Španělka Solerová-Espinosaová ve 32 letech ukončila kariéru

19. 5. 2020, 22:19
Aktuality 19
Silvia Solerová-Espinosaová se na tenisové kurty po koronavirové pauze nevrátí. Španělská tenistka, jejímž žebříčkovým maximem je 54. místo, ukončila kariéru ve 32 letech.
Profily hráčů
Silvia Solerová-Espinosaová (© Instagram)

Silvia Solerová-Espinosaová se už více než rok na kurtech nepředstavila, svůj poslední zápas odehrála loni v březnu v Charlestonu. A v neděli oznámila, že už se na ně jako profesionální tenistka nevrátí.

"Tenis miluju od první chvíle, kdy jsem s ním přišla do styku. Bylo mi pět let, rodiče hráli s přáteli čtyřhru a já se tehdy poprvé dostala do kontaktu s raketou. Byla jsem ohromena," napsala 32letá Španělka na Instagramu. 

"S tenisem jsem zažila nejkrásnější chvíle v životě. Teď ale přišel čas rozloučit se s vrcholovým sportem a začít novou kapitolu," dodala hráčka s devíti starty ve Fed Cupu.

Solerová-Espinosaová si během kariéry zahrála dvě finále na okruhu WTA, když o titul marně usilovala na antukách ve Štrasburku 2014 a Bogotě 2016. Jediného titulu se dočkala ve čtyřhře, když v roce 2014 společně se Slovinkou Andrejou Klepačovou ovládly New Haven.

Na grandslamech se dostala nejdál do 3. kola, které si zahrála jednou na Roland Garros a dvakrát na US Open. Ve světovém žebříčku se vyšplhala na 54. místo ve dvouhře a 39. místo ve čtyřhře.

Na kontě má jediné vítězství nad hráčkou Top 20, když v Soulu 2012 porazila tehdejší světovou dvacítku Němku Julii Görgesovou. Nicméně ve sbírce má i skalpy grandslamových šampionek Italky Francesky Schiavoneové a Američanky Sloane Stephensové.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Querido tenis: Me enamoré de ti con solo 5 añitos, en Elche. Mis padres solían jugar su partido de dobles con los amigos y mis hermanas y yo empezamos a tener el primer contacto con una raqueta. Me cautivaron esas clases en las que me divertía muchísimo y que siempre terminaban contando un chiste para despedirnos hasta el próximo fin de semana. Junto a ti he vivido los mejores momentos de mi vida; me has enseñado sobre el deporte y sobre la vida. He crecido contigo y también hemos sufrido juntos. Hoy te escribo esta carta porque después de muchos años disfrutando , gracias a ti, de una vida privilegiada, tengo que decirte adiós. Es un adiós desde el cariño, porque desde que era pequeñita descubrí que eres mi pasión y eso seguirá siendo así de por vida, pero ha llegado el momento de disfrutarte desde otras perspectivas. Quisiera darle las gracias en especial a mis padres, mis hermanas y a Blanca; sin ellos esto no hubiese sido posible, su apoyo incondicional ha sido el mejor de mis pilares. En este camino, pese a la soledad que siempre se asocia a vivirte, tuve la suerte de seguir rodeada de mis amigos de siempre, y pude formar equipos con profesionales que siempre buscaron lo mejor para mí y de los cuales aprendí muchísimo. Si hay algo que en este precioso viaje me ha enseñado la vida es que los sueños se pueden hacer realidad y que sólo el trabajo te puede acercar a ellos. Te quiero tenis, desde el primer día que te vi! Hasta siempre, Silvia #tenis #tennis #goodbye #hastasiempre

Příspěvek sdílený Silvia Soler Espinosa (@silviasolerespinosa), Kvě 15, 2020 v 10:16 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
sojka1
neuveritelne pohrdani tady, jsme jeste vubec na TP? Na sachovnici snad musite vyskladat i pesaky, aby se mohly rozehrat ty nejparadnejsi partie! Nerikam, ze jsem bez dechu sledovala kazdy micek tehle Spanelky, ale vim o ni a byt na prahu svetove pade, 10 let byt ve FC tymu sve zeme....to stoji minimalne za zminku, kdyz uz za nic jinyho.... :-(
Reagovat
Fandina
Já ji rozhodně neopovrhuji, 54 není málo a je dobře, že je tu článek.
Reagovat
sojka1
nemirila jsem nijak primo na tebe, ale vzpomnela jsem si v souvislosti s tou zebrickovou padesatkou na MaryBou treba, kolik nadeje do ni vkladame, jak s ni sbirame ty jahody nebo alespon nekteri.... :-) A hlavne vim, jak clovek musi hrat, aby na takove misto dosahl...
Reagovat
Fandina
Ono tady možná jde i o to, že to není španělský TP. Jinak kdyby se jednalo o takovou Marušku, tak by oko nezůstalo suché ... úsměv
Reagovat
EllNino
chtěl jsem reagovat Maruškou pod prvním příspěvkem Fricka :D nelez mi do hlavy!
Reagovat
sojka1
:-)) hlavne je zrovna tohle rozhrani nejen psychologickou a dalsi vykonnostni metou, ale vubec celkem maso, tam uz je tech "nymandu, co na vic nemaji" pomene, motaji se tam vysouzile hvezdy (padat jeste niz jim vetsinou uz nestoji za to), tlaci se tam talenti pripraveni vystartovat nebo tam ustrnou ti megatalenti, ktere neco zastavilo.... a taaaak.... :-)
Reagovat
EllNino
je to tak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš. A prečo tá drama?...

Kam sa podel tvoj nadhlad Sojka?...
Reagovat
sojka1
to je vhled... 54. je nase Kacenka, pred ni je Ferro, Gauff, Collins, 54. je Gilles, pred nim je Nando napr. a 50. je Risa... ;-)
Reagovat
blixa
Žvásty životních nul jako je Frick a pod. , kteří to "dotáhli" akorát na mistrovství v pobírání dávek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bezvýznamní nickové se odhalují...
Kašli na ně.
Reagovat
ttopi
Stačila expresska.
Reagovat
Fandina
Nestačila, musela bych si o ní hledat informace sama
Takhle si to přečtu v článku.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.wtatennis.com/news/1670847/jamie-hampton-says-goodbye-to-first-love-as-she-announces-retirement
Reagovat
sojka1
tak tu dadaft oplace.... ale chudak holka uz poslednich 6 let bojovala jen se svym zranenim.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Šok.

Tenisovy svet zostal paralizovaný.
Reagovat
Frick
Tak tak. Nevýslovná ztráta. Bude chybět.

Jo, Denča to taky nevytáhla vejš. Ale aspoň porazila dvě hráčky TOP 3.
Reagovat
Frick
Formální ukončení kariéry velmi průměrné hráčky.

Asi tak...
Reagovat
FandimRF
v téhle době je každý pšouk bzevýznamného tenisty událostí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist