla Siniaková po dnešním losování na Staroměstské radnici.

Rodačka z Hradce Králové prožívá nejlepší rok v kariéře. Ve dvouhře klepe na elitní třicítku a 31. místo je jejím životním maximem. Ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou získaly grandslamové tituly na Roland Garros a ve Wimbledonu a sezonu ukončily v čele žebříčku.

"Jsem rád, jaký pokrok Katka udělala. Závěr sezony měla ve dvouhře vynikající a skvělý rok odehrála ve čtyřhře," chválil Siniakovou kapitán Petr Pála.

Sezonu ve dvouhře začala finálovou účastí v Shenzhenu, kde nestačila na světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou. Na Roland Garros, ve Wimbledonu i na US Open postoupila do třetího kola a výtečně hrála na podzim v Číně: ve Wuhanu i v Pekingu dokázala projít z kvalifikace do čtvrtfinále. "Ani jsem nečekala, že sezona dopadne takhle dobře. Sebevědomí tam určitě je," usmála se.

Nejenže zlepšila pohyb i servis a hraje aktivněji, ale při zápasech začala dávat více průchod i svým emocím. Dříve se je snažila krotit a nehrála tak odvázaně. Nyní sice občas hlasitě nadává a vzteká se, ale její výkony vzrostly. "Síly mi to nebere. Naopak potřebuju svoje pocity vyventilovat. Nabudím se tím," řekla.

Za pomoci fanoušků v O2 areně se určitě dostane do varu. "Podpora je tu obrovská. Člověka to dokáže nabudit, pozvedne ho to," řekla Siniaková, jež proti o šest let starší Alison Riskeové bude pomoc potřebovat. Letos s 63. hráčkou světa prohrála ve třech setech v Hobartu, loni ale uspěla v Shenzhenu a v roce 2016 v Tokiu.

"Očekávám náročný zápas a snad předvedu co nejlepší výkon," řekla Siniaková v angličtině a česky k sobotnímu zápasu doplnila: "Musím se soustředit na svoji hru, abych předvedla co nejlepší výkon. A když se mi to podaří, tak určitě vyhraju."

Ve své krátké fedcupové kariéře je Siniaková už podruhé českou jedničkou. Loni si tuto roli vyzkoušela právě proti USA a v semifinále v Tampě tenistky prohrály. "Zápas v Americe Katce pro finále pomůže," řekl Pála. "Jsem ráda, že jsem si to tam odehrála. Tady to bude něco úplně jiného. Těším se na atmosféru a doufám, že zkušenosti využiju. Vzpomínám na to jen v tom nejlepším," dodala Siniaková.

Sebevědomě případně vstoupí do rozhodující čtyřhry. S Krejčíkovou letos vedle dvou grandslamových vavřínů hrály i finále Turnaje mistryň. "Bylo by to fajn, kdybychom se spolu dostaly na kurt a ještě kdyby to skončilo vítězně," řekla Siniaková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
jirkaS
co k tomu říct? nová generace snažte se! ;-)
Reagovat
Jan
Věř, ale komu věříš, měř :)
Reagovat
tommr
"Cítím se skvěle. Jsem dobře připravená a budu v pohodě ..."

Neříkala něco podobnýho i Petra před TM? Podobný prohlášení ve mě vždycky vzbuzujou víc obavy než naděje. Snad to ale s Katkou nebude tak strašný ...
Reagovat
Krisboy
Katka není Petra, kočka není pes.
Reagovat
jb007
U Petry už párkrát prohlášení o velké pohodě a sebedůvěře předznamenalo propadák. U Katky se teprve uvidí. Ženský tenis je bohatý na překvapení všeho druhu, o víkendu lze očekávat cokoli.
Reagovat
lars
Ty ocekavas, ze Kvitko v nedeli vyhraje zapas v FC 2x6:0 ?
Reagovat
janek_da
Na Petru by platila metoda jako ve filmu "Jen ho nechte, ať se bojí". GS tituly by se jen sypaly.
Reagovat
jirkaS
no v některých minulých Fedech to bylo "Jen jí nechte ať marodí" ;-)
Reagovat
Krisboy
Já jí také věřím, Katko. Bude to slavné vítězství, uvidíš! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist