Söderling se rozešel s trenérem

2. 5. 2011, 13:05
Aktuality 4
Pouhých pět měsíců trvala spolupráce Robina Söderlinga a bývalého profesionála Claudia Pistolesiho. Jak uvedla manažerka švédského tenisty, pátý hráč světa a jeho kouč se rozešli po vzájemné domluvě.
Profily hráčů
Robin Söderling

Claudio Pistolesi začal Söderlinga trénovat loni v prosinci krátce poté, co Švéd ukončil spolupráci se svým krajanem Magnusem Normanem. Do sezony vstoupil momentálně pátý tenista světového žebříčku výborně: do konce února vyhrál tři turnaje a jediné porážky se dočkal na Australian Open z rakety Ukrajince Dolgopolova.

Od té doby ale Švéd marně hledá formu. Na žádném z turnajů nepřešel přes čtvrtfinále a porážka s Juanem Martínem del Potrem v Estorilu pro Söderlinga zřejmě byla poslední kapkou.

"Je to pravda, ukončili spolupráci," oznámila Söderlingova manažerka Nina Wennerströmová. "Je to ohromně dobrý trenér, a Robin ho respektuje. Během jejich spolupráce spousta věcí fungovala výborně, ale byly také některé věci, na které měli rozdílný pohled. Rozhodli se skončit společně, udělali to jako přátelé," dodala Wennerströmová.

Pátý hráč světa se rozhodl vyměnit kouče jen pár týdnů před začátkem Roland Garros, kde obhajuje loňské finále. Jediný pařížský přemožitel Rafaela Nadala by se už na druhém grandslamovém turnaji sezony mohl objevit s novým trenérem.

"Podíváme se, jaké máme možnosti, a brzy se rozhodneme. Je to nabitá část roku, s French Open a spoustou dalších turnajů. Rádi bychom našli náhradu co nejdříve," uvedla Wennerströmová.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi som sám, ale mne ten Pistolesi vôbec, ale vôbec nesedí a Robin asi vie čo robí.
Reagovat
smazaný uživatel
dyt v brisbane ho mněl na prvni turnaj a ted se s nim rozchazi nějak brzo ne????
Reagovat
Pe3k
Kdyby se Soderling rozešel s manželkou tak bych to pochopil, ale že se rozešel z trenérem, to mi hlava nebere :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist