Šok: Berdych v Paříži končí! 'Kanárem' se loučí i Štěpánek

23. 5. 2011, 16:26
Aktuality 122
Francouzský kvalifikant Stéphane Robert se postaral o dosud největší překvapení letošního Roland Garros. Ačkoliv až 140. hráč světového žebíčku prohrával v prvním kole s Tomášem Berdychem 0-2 na sety, dokázal zápas otočit a po téměř třech a půl hodinách porazil českou jedničku 3-6 3-6 6-2 6-2 a 9-7. S turnajem se již rozloučil také Radek Štěpánek.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dostal v Paříži na rozjezd hráče z kvalifikace, proti kterému měl potvrdit roli favorita. Obhájci loňského semifinále se to desítky minut dařilo: v prvních dvou setech předváděl český tenista proti Stéphane Robertovi téměř bezchybný tenis a výsledkem bylo vedení 6-3 6-3.

Robert, kterého domácí diváci mohutně povzbuzovali, se ale hned v úvodu třetí sady nadechl k obratu, který po téměř třech a půl hodinách skončil porážkou šestého hráče světa. Francouzský kvalifikant rychle sebral Berdychovi servis a favorita trápil při jeho podání i nadále. Místo aby Berdych nepříznivý vývoj setu obrátil, ztratil za stavu 2-4 podání ještě jednou a začalo být jasné, že diváci uvidí minimálně ještě jednu sadu.

I v ní začal lépe Stéphane Robert, který dosud na grandslamových turnajích vyhrál jediný zápas, který nikdy neporazil žádného hráče z Top 10 a nikdy v kariéře nevyhrál žádné pětisetové utkání. Tomáš Berdych rozjetého soupeře nedokázal dostat pod tlak a po více než dvou hodinách bylo srovnáno na 2-2.

V rozhodujícím setu viděli diváci nejvyrovnanější bitvu. O krok napřed v ní byl nejdříve český tenista, který vedl 4-2, jenže vzápětí náskok ztratil. Zápas mohl Tomáš Berdych rozhodnout ve svůj prospěch za stavu 5-4, kdy měl při podání svého soupeře mečbol. Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí ale svou šanci nevyužil, což se mu vymstilo o pět gamů později. Za stavu 7-7 neudržel servis, při Robertově podání už se na zvrat nezmohl a po třech hodinách a 23 minutách odcházel z kurtu poražen.

Po zápase Berdych nehledal žádné výmluvy a přiznal, že soupeř byl lepší. "Vydal se na 400 procent a hrál, jak nejlíp umí. Nechápu, jak to, že někdo, kdo hraje takhle, není v první stovce a nastupuje v kvalifikacích. Ale takový je tenis. V dlouhých zápasech se tohle může stát a dnes to potkalo mě," konstatoval český tenista.

O šest let starší Francouz se dočkal nejlepšího výsledku na grandslamových turnajích. "Bojoval jsem jako o život, dal jsem do toho všechno," potvrdil Berdychova slova Robert, jenž na okruhu ATP vyhrál jen 13 zápasů. Berdych zopakoval na Roland Garros loučení už v prvním kole z roku 2009. Hned v úvodním kole vypadl naposledy loni v listopadu v Basileji.

O nic lépe na letošním Roland Garros nedopadl Radek Štěpánek. Dvaatřicetiletý rodák z Karviné proti domácí nasazené třináctce Richardu Gasquetovi držel krok pouze do stavu 5-5 v prvním setu. V jedenáctém gamu pak neproměnil brejkbol, v následně hře předvedl dvě dvojchyby a dvě nevynucené chyby a utkání se zlomilo. Když český tenista prohrál v závěru zápasu devět gamů v řadě, podlehl hladce 5-7 3-6 0-6. 

Štěpánek považoval ztracenou první sadu za klíčový moment utkání. "První set byl hodně důležitý. Měl jsem těch šancí sebrat mu servis hodně, to se bohužel nepovedlo a za stavu 5-6 jsem zahrál špatný game. Vedl 30-0, pak jsem zahrál dvojchybu, měl jsem lehčí míč za sítí a na setbol mi někdo schválně kýchnul do druhého servisu," řekl Štěpánek, který v prvním kole antukové grandslamu vypadl naposledy v roce 2004, loni v Paříži kvůli zranění nestartoval.

"Po prohraném setu jsem začal tahat za kratší konec. Snažil jsem se hrát agresivně, protože dlouhé výměny jsou Gasquetova parketa. Rozhodlo, že jsem bohužel dělal víc chyb," dodal smutný český tenista.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Robert (Fr.) - Berdych (6-ČR) 3-6 3-6 6-2 6-2 9-7
Gasquet (13-Fr.) - Štěpánek (ČR) 7-5 6-3 6-0

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

122
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Stoprocentní souhlas, až na to, že to možná není první čtyřka, ale jen první trojka
Reagovat
Stan_Borowitz
za svým komentářem, který jsem napsal před zahájením RG, totiž že absolutní špička končí čtvrtým místem a počínaje šestým místem (přičemž to páté je tak napůl) začíná taková ta širší špička, kde hráči zaznamenávají neočekávané úspěchy, které je vystřelí nahoru, a také tristní neúspěchy, díky nimž pak klesají zase zpátky dolů. Každý z nich umí občas špičkově zahrát a porazit kohokoli z absolutní špičky, ale nikdo z nich, včetně Berdycha, neumí podávat stabilní špičkové výkony. Proto bych jej za včerejšek rozhodně nezatracoval.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych tu špičku rozdělil následovně: Rafa,Djoker - mezera - Roger - mezera - Ferrer, Murray, Soderling - vééélká mezera - zbytek tenistů od 7. do 30. místa.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda mezi Rogerem a Murrayem žádnou mezeru nevidím. :-)
Reagovat
Teo
Až na to, že Federer na "konci" kariéry dokáže hrát líp než Murray na jejím "začátku":o) I když možná už je taky na konci:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Já říkám jen, že tuto sezonu mezi nimi velké mezera není, pomineme-li ty Murrayovy výpadky v IW a Miami.
Reagovat
baggik
Souhlasím, taky jsem zde nedávno psal o střídavé formě hráčů od 6. místa dále směrem k dvacítce, třicítce. Tu úplnou špičku bych rozdělil následovně - Nadal, Djokovič, Federer (hráči kteří dokáží vyhrávat grandslamy), pod nimi je Murray, Söderling a patří sem i Del Potro, který má největší šanci se posunout v blízké budoucnosti k těm prvním třem, ostatně už jeden grandslam má, a než se zranil patřil do první čtyřky. Söderling naopak poslední 2 měsíce se snaží z té druhé kategorie klesnout zpátky do lehkého nadprůměru. No a ta třetí skupina to jsou ti hráči jako Berdych, Verdasco, Almagro, Ferrer, Wawrinka, Tsonga, Monfils, Melzer, Simon, Čilič, Ljubičič atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
no, ale ty to bereš v horizontu měsíců, to by pak neplatilo ani to ostatní dělení. Musíš to brát v horizontu několika let. Jinak naprostý souhlas s baggikem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, právě jsem s překvapením zjistil, že Petra Kvitová je na RG přihlášena i do mixu, se Stachovským. :-) Budou hrát s Bhupatim a Jie Zheng.
Reagovat
baggik
K Berdychovi řeknu jediné, nechápu proč ho všichni schazujete. Je pravda, že takovýhle kolapsy jako dneska u něj nejsou výjimečné, na druhou stranu je to náš nejkvalitnější tenista současnosti a loni byl v semifinále a finále na grandslamu, což se povedlo českému hráči po poměrně dlouhé době. Berdych není Federer ani Djokovič, ale zaslouží si uznání a díky za každý úspěch kterého dosáhl.Co se týká včerejšího zápasu, myslim si, že málo riskoval, dával míče dost daleko od lajn a nehrál s takovou agresivitou, Robert ty míčky doběhl a předvedl několik fantastických prohozů.
Reagovat
tito
To že je Tomáš náš nejlepší hráč nikdo nezpochybňuje. A není to až tak shazování, jako rozladění nad tím, jak při svých dispozicích/ herních i fyzických/ hraje. Neschopnost variace hry, změny rytmu, riskování a zvýšeného nasazení když to nejde. A ty prohozy až tak skvělé nebyly, jako byly např naivní náběhy na síť z naprosto nepřipraveného útoku do forhendu. Je spousta hráčů, kteří i když se jim nedaří, dokážou změnit taktiku a průběh zápasu ve svůj prospěch. Tomášovi, když se nedaří, tak prohraje.....
Reagovat
baggik
Teď jsi věcně popsal Tomášovy slabiny a máš pravdu, že ¨někdy na kurtu působí odevzdaně a absolutně chápu tvé rozladění, to jsou všichni kdo mu přejí. Spíš jsem poukazoval na zcestné komentáře typu ostuda národa atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Se docela těším i na juniroku, zejm. entry list pro dívky je lákavý:
http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournamentacceptancelist.asp?tournament=1100023306&event=1100131518&order=Position&gender=Girls

Za favoritky považuji Monicu Puig (nedávno porazila na antuce Andreu Hlaváčkovou + další zajímavé výsledky mezi ženama -- mj. téměř porazila Zheng Jie v Charlestonu), Irinu Chromačevu (čerstvě vyhrála prestižní juniorský turnaj Trofeo Bonfiglio + letos vyhrála dvě "desítky" mezi ženami), Julii Putintsevu (sorry, ale nevím, jak se její příjmení píše česky) -- čerstvě vyhrála challenger v Moskvě (25 K), kde mj. porazila Dariu Gavrilovou a Aleksandru Krunič - ta ovšem zápas pro zranění nedohrála).

Českou republiku zastupují talentované holky z ČLTK Jesika Malečková a Petra Rohanová (minulý týden ve čtvrtfinále na již zmíněném Bonfigliu).
Reagovat
smazaný uživatel
Černým koněm pak může být Belgičanka Allison Van Uytvanck, která letos mezi ženami vyhrála dvě desítky (porazila mj. Anu Vrljič a Claire Feuerstein) na hardu, poté byla ve finálě challengeru (25 K) na antuce (porazila mj. Sandru Záhlavovou), opět vyhrála "desítku", tentokrát na antuce, a minulý týden v Bruselu postoupila z kvalifikace, v prvním kole porazila Patty Schnyder a ve druhém sehrála slušný a relativně vyrovnaný zápas s Yaninou Wickmayer (prohra 6:7, 4:6). Mezi ženami má letos zatím skore 23 výher a dvě prohry + díky tomu postoupila ze zhruba 800. místa na aktuální 297. příčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Se přiznám, že juniory sleduju jen ve Wimbledonu. Ale jak koukám na ten entry list mužů, kromě Jirky Veselého bych za černého koně označil Slováka Filipa Horanského, ten půjde daleko.
Reagovat
skott
Taky jsem se dival, nic moc velke prekvapeni (az na jednu vyjimku)...RG miva narozdil treba od posledni Australie, kam hodne junioru a juniorek necestuje, vybornou ucast.Z antukarek chybi vicemene jen par jmen: bohuzel jednim z nich je ale obhajkyne Elina Svitolina:(
Dalsi holky, ktere jsem na entry nenasel jsou Timi Babos a Nastja Kolar.
Favoritky jsou celkem jasne a vidim je podobne:
Khromacheva - Ira si v Milanske generalce pripsala nejvetsi dosavadni uspech kariery a prebira pozici nejlepsi juniorky sveta (mozna lepe receno dominantni, pac jednickou byla kratce jiz loni).Jeji dva itf tituly, ktere zminujes byly sice slaboucke, ale v tak mladem veku maji samozrejme vahu.
Gavrilova - otazka je motivace.Daria loni vyhrala vsechno a prestoze po ¨domaci¨ Parizi jiste touzi, uz mi prijde, ze to v juniorkach neni ono.
Puig - tady nesouhlasim, podle me je vic hardarka nez antukarka.Koukal jsem ale, jake porazila hracky nedavno.
Putintseva - te bych pral titul nejvice, skvela na antuce, miva silne vysledky na grandslamech a zaslouzila by si konecne jeden vyhrat.

Za cerneho kone bych potom ale videl domaci Caroline Garciu.Mezi dospelyma uz ma dokonce dve vyhry v hlavni soutezi GS (ok, ikdyz je to vic zasluha losu;), ale vek, sebevedomi, podpora = neprekvapilo by me, kdyby to vyuzila.
Sance ma ovsem spousta hracek, lonska finalistka Jabeur, jednicka Mestach nebo ukrajinky Kovalets s Kozlovou, ktera juniorky jinak vubec nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě budou zajímavé hlavně některé ženské zápasy:

Razzano vs. Gajdošová -- doufám, že Jarmila předvede dobrý výkon.

Johana Larsson vs. Ana Ivanovič -- bude zajímavé sledovat, jakou formu má Ana po zranění toho zápěstí nebo čím to trpěla.

Jakimova vs. Clijsters -- forma Clijsters je otázkou, obzvláště na antuce, na níž toho od svého návratu odehrála jen velmi málo.

Andrea Petkovič vs. Bojana Jovanovski -- nakolik se Bojana oklepe po nedávném debaklu s Medinou-Garrigues (tuším 2:6, 0:6)? Bude-li hrát dobře, má jistě šanci Andreu notně potrápit.

Marina Erakovic vs. Arantxa Rus -- naváže Marina na své výkony z kvalifikace a challengerů? Pokud ano, viděl bych ji jako favoritku.

Laura Pous-Tio vs. Alexandra Dulgheru -- Alexandra nevydařenou antukovou sezonu před RG zakončila totálním debaklem od Zvonarevy. Laura měla naopak slušné výsledky. Můžeme se dočkat překvapení.

Elena Baltacha vs. Sloane Stephens -- potvrdí Sloane, že na antuce umí hrát, a porazí Elenu? Doufám, že ano.

Ekaterina Makarova vs. Romina Oprandi -- Romina se po špatném začátku sezony chytla na challengeru v Praze a slušně zahrála i v Římě.

Yanina Wickmayer vs. Monica Niculescu -- Yanina pro bolesti zad musela skrečovat zápas s Wozniackou v Bruselu, pokud nebude dostatečně fit, může ji rumunská "pindilka bez forhendu" velmi potrápit, popř. i porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav, zda se zítra Ondráškové podaří podaří vyhrát zápas, její soupeřkou je nadějná francoutzká juniorka,ještě ani ne 18 letá (říjen 1993) Caroline Garcia, která je na žebř. WTA momentálně 188. (a nejvýše byla 172.). Loni dokázala na antuce porazit Sandru Záhlavovou a Alize Cornet, na hardu pak Báru Strýcovou, letos v 1. kole AO (WC) porazila Varvaru Lepchenko, čímž si připsala cenných 100 bodů. U Ondráškové je pozoruhodné, že jediná její letošní výhra je nad americkou juniorkou Lauren Davis (vítězkou loňského Orange Bowl) v IW. Myslím ale, že Caroline Garcia je přece jenom jiná kategorie než Lauren, která měří asi tak 155 cm (odhadem) a podle toho vypadá vypadá i její hra.

Pak bude ještě zajímavé, jestli se Hradecké poodaří přejít přes Sevastovou, jež v poslední době žádné oslnivé výkony nepředváděla. Vzhledem k tomu, že Lucka obvykle hraje na grand slamech špatně a nervozně, je vítězství nepravděpodobné, ale třeba to konečně prolomí a zahraje dobře.

Hlaváčková bude mít na antuce proti Azarence šanci asi jen tehdy, pokud Azarenka zápas skrečuje. ;-)

Bára Strýcová vs. Na Li - na AO prohra 2:6, 1:6, bylo by pěkné, kdyby jí Bára na antuce potrápila víc.

Rosol vs. Roger-Vasselin ... Roger-Vasselin je určitě hratelný soupeř, ale asi to holt nedopadne. Mimochodem, je to syn (jiný příbuzný) toho Rogera-Vasselina, jenž byl v roce 1983 v SF Roland Garros (a dostal tam dva kanáry od Noaha)?
Reagovat
smazaný uživatel
Strycová ma to aby tu tamanku porazila.
Reagovat
tito
Díky za tipy, pokud to budeš psát dále, tak snad se i v ženském tenise krom českých hráček zorientuji. Zvláště jsem letos /krom Petry Kvitové/ zvědav na výkony Andrey Petkovic, jejíž útočný tenis mne velmi baví. A ani by mne nepřekvapilo, kdyby časem mělo Německo v první desítce krom Andrey i Julii Goerges.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisportál má dnes návštěvnost nad 45 tisíc. Tolik jsem ještě neviděl. http://www.toplist.cz/sport
Reagovat
a.magerova
Jsem ani nevěděla, že existují stránky o návštěvnosti, to jsou věci?! Každý den se něco nového dozvím, dík.

Teď hlásili v rádiu, že 3,8 procent studentů neudělalo ústní maturitní zkoušku z českého jazyka - Broži co s tím?!
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te, jenom machruje a kdyzby dostal pořadnou ulohu z tzv českeho jazyka....tak by čumel jak péro
Reagovat
Labi
nechápu lidi, kteří se tady Berdycha po dnešku zastaavjí. Že se čekalo že po vypadnutí v prvním kole US Open se vrátí zpátky, že to byl jen úlet...to jsem čekal i já ale prostě ta flegmatismus, kterým se Tomáš prezentuje to je teda síla. Aby po "ostudných" prohrách (např. Davis cup) 6 hráč světa, ještě řekl že by na své hře nic nezměnil a že udělal maximum.....to opravdu klobouk dolů, takovou "odvahu" nemá na okruhu snad žáden hráč
Reagovat
smazaný uživatel
Mylsím že Kvitová padne s Cibulkovou. Protože slováci nás k smrti nenávidí.
Reagovat
VlS
Lopato, už se pouštíš i do mezonárodních vztahů? Víš prdlajs, že nás Slováci nenávidí je nesmysl, což neznamená, že neexistují jednotlivci, u kterých to tak je. Jsem se Slováky v denním styku a proto vím, že kecáš.
I kdyby byla prřavda co píšeš, tak relevance k tomu jestli Petra s Cibulí vyhraje či prohraje je absolutně nulová. Pokud s ní Petra prohraje, tak to bude proto, že Dominika bude hrát líp než Petra a ne proto, co si Slováci myslí o Češích.
Pokud by jsi ty byl představitel typického Čecha, tak bych se ničemu nedivil :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je Čisto !!! Obě "naše Hvězdy v Haji - super. Jsou ostuda maleho bezvyznamneho statečku Čr
Reagovat
smazaný uživatel
dej si facku primitive.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento komentář je typická ukázka české malosti. Tak Berdych prohrál, no to je toho. Já ho si taky nemusím, ale to ještě neznamená, že musím kvůli jedné jeho porážce shazovat celou republiku a nadávat mu do ostud národa. Vzpamatuj se, 99.9!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sorry, je to ale propadak
Reagovat
smazaný uživatel
A tebe vzit tak Lopatou po ty tvy prasečí hlavě, aby si se vzpamatoval, mívals lepší Vtip. všiml sis, že uz na tebe jebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Devítka nežije v Česku. Nevidíte jeho kouzelný pravopis? Kolik "příspěvků" ještě bude muset napsat, než to pochopí všichni?
Reagovat
smazaný uživatel
A v tom případe mam zakazany vstup !!!!???? nevim co tím profesor-Básník pan Brož chce říci
Reagovat
smazaný uživatel
I dnes se na antukových dvorcích v Paříži uskutečnily opravdové tenisové bitvy. Co vše přinesl druhý den Roland Garros?

Češi v akci:
Začnu asi největším překvapením dne. Domácí kvalifikant Stephane Robert vyřadil turnajovou šestku Tomáše Berdycha. Stalo se tak po pětisetovém boji, který skončil lépe pro Francouze vítězstvím 9:7 v pátém setu. Do zápasu ale Berdych nevstoupil vůbec špatně, už za hodinu hry se ujal vedení 2:0 na sety a vše vypadalo, že nasazený Čech rychle směřuje k postupu do druhého kola. Potom se však karta obrátila. Následující dva sety hrál Francouz mnohem lépe a zásluhou mu bylo vyrovnání na 2:2. V páté sadě se Berdych dokonce ujal vedení o dvě hry, avšak ani toto nepomohlo. Francouz si vzal své podání zpátky. Za stavu 4:5 ve prospěch berdycha jeho soupeř zaváhal a pustil Čecha k mečbolu. Ten však šanci zahodil. Definitivně tedy rozhodla patnáctá hra, kdy český tenista při svém servisu neudržel vedení 40:30 a následně si svůj servis nechal svým vyhecovaným sokem, který v utkání zaznamenal 42 nevynucených chyb, ale zato 67 winnerů, vzít. Ten již o chvíli později zápas doservíroval. Francouz hrál nadprůměrně, nebál se riskovat, sázel míče do všech stran a nabíhal na sít´, zato Berdych se ani nesnažil tvořit hru a školácky chyboval.
Napravit chut´ českého tenisového fanouška měl Radek Štěpánek, jenž nastupoval také proti domácímu hráči, Richardu Gasquetovi. V prvním setu hrál Štěpánek nadprůměrně, vše se zlomilo za stavu 5:5 při podání Francouze, který radkovi nabídl šanci na zisk breaku, ten jí nevyužil. Následně si prohrál svůj servis, když neudržel vedení 30:0 a set zakončil dvojchybou. Od té doby se Štěpánek nevzchopil. Francouzovo tempo hry stoupalo a minutu od minuty se Gasquet na kurtu měnil v neporazitelného. Ve třetím setu již forma Francouze vygradovala úplně a on v ní Štěpánkovi nedovolil uhrát ani jednu hru. Štěpánek se tak loučil po výsledku 5:7 3:6 0:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatní:
Byl jsem zvědav, co dnes předvede Roger Federer proti Felicianu Lopezovi. A on nezklamal. Podal velmi soustředěný výkon, svého soupeře nepustil k jediné možnosti breaku, ale zato sám v každém setu počkal na svou šanci a tu využil. Zvítězil 3:0 na sety, přesněji řečeno 6:3 6:4 7:6.Jedním z dnešních taháků byl určitě také duel mezi Del Potrem a Karlovičem. Argentinec dnes podal podobný výkon, jako Federer. Ani jednou neztratil servis (všechny šance odvrátil) a s vyjímkou prvního setu, který těsně ztratil v tie-breaku, už potom další problémy nepřipustil a vždy vyčkal na Chorvatův slabčí moment na servisu. Zvítězil 3:1 na sety, tedy 6:7 6:3 7:5 6:4.
Něco obdobného, co se stalo včera v souboji mezi dvěma Francouzy Millotem a Teixeirou, se dnes přihodilo v souboji dvou Španělů Ramose a Martiho. Zápas to byl jako přes kopírák s včerejší francouzskou bitvou. Ramos vyhrál první set, následně ale další dva ztratil, aby potom zápas otočil ve svůj prospěch a zvítězil 3:2 na sety. zajímavostí je, že poražený Marti získal téměř polovinu získaných míčů díky nevynuceným chybám soupeře, kterých bylo 83. Ani on však o moc nezaostával, dopustil se 77 nevynucených chyb a to jej zřejmě stálo postup. Tento duel byl zatím nejdelším na letošním Roland Garros, trval téměř čtyři a půl hodiny.
Dále jsme dnes měli možnost sledovat Djokovičův skvělý vstup do turnaje proti De Bakkerovi, snadné vítězství Davyděnka nad Gremelmayrem nebo snadnou práci Marcose Baghdatise, který porazil Gila. Všechny tyto zápasy skončily 3:0 na sety.

Zajímavé zápasy na zítra:
Murray - Prodon (přibližně od 11:00 SEČ)
Querrey - Kohlschreiber (od 13:00 SEČ)
Nadal - Isner (od 15:00 SEČ)
Monaco - Verdasco (od 15:00 SEČ)
Soderling - Becker (od 15:00 SEČ)

Češi v akci:
Rosol - Roger-Vasselin (od 15:00 SEČ)
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně jsem na zítřek hodně zvědavý, antuka zdá se býti zatím poměrně rychlá, takže by mohl Isner zabojovat a uhrýt nějaký ten set. A věřil bych i BEckerovi, že minimálně set urve. A samozřejmě Monaco (zdravím romismaka) uhraje na VErdaska minimálně set, toť mé tipy. Jinak pěkné souhrny.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné. Chválím použití českých znaků, text je pak nesrovnatelně líp čitelný než při zoufalé pseudocestine. Ještě by to chtělo občas hodit enter 2x za sebou a dlouhý text tak rozdělit (např. před větou komentující další utkání).
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem chtěl Brozi taky zrovna napsat. Rozdělení do ostavců, alespoň dvou, čtenář pak má pocit, že to není tak dlouhé a pustí se do toho hned. Takové dlouhé texty v kuse lidi odrazují. Ale to neber jako kritiku, ale jako radu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Volný řádek mezi texty (2x enter) to zpřehlední. Někde by stačil i jen nový odstavec (1x enter), ale u toho nikdy nevíš, jaký bude výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to pekné, ale bolo by to lepšie, keby to je uvolnenejším spôsobom písané, toto je príliš "nasilu".
Reagovat
taffer
Aniž bych chtěl "brožovat", ale nepíše se "slabČí", nýbrž "slabŠí". Jinak pěkný komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv to tak nevypadá, obě dvě části jsem rozdělil do dvou odstavců. Problém je v tom, že tam, kde končí jeden odstavec, končí i celý řádek, tudíž i případné rozdělení nemusí být poznat. Ale máte pravdu, ve druhé části jsem jednu chybu udělal. Hned po části, ve které jsem se věnoval Rogerovi, jsem měl pro část Del Potro - Karlovič vytvořit raději nový odstavec. Na tyto chyby si budu dávat větší pozor a budu se snažit je "vychytat". Jinak díky za kladné ohlasy.

Taffer: Tak toho jsem si vážně včera před odesíláním nevšiml. Omlouvám se.
Reagovat
Pe3k
S Raonicem to moc dobře nevypadá :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemůžu pomoct, ale z tohoto výsledku mám škodolibou radost. Když si vzpomenu, jak ho ještě před dvěma měsíci všichni viděli v top10, ne-li výš...
Reagovat
Pe3k
Já ho tak vidím pořád. Je mladý a snaží se, ale antuka asi pro něj nebude nejlepší povrch...Uvidíme co předvede v budoucnu, ale na top 10 mu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam ve stejne, navic dal verim i Berdovi. Pojd, Tome! A nebude - li to TOP 10, zemekoule se urcite na druhou stranu tocit nezacne.... omluva za pokleslou zkratku i necitelne slitky v pseudocestine, ale kdyz musis, tak musis..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojková, tvou cestinu luštím jen občas. Slinty s ubohou pseudocestinou nad tři řádky nečtu!
Reagovat
smazaný uživatel
budu to mit na pameti a vlozim do nich vzdy cele sve srdce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám že Tomáše většina z vás ode dneška zavrhla!!!... nu nic, já ho budu sledovat dál a rád a jenom doufám že jednou udělá znovu finále GS a spousta z vás zapomene na to co si o něm dnes myslí ...
A nadále si myslím že Tomáš letos skončí minimálně v TOP 10 ale to už jsem pro vás asi blázen. Hlavně pro ty neustálé omýlače typu "nemá v TOP 10 co dělat" či "kdo jiný z TOP 10 můž prohrát s takovým hráčem?"....
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, žádné TOP 10 neexistuje. Čteš taky někdy články? Tady v textu nahoře vidím Top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
já to vidím taky a přesto píšu TOP, nebo to nechápeš Milánku:)
Reagovat
VlS
TOP = Top = top, pořád je to jedno a stejné slovo a znamená vrch, vršek. Jestli je psané velkými nebo malými písmeny nic nemění na jeho významu a už s tím přestaň prudit, protpože jinak si budu myslet, že jsi fakt Top vůl.
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou. fandit někomu, komuse daří je snadné. Budu Tomášovi fandit, i kdž vypadne v 1. kole i na Wimbledonu. Come on Tome
Reagovat
smazaný uživatel
:-) TOP je zkratka. Někteří internetoví plácalové ale asi mají pro používání velkých písmen ve slovech nějaká extra spešl pravidla.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že jste to nepochopili tak, že Berdychovi nefandím.. Já mu to TOP 10 (kdyby to šlo, napsal bych to ještě větším písmem :-) ) moc přeju, ale obávám se, že předchozí sezonu toho uhrál až moc a tento rok už nemá takovou formu. Když bude mít pořádnou dávku štěstí, tak se udrží!! A já v to doufám.
Reagovat
VlS
Broži, čeho je to zkratka?
Reagovat
smazaný uživatel
V obhajobu jsem sice nevěřil, ale věřil jsem aspoň ve čtvrtfinále s Novakem. Teď koukám, že Berdych takhle překvapivě vypadl v prvním kole.. Nemohu hodnotit zápas, který jsem neviděl, ale je to teda každopádně velké zklamání. Ale I to se ve sportu stává. Berdycha ve Wimbledonu předem odepisuju (a nejsem jistě jediný), ale ještě pár šancí na udržení v TOP 10 bude. Moc tomu ale nevěřím..
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, žádné TOP 10 neexistuje. Čteš taky někdy články? Tady v textu nahoře vidím Top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
TOP 10 možná neexistuje ale i sebemenší primitiv ví co se tím tady myslí!!! ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně normalní, smysluplný názor. Pořád je to náš nejlepší tenista a to, že mu to letos nevyšlo?.. To se nedá nic dělat. Fandim mu, obdivuju ho a jsem hrdá, že je náš.
Reagovat
smazaný uživatel
berdycha fakt nechapu vyhraje první dva sety a pak prohraje zbilí tři to se mu daří dělat pořád
Reagovat
smazaný uživatel
TOME, nic si z toho nedělej, je to jen sport!! Když si byl loni na vrcholu, tak ti tady ti pomlouvači fandili a teď jen kritizujou, přitom sami toho v životě moc nedokázali!!! Fandím ti a přeji to hodně úspěchů a hlavně zdravíčko!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlob se, ale již delší dobu tady sleduji tvé názory a příjde mi, že máš tendenci omlouvat české tenisty/tky za jakýchkoli okolností. Co si takhle přiznat, že Berdych dnes nehrál dobře? I když jsem Čech, problém mi to nedělá. Proč by Berdych vlastně neměl být zkritizovaný? Jenom proto, že je to Čech? :-)) Ale chápu, ty jsi ta se střízlivým názorem a ostatní jsou jen pomlouvači, kteří toho sami v životě moc nedokázali...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Tomáš nema asi žadnou zlobu na sebe viz. tento rozhovor, a pak me nasral na DAVIC CUP jak daval na kocni ten rozhovor.A podle me mu chybí bojovnost.Už dlouho si nepamatuju zapas kde třeba prohraval 4:2 v rozhodujícim setu a jeste to otočil.Už se nemužu dočkat wimbledonu jak dostane na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
náhodou já obdivuji na nem jak dokáže po takové ostudné prohře jít na rozhovor a ještě tam chválit soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Smysluplnější by bylo rozmlátit šatnu, dostat pokutu od ATP, za ignorování tiskovky, vymést kroupy, najmout Lendla a radovat se společně, jak vyhrají Wimbledon :)
Reagovat
pgbass
Pá pá Radku:-)
Reagovat
frufru77
Proč se vzrušovat ? Stalo se to pravidlem.... I když rupnout ze stavu 2:0 na sety a poté 4:2 v pátém (a na servisu) s 31letým hráčem, který vyhrál před dnešním zápasem jen 13 !!!! ano, třináct !!!! zápasů na okruhu ATP za celou kariéru - to je prostě K BLITÍ.... Naprosto a definitivně vypouštím toho tragéda ze sféry zájmu, čas tím získaný rozhodně využiju lépe...
Reagovat
smazaný uživatel
Chci se zeptat, může Berdych startovat za týden v Prostějově, když je to hráč TOP 10? V okolí mi známí říkají že hráč TOP 10 nesmí hrát na challengeru, ale mě se to nějak nezdá.. díky za případnou odpověď
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, ale možná blbě, že mu můžou pořadatelé dát divokou kartu.
Reagovat
smazaný uživatel
a jinak je pravidlo s TOP 10 na challengrech platné?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že mu musej dat divokou kartu, bez ní podle mě nemůže hrát. Podle mě je tam nějaký omezení, hraju online tenisovou hru a tam je omezení, že tam nemuže hrát prvních 32 na světě, nevím jestli je to tak i v realu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaro co hraješ, já hraju taky a je to tam stejně
Reagovat
smazaný uživatel
rocking rackets
Reagovat
smazaný uživatel
Ale může tam hrát, proč by nemohl? Akorát se mu body, které tam získá, nebudou počítat do žebříčku, pač hráčům top30 se počítají pouze DVA nejlepší výsledky z turnajů kategorie ATP250 a nižší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Berdych muže být 6hráč světa at se vratí na konec 20 tam mu to budeš slušet
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, vtipné je, že Stephane Robert je ročník 1980; kdyby to byl aspoň nějaký mladý, talentovaný tenista, který půjde hodně nahoru. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé, takhle odevzdat první set! Nejdřív za stavu 5:5* A:40 nevyužije breakball a pak za stavu *5:6 30:0 vyrobí dvě dvojchyby a dvě UE a je po setu. :-( Teď to už bude mít Radek hodně těžké, i když hraje překvapivě dobře.
Reagovat
pgbass
Koho jiného z TOP10, může porazit 140hrač?!:-)
Reagovat
Labi
aby někdo mohl být top hráčem musí mít fyzické předpoklady, musí být psychicky vyrovnaný,mít pokoru, musí mít odhodlání a charakter.....Tomáš má fyzické předpoklady, pokoru asi také, s psychikou už to je slabší a ty zbývající vlastnosti to bohužel nemá vůbec...
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle holka mi dělá radost. Její odvážný tenisový projev mi je sympatický a svou hrou do top10 určitě patří (narozdíl od jiných). Dneska 6:2 6:1, moc pěkný výkon. Já osobně bych jí viděl možná až ve ČF.
Reagovat
smazaný uživatel
No, připadala mi trošku nervozní a přece jen na můj vkus udělala docela dost "nesmyslných" / "divokých" nevynucených chyb z úderů, které by měly být rutinní. Plus do dalších kol by bylo záhodno zlepšit procento prvních servisů do dvorce.

Ale jinak velmi dobré, zvládla to nakonec s přehledem (např. odvrácení breakbolů při svém úvodním servisu ve druhém setu).

No, Zheng Jie snad bez větších potíží porazí a potom ji zřejmě bude čekat Cibulková, což bude důležitý test.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Cibule bude kousat, ale Petra to myslím ustojí, protože je prostě lepší tenistka. Poněkud zjednodušená logika, uznávám, ale k Petře mi to pasuje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Měla totiž jen 44% úspěšnost prvního servisu; bilance winners / UEs taky nic moc (na to, jak byl zápas relativně jednoznačný): 28 ku 27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day7/2140ms.html

Ale jak říkám, hlavní je, že 1. kolo zvládla a snad se její výkon bude zlepšovat.
Reagovat
smazaný uživatel
do TOP10 patří ale ve 3. kole prohraje s Cibulkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato si ty vůbec Čech?
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řekl, že bohužel ano:(
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně přezdívám Berdychovi Mirek Dušín (pro pamětníky) nebo Old Shatterhand. Jeho hra mi připadá dokonale bezelstná a naivní jako kdyby ani nechtěl soupeře porazit. Jako kdyby řekl: "Hele já ti do dám dvakrát doleva a jednou doprava a když to doběhneš tak jsi vyhrál. Když ne, jsem lepší. To není tenis to je atletika...
Reagovat
Jestrab
ale že ten výkon Berdycha dneska byl k zasmání. Hráč, pokud je v TOP 10 a chce trochu dostát tí příslušnosti deseti nejlepších hráčů, kam Berdych rozhodně nepatří, by měl sezonu a přípravu na ni podřídit 5-6 největším turnajům v sezoně, mezi které rozhodně FO patří, v případě Berdycha dvojnásob, když obhajoval body za loňské semifinále. Sám Berdych moc dobře věděl, že FO a Wimbledonu budou nejdůležitější turnaje k tomu, aby se udržel někde nahoře, první zkoušku nezvládl a po dnešním výkonu o něm pochybuji i na trávě... Pak teda sám nevím, na co se víc připravit, než na tyto turnaje... Kdyby prohrál např. s Hanescuem, Troickím nebo Kohlschreiberem v průběhu dalších kol, tak se to dá rozhodně lépe pochopit, než takovýto "výbuch" s Robertem, tedy s hráčem, který se ještě před pár týdny potácel na challengeru v Bordeaux (padl v semi se Zjebalosem...
Ano, Robert hrál dobře, ale tohle se prostě Berdychovi stávat nesmí, pokud chce hrát takhle v důležitých zápasech, tak to ať opravdu tu desítku opustí a usídlí se někde okolo 20-30 místa. Kdybych u Tomáše viděl alespoń snahu, jenže on v závěru absolutně nejevil známky toho,že by se chtěl ještě pokusit něco s tím udělat...poslední return, ani nemluvím... Tohle se Tomášovi, tedy hráči, který už má relativně velké zkušenosti, nesmí stávat, vést v utkání 2-0 a předvést tohle...to už někde musí být chyba
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. I borec 140. na světě ví, že když dva sety prohraje, tak svoji hru prostě změní. A borec 6. na světě, hraje tupě to samé, pořád dokola. To stoletej Štěpec je jiná třída!
Reagovat
smazaný uživatel
Hláška: Českým tenistům se příliš nedaří :-)) Kromě včerejších očekávaných proher je tam už po druhém hracím dni několik českých propadáků. Zná ten komentátor význam slova příliš?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji řečeno, dva propadáky, přičemž u Kláry vzhledem k její momentálně formě to asi zas až takové překvapení není.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zklamala i Sandra, Zheng Čeng je už dlouho nějak mimo. Jedna z mála sympatických českých tenistek a zrovna ona musí hrát tak blbě. Objíždět nesmyslně turnaje prakticky každý týden ale umí výborně. Velká škoda letošního AO, od výhry nad namoženou Venuší nebyla daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě zatím osobně zklamaly skoro všechny naše hráčky (a hráči) kromě Ivety, Lucky Š. a teď i Petry K. (a Hájka, od něhož jsem nic neočekával). Jenže to je něco jiného než "propadák". Sandřiny poslední výsledky nejsou o nic lepší, než jaké má Zheng Jie (nebo jak se jmenuje), takže její prohře se těžko dá říkat "propadák".
Reagovat
smazaný uživatel
Berďova změna hry po loňských úspěších, přechod na stereotypní pinkání a čekání na chybu soupeře, je pro mne nepochopitelná ( zvláště při jeho dispozicích).Dělá sice méně chyb, ale jako by neuměl přitvrdit.To se v zápase na tři vítězné sety projeví.
Reagovat
smazaný uživatel
Výkonnostně Berdych určitě nepatří mezi 20 nejlepších tenistů na světě.Měl by si vážit toho že má ted díky nasazení v losu většinou volnou cestu do čtvrtfinale. Pokud bude prohrávat s takovýma loserama tak brzy přijde vypadne z leitní osmičky a pak už bude i to čtvrtfinale utopií.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo jak to bude s bodama??? :))) Kolikátý teď Berďa bude?? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
klesne na 7. místo. a pokud by někdo překvapil třeba Monfiles tak klesne na 8. Ale po wimbledonu bude následoavt další propad
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to můžeš vědět, ty už teďka víš, že Tomáš vybouchne i na Wimbledonu, to seš asi jasnovidec. Doufám, že tam dojde co nejdál, aby vám zavřel ústa. Prostě bochnul, neomlouvám ho, ale uražet ho nemusíte, pořád je suvereně nejlepší český tenista. Do světový 10 se nikdo nedostane nahodou.
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslím že by byl Berdych lepší než štěpánek. Kdyby hráli proti sobě tak radek vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
To se možná uvidí vProstějově.
Reagovat
smazaný uživatel
tam berdych hrát nebude lojzo. Už jen proto že mu pravidla ATP zakazují!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem tě zkoušel. :-D
Ne samozřejmě jsem se spletl uznávám. Jasně, že když je v desítce nemůže hrát na challengeru, moje chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
šok? jak pro koho že? Pro mě to zase tak velkej šok není... už když Berdych ztratil první set mě bylo jasný, že to prohraje to byl ještě kurz 15.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to katastrofa. První dva sety heál Tomáše skvěle - agresivně a s prvním servisem. Pak jako by čekla, že už to půjde samo a Robert toho využil. Ale hlavní je že Tomáše prostě musí jako hráč Top 10 využívat šance. 4:2, 15:0 a nalitý volej. Nic. Match-ball. Nic. No co, peníze má, tak proč by se dřel v druhém kole. Teď dá přednost 14ti denní dovolené ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem sledoval,a i když musím uznat že Robert nehrál špatně tak to, co předvedl Berdych je opravdu na pováženou. Hráč jako je Tomáš prostě takové zápasy prohrávat nemůže. O to víc mě to mrzí, že teď jen potvrdil svoji pověst velmi nevyrovnaného hráče s jednou vydařenou sezonou. To, že prohrál loni na US Open s Llodrou se dá "pochopit" ale prohrát 3 sety se 140. hráčem světa, který po většinu své kariéry objíždí jen challengery je opravdu obrovská ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
je to zalud
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsem hru od někdy od 4. setu a Tomáš neměl na výhru, dost se trápil, nevypadalo to jako hra 7. a 140. hráče, Francouz ho honil po kurtu, zkracoval míče, běhal na síť a Tomáš jako kdyby tu hru nedokázal číst, smutnej pohled:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu Francouzovi tam dnes padalo všechno. To ale Berdycha neomlouvá. V těsných koncovkách pátých setů, když každý brejk může znamenat definitivní konec nadějí, je povinností hráče ukočírovat svůj servis. Berdych tohle jednou za stavu 7:7 nezvládl (byt´ vedl 40:30) a to jej stálo postup.
Reagovat
smazaný uživatel
A nezvládl to v pátém setu ještě jednou, když měl potvrdit svůj break za stavu 4:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Já spíše myslel ty nejtěsnější možné koncovky pátých setů od stavu 5:5 výš. Tam opravdu každé zaváhání může stát zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak....
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy s Melzerem a Berdychem jsou zápasy, kde mají slabší hráči jedinečnou šanci porazit hráče Top 10. Doufám, že po Wimbledonu už tomu tak nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je teda pěkná ostuda, ale on prostě neumí změnit styl hry když to nejde a to je pak těžký. Sem zvědavej jak to s nim zamává..
Aspoň že Roger naprosto s přehledem postoupil
Reagovat
taffer
To je svatá pravda, že neumí změnit hru. Po prohře na US Open s Llodrou taky tvrdil, že se nedalo nic vylepšit, jenomže pořád hrál to samý. Hráč top ten by snad měl umět trochu přizpůsobit taktiku soupeři, to přece není okresní přebor :-)
Reagovat
Pe3k
Nerad to zde píšu, ale je to opravdu ostuda. Vést 2:0 nad 140. hráčem světa a prohrát je opravdu bídné vystoupení a velké zklamání v podání 6. hráče světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehledě na to, že v pátém setu vedl 4:2.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc měl mečbol. Ale ten měl při podání Roberta.
Reagovat
smazaný uživatel
bez komentáře... tak moc mu fandím, ale já už na ty jeho zápasy nemám fakt nervy..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist