Sinner letos až na 7. pokus prošel přes čtvrtfinále. V Umagu jsou v semifinále tři Italové

30. 7. 2022, 10:44
Aktuality 1
ATP UMAG - Jannik Sinner na antuce v Umagu porazil 6-4 7-6 Španěla Roberta Carballése a letos až na sedmý pokus postoupil přes čtvrtfinále. V semifinále, v němž jsou v Chorvatsku hned tři Italové, se utká s krajanem Francem Agamenonem.
Jannik Sinner

Světová desítka Jannik Sinner od loňského října, kdy triumfoval v Antverpách a a zahrál si semifinále ve Vídni, nepřešel přes čtvrtfinále. Letos v něm neuspěl šestkrát po sobě: na Australian Open, v Dubaji, Miami, Monte Carlu, Římě a ve Wimbledonu.

Až na menším turnaji ATP 250 v Umagu 20letý Ital ukončil 9 měsíců dlouhé čekání na semifinále. V Chorvatsku mu k tomu stačilo dvakrát potvrdit roli favorita proti soupeřům ze Španělska, když porazil ve dvou setech Jaume Munara a Roberta Carballése.

O celkově 7. finále, v nichž má bilanci 5-1, si Sinner zahraje s krajanem Francem Agamenonem (h2h 0-0). 29letý Ital v Umagu poprvé prošel kvalifikací turnaje ATP, poprvé vyhrál zápas v hlavní soutěži, poprvé porazil hráče Top 100 a po sérii pěti výher je již v semifinále.

Agamenone, jenž teprve před rokem začal pravidelně startovat na challengerech, po překvapivých skalpech Srba Lasla Djereho a Argentince Sebastiána Báeze zaskočil také krajana Marca Cecchinata. Vítěze turnaje z roku 2018, jenž v předchozím kole vyřadil čerstvého šampiona z Hamburku Lorenza Musettiho, ve čtvrtfinále smetl 6-2 6-1.

Třetím Italem v semifinále je 20letý Giulio Zeppieri. Také on si na Istrii připsal premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje ATP a včetně kvalifikace vyhrál už pět zápasů po sobě. Teprve ve čtvrtfinále nemusel do tří setů, Španěla Bernabeho Zapatu porazil 7-5 6-4.

O finále si Zeppieri zahraje poprvé s hráčem Top 10 Carlosem Alcarazem. 19letý Španěl, který v Umagu obhajuje svůj první titul na okruhu ATP, ve čtvrtfinále přehrál 6-0 6-4 Argentince Facunda Bagnise.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 534.555 eur
páteční výsledky (29. 07. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Bagnis (Arg.) 6-0 6-4
Sinner (2-It.) - Carballés (Šp.) 6-4 7-6(5)
Agamenone (It.) - Cecchinato (It.) 6-2 6-1
Zeppieri (It.) - Zapata (Šp.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gigin
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist