Smitková prohrála s Vinciovou prohrála za 49 minut, v Norimberku vypadla i Koukalová

19. 5. 2015, 14:39
Aktuality 52
Tereza Smitková své druhé letošní turnajové čtvrtfinále v Norimberku nevybojovala. Česká tenistka v dnešním utkání podlehla čtvrté nasazené Robertě Vinciové hladce 2-6 1-6. Neuspěla ani poslední Češka v soutěži Klára Koukalová, byť měla proti domácí favoritce Kerberové šance vynutit si rozhodující třetí set.
Tereza Smítková

Tereza Smitková už letos postoupila do čtvrtfinále na úvod sezony v Šen-čenu, ale dnes byla proti favorizované Robertě Vinciové bez šance. První set ztratila česká hráčka za necelou půlhodinu, ve druhém pak až v předposlední hře odvrátila potupného kanára a za pouhý 49 minut se s turnajem rozloučila výsledkem 2-6 a 1-6.

"První dvě kola jsem tu odehrála opravdu skvěle. Bylo to těžké, každá soupeřka je těžká, ale předvedla jsem dobrou hru a jsem šťastná, že se každý zápaem lepším," řekla dvaatřicetiletá Italka, jež se letos dostala přes druhé kolo teprve potřetí.

O první semifinále od loňského čerence se Vinciová utká s Japonkou Kurumi Naraoou, kterou deklasovala loni v Istanbulu a dnes ji sledovala ve vítězném zápase proti Švýcarce Stefanii Vögeleové

V Norimberku dnes vypadla Klára Koukalová, která nedokázala vyřadit domácí nasazenou dvojku Angelique Kerberovou. S německou favoritkou prohrála první set, ale ve druhém si vypracovala vedení 5-1 a postupně měla pět setbolů. Jenže své šance neproměnila, prohrála 1-6 6-7 a v sedmém vzájemném zápase zaznamenala šestou porážku. Jedinou výhru si připsala už před osmi lety.

Výsledky - Norimberk (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vinciová (4-It.) - Smitková (ČR) 6:2, 6:1
Kerberová (2-Něm.) - Koukalová (ČR) 6:1, 7:6 (7:2)
Knappová (6-It.) - Friedsamová (Něm.) 6:1, 6:3
Naraová (7-Jap.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:4
Doiová (Jap.) - Zhang (Čína) 1:6, 6:3, 6:1
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bogdanová/Hrdinová (Rum./ČR) - Rodionovová/Savčuková (Austr./Ukr.) 7:5, 4:6, 10:8
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

52
Přidat komentář
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034239

Už je v místech pro kvaldu. To tedy zírám, jak se to pole pročišťuje. No ale to přihlášení, to skutečně musí bejt velice nezávazný. Připomínám, že před necelým týdnem byla Nicole ALT #72.... Tedy cca 80 hráček nad ní se od té doby odhlásilo.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-volejbal/236934/video-sem-se-nedostanete-kiki-a-maki-ukazaly-kde-se-prevlekaji.html

Tak krytý dvojkurt funguje jako zázemí pro press atp., zřejmě je to do jisté míry podobné jako na tehdejších WTA turnajích.

Každopádně holky budou v těžké situaci. Tlak bude velký, počasí špatné a konkurence silnější. Obávám se, že obhajoba se nezrodí. :-(

BTW: Možná je to jen zdání (mj. z důvodu skutečně hodně silného hlasu Kiki), ale přijde mi, že jsou obě holky dost inteligentní.

Když to třeba člověk srovná s Andrejkou H. :-P Ale zase, tam třeba může mít i vliv ten její plzeňskej hlásek, kterej ten pohled deformuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn video. :)

Já chci jet zítra, ale nevím, jak se to všechno odehraje. Dneska se má hrát kvalifikace a vypadá to, že celý den bude pršet. Zítra už to snad bude o trochu lepší, ale určitě bude zataženo a možná zase déšť... Kiki a Maki mají hrát zítra dva zápasy, tak doufám, že je stihnou odehrát.

Jinak sem ještě hodím dva odkazy, kde je všechno podstatné...
Oficiální web turnaje: http://www.beachpragueopen.cz/
Oficiální web Kiki a Maki (zbrusu nový :)): http://www.kolocova-slukova.cz/
Reagovat
Frick
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/11216626_953752544649630_6899878127649449778_o.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vždycky ožíváš takhle na večer/noc? :D
Reagovat
Frick
Jako ježek.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D Já se ježku bojím :D
Reagovat
Frick
Jak to? Takové roztomilé zviřátko?

http://i.imgur.com/iphXlsV.jpg
Reagovat
VlS
A těch blech
Reagovat
VlS
dala Sasanku ve dvou, ale koukal jsem na to a říkal jsem si, že nevím, jestli by na to naše holky měly trpělivost. Nic proti alpinismu, ale do tenisu fakt nepatří. To jsou hory velehory.
Reagovat
PetaM
Tak slečnu Kopcovatou dala Lucka na USO ... Ale měla s ní neuvěřitelné problémy. Petra, možná i Kája, by se vystřílely ... Na antuce určitě ...
Reagovat
VlS
No, to mám na mysli.
Reagovat
Frick
To bylo neskutečný, cos v tom 2. setu předvedla.

Co na to říct? Co na TOHLE říct.
Reagovat
Frick
5:1 40:15*
5:2 *40:0 + *A:40

Projeb.ať 6 setballů, z toho tři u sebe. Neskutečný. Jen se konejšit tim, že by ten třetí set asi Angie stejně vyhrála.

No, Doi asi Angína dá.

Ale v případnym SF by Angie asi mohla mít problémy - s Narou nebo Bobinou.
Reagovat
Fandina
Klárka z 5:1 na 5:6 ach jo.
Reagovat
Fandina
Tak alespoň TB. Klárko pojď!
Reagovat
Cico93
nechcel by som vidieť teraz jej výraz:))
Reagovat
Fandina
Tak bohužel. Kerber byla lepší. Blbý los.
Reagovat
sprchon
Koukala jsi? To se Angie tak zvedla nebo se Klára tak zhoršila?
Reagovat
Fandina
Viděla jsem pár posledních game. Bylo to vyrovnané, ale Kerber byla lepší. Klárka bohužel udělala pár chyb v nevhodném okamžiku.
Reagovat
Frick
vede *2:1 a stejně je na výhru v setu 3,35....
Reagovat
Cico93
a podal si?
Reagovat
sprchon
Klára na antuce umí zahrát, navíc Angie má v poslední době nějaké problémy (asi s koncentrací, hraje zbytečně a často celkem dlouhé zápasy). Takže rozhodně dobrej kurz. Teď už je to 5:2 pro Kláru...
Reagovat
Cico93
5:2 40:15 nič
5:3 40:0 nič.
ženyy
Reagovat
sprchon
Nojo. :D :D Nakonec to projela.
Reagovat
misa
nemáme žádnou výbornou antukářku, když všechny naše tenistky na ní vyrůstaly? Nejlepší Češky mají nejraději rychlé povrchy.
Reagovat
FulnekUltras
Prostějovský areál antukářky většinou zničí...
Reagovat
FulnekUltras
tedy přesněji jejich návyky z antuky ;-)
Reagovat
George_Renel
se v prvním setu moc nevycajchnovala.
Reagovat
George_Renel
A o tom druhém raději nemluvit. Vést 5:1, mít tolik šancí a nakonec vyhořet v TB. Zoufalství.
Reagovat
tommr
jj tenhle zápas si Klára rozhodně za rámeček nedá. Tolik zbytečně promarněných šancí jako měla Klára ve druhým setu se jen tak nevidí ... :(
Reagovat
Frick
Doporučuji Tipsport. Dokonce tam funguje běžné zvětšení stránky v web prohlížeči (= zvětší se vám i video)
Reagovat
Frick
Člověk tak nějak doufal po tom tituly z Limoges, že půjde nahoru, ČF v Šenzenu bylo také dobré, R64 v Melbourne OK, ale pak už to šlo celkem do kytek :-( A ani nezáleželo nad tím, zda hard (Mexiko), hala (Katowice) nebo antuka (2x OF na INT + 1x ČF na 100k, to není nic, ze čeho by se dalo padat na hubu).

Uvidíme, co tráva.
Reagovat
misa
Porazila Lucku, což byl pro ni určitě úspěch.
Reagovat
Frick
Lucku na INT porazí každej.
Reagovat
misa
Jo, protože na ně kašle :-(
Reagovat
Frick
Přesně. I když jsem si tedy myslel, že ĺabilní Terku Šafi dá.

Ale stejně by to bylo fuk. Pochybuju, že by pak odpoledne Šafi dala Hradeckou.
Reagovat
misa
A co 1. kolo French Open? :-)) Letos, jakoby se Lucka vrátila do dřívějších nevyrovnaných dob. Aby neměla problém připsat si na gs. turnajích vůbec nějakou výhru...

Forma Lucky se mi vůbec nelíbí. Tahala se tři hodiny v Římě s AKS, která dostala tento týden nakládačku od Doi.
Reagovat
Davor1
Rozhodne to nie je jedno, či antuka, hard, tráva alebo hala. Jej hra je práve naopak od povrchu mimoriadne závislá. Na antuke a pomalých outdoor hardoch (ktorých je väčšina) nikdy vynikať nebude, nemá na to dostatočne dobrý pohyb a konzistenciu vo výmenách. Na tráve naopak, keď jej to sadne, môže uhrať veľké výsledky, je dosť podobná Petre. Určite by som od nej na jej slabších povrchoch zázraky neočakával a prehra na antuke s hráčkou ako Vinci, ktorá tam má nahrané neskutočné množstvo zápasov, rozhodne nie je žiadna tragédia...
Reagovat
Frick
Prohru bych bral. Ale tohle byl debakl.
Reagovat
EllNino
nojono, ono je uplně jedno, jestli je to 6:7 ve třetím, nebo 2:6 1:6, protože ve výsledku je to uplně stejný ...každý zápas je jiný
Reagovat
misa
6:7 ve třetím je ta nejhorší prohra
Reagovat
Davor1
Nie je to konzistentá hráčka, takže sa dá očakávať, že občas takto vybuchne. Prehra ako prehra...
Reagovat
George_Renel
zatím nemá článek tak zde.
Lukáš postoupil, ale stálo ho to hodně úsilí. Moc se mi jeho výkon nezamlouval, zaplaťpánbu ho drželo podání. Snad jeho výkon půjde nahoru.
Reagovat
Fandina
OT Ženeva Jupííííííííííííííí Lukáš porazil Lua a je ve druhém kole. Druhý set vyhrál v TB a ve třetím prvně nedopodával, ale pak zase brejknul a dopodával čistou hrou na 7:5. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
tommr
dneska dělala příliš mnoho chyb a proti Vinciový byla úplně bez šance ... :(
Obávám se, že Klára proti Kerberový dopadne stejně ne-li ještě hůř ...
Reagovat
Grape
Hůr už to skoro nejde...
Já už to psal včera, na těchto malých turnajích před GS není o překvapení nouze, spousta předních tenistů si tam jede jen odehrát pár zápasů a pak se v klidu připravit na GS. Je otázka, jestli dnes Angie bude hrát naplno, krom toho ani včera proti neznámé Švédce nebyla přesvědčivá. Podle mě Klára není zcela bez šance. :-)
Reagovat
Davor1
Angie hrá doma vždy naplno, či je to FC, alebo obyčajný international. Problém je, že absolútne nemá formu. Po Stuttgarte sa zdalo, že je späť, ale to bol len záblesk formy a v súčasnosti je opäť tam, kde bola pred Charlestonom. Tu sa ale bude určite maximálne snažiť, po odstúpení Petko už tam nie je lepšia hráčka a má veľkú šancu to vyhrať.

Peterson som videl v FC proti Káji Schmiedlovej a je to perspektívna tenistka, určite je lepšia, ako napovedá rebríček a mala by ísť výrazne hore...
Reagovat
misa
Tak to byl hodně dobrý záblesk, když stačil na dva tituly :)
Reagovat
Davor1
Tak boli to 2 turnaje v priebehu 3 týždňov, navyše Charleston a rýchla zelená antuka, ktorá Angie sedí oveľa viac, ako klasická, a Stuttgart zase domáce prostredie a hala. V hale Angie vyhrala všetky tituly okrem práve Charlestonu. V Madride a Ríme už hrala rovnako tragicky, ako celý rok, takže to vidím skôr na návrat do pôvodného stavu, ako na "2 nevydarené zápasy"...
Reagovat
COMEON
dúfam, že máš pravdu a bude to navrat do tragického stavu. neobľubujem jej herný štyl a nie je mi ani sympaticka, bol by som rád ak by niekomu uvolnila miesto v TOP15 :)
Reagovat
VlS
Klára umí hrát trpělivě, Angie je určitě favoritkou zápasu, ale Klára by jí mohla být nepříjemná, nemá špatnej return a od BL to umí podržet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist