Souboj Italek vyhrála zkušenější Schiavoneová

17. 3. 2008, 22:49
Aktuality 0
Třetí kolo turnaje v Indian Wells nabídlo střetnutí dvou aktuálně nejlepších italských tenistek - sedmadvacetileté Francescy Schiavoneové a o rok mladší Flavie Pennettaové. I ve čtvrtém vzájemném duelu vyhrála zkušenější Schiavoneová.
Italka Francesca Schiavoneová porazila krajanku Pennettaovou

Schiavoneová je sice v aktuálním žebříčku WTA Ranking o 8 pozic výše než Pennettaová, ale dosud získala jediný titul. Pennettaová jich má na svém kontě hned šest, když dva doplnila letos. Nutno podotknout, že Pennettaová se více soustředí na méně kvalitní turnaje, kde má samozřejmě větší šanci na úspěch.

Do duelu tak vstoupila jako favoritka Schiavoneová. A hned od úvodu byla jasně lepší hráčkou - v první sadě si vytvořila 7 brejkových příležitostí, a když tři využila, vyhrála 6-3. Druhý set začala lépe Pennettaová. Dostala se do vedení 4-2, ale to bylo z její strany v Indian Wells vše. Následné 4 gamy totiž ztratila a prohrála tak 3-6 4-6.

Schiavoneová vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas, poprvé však bez ztráty setu. Pennettaová potvrdila, že se jí daří více na antuce.

Jankovičová vyhrála 6-1 6-1
Jelena Jankovičová i ve svém druhém střetnutí v Indian Wells ztratila pouhé dva gamy. S Japonkou Ai Sugijamaovou to však tak jednoznačný zápas, jak napovídá výhra 6-1 6-1, nebyl. Třetí nasazená Srbka totiž v zápase udělala 6 dvojchyb, nabídla soupeřce pět brejkbolů a průměrně v každém gamu prohrála 2-3 výměny. V dalším kole ji čeká Španělka Medinaová, jenž porazila Rusku Rodinaovou 6-3 7-5.

WTA Indian Wells - pondělní výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Schiavoneová (13-Itá) - Pennettaová (19-Itá)
Bartoliová (6-Fra) - Kerberová (Něm) 6-3 7-6(3)
Zvonarevová (12-Rus) - Voskobjevová (kv.-Rus) 6-0 6-3
Dell`Acquaová (Aus) - Paszeková (32-Rak) 6-1 4-0 skreč P.
Jankovičová (3-Srb) - Sugijamaová (27-Jap) 6-1 6-1
Medinaová (20-Špa) - Rodinaová (kv.-Rus) 6-3 7-5

Čtyřhra - 2. kolo:
Hantuchová/Sugijamaová (SR/Jap) - Rosolská/Sfarová (Pol/Tun) 6-1 6-0

ATP Indian Wells - pondělní výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Blake (9-USA) - Moya (19-Špa) 6-3 6-4
Gasquet 8-Fra) - Chela (28) 6-2 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist