Soul ve čtvrtfinále přišel o dva nejvýše nasazené. Ruud nečekaně prohrál s Nišiokou, Norrieho ze hry vyřadil Covid

30. 9. 2022, 10:59
Aktuality 13
ATP SOUL - Podnik v jihokorejském Soulu dnes přišel o oba nejvýše nasazené hráče. Finalista dvou letošních grandslamů Casper Ruud ve čtvrtfinále překvapivě nestačil na Jošihita Nišioku a Camerona Norrieho ze hry vyřadila nákaza Covidem-19. Sedmadvacetiletý Japonec si díky svému teprve čtvrtému skalpu Top 10 zahraje své páté semifinále na turnajích ATP, v něm vyzve rozjetého lucky losera Aleksandara Kovacevice.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud učinil od začátku loňské sezony obrovský progres na tvrdých površích a i díky letošním finále na Masters v Miami, French Open a US Open se vyšplhal na post světové dvojky. Navíc ho dělila jediná výhra od usednutí na tenisový trůn.

Třiadvacetiletý Nor však v Soulu na čtvrtý triumf v probíhající sezoně nedosáhne. Největší favorit sice včera zdolal Nicoláse Jarryho a připsal si své první vítězství na asijských turnajích ATP, nicméně ve čtvrtfinále nečekaně prohrál 2-6 6-3 2-6 s Jošihitem Nišiokou. V utkání navzdory 10 esům čtyřikrát zaváhal na vlastním podání a soupeřovo prolomil pouze jednou.

Sedmadvacetiletý Japonec, který zaregistroval své největší vítězství v kariéře a teprve čtvrtý skalp Top 10, bude na své druhé letošní a celkově čtvrté finále na této úrovni útočit proti Aleksandarovi Kovacevicevicovi.

Až 222. hráč světa Kovacevic nepřestává v Soulu, kde debutuje v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, překvapovat. Čtyřiadvacetiletý americký lucky loser si po Miomirovi Kecmanovičovi a Chun-hsin Tsengovi vyšlápl také na Mackenzieho McDonalda, krajana zdolal 4-6 6-3 6-2.

Turnajová dvojka Cameron Norrie dnes v Soulu kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 nenastoupil k souboji o semifinále. Do něj se bez boje dostal Američan Jenson Brooksby, jenž si o své čtvrté finále zahraje v premiérovém střetnutí s Denisem Shapovalovem.

Kanaďan plnící roli nasazené čtyřky smetl dvakrát 6-2 Radu Albota a pouhé dva vyhrané zápasy mu stačily k postupu do teprve druhého letošního semifinále a prvního od konce února. V semifinálových duelech má mizernou bilanci 3-13 a stále čeká na první finálovou účast v tomto roce.

• ATP 250 SOUL •
Korea, tv. povrch, 1.117.930 dolarů
páteční výsledky (30. 9. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nišioka (Jap.) - Ruud (1-Nor.) 6-2 3-6 6-2
Brooksby (8-USA) - Norrie (2-Brit.) / bez boje
Shapovalov (4-Kan.) - Albot (Mol.) 6-2 6-2
Kovacevic (USA) - McDonald (USA) 4-6 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Marduch
Aneb veteráni o sobě už jen hyperkorektně :)

https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-berdych-roger-federer-rozhovor-louceni.A220928_162906_tenis_ten
Reagovat
Marduch
kdyby to nešlo, tak tuto:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-berdych-roger-federer-rozhovor-louceni.A220928_162906_tenis_ten&h=338B468C98DFB98AFC766C899EC8B9DF
Reagovat
George_Renel
Už jsem to dával k dobru včera. Pěkný článek.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
díksmile
Reagovat
Pavol
Každa žena je lepšia a spoľahlivejšia ako chlap. smilesmilesmile aspoň pre tipéra
Reagovat
Pavol
A aj pre normálneho chlapa smilesmilesmile
Reagovat
soloo
ty kde žiješ? žensky tenis je ine rodeo...
Reagovat
Pavol
Ženy idú spoľahlivo Benčič - Vekič a podobne.
V ženskom tenise je omnoho menej prekvapení.
Muži omnoho viac vypúšťajú keď sa im nedarí.
Reagovat
Ondrej2280
What???:))
Reagovat
Pavol
Pozri si dnešné výsledky mužov - to je des a hrôza. Samé prekvapenie.
Reagovat
Pavol
Nishioka
Kovacevic
Lestienne
To sú pre mňa prekvapenia ktoré úspešne obchádzam - našťastie. smile
Reagovat
Pavol
Kontaveit Anett malý, nízky kurz ale ten zápal radosť pozerať. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist