Srbové se bez Djokoviče trápí proti Indii

4. 3. 2011, 23:49
Aktuality 2
DAVIS CUP - Novak Djokovič věřil, že si i bez něj Srbové i bez problémů poradí s týmem Indie a rozhodl se odpočívat. Obhájci titulu však mají v Bělehradu trable: jediný bod dnes získal až po pětisetové bitvě Troicki.
Janko Tipsarevič

Novak Djokovič se kvůli únavě rozhodl odpočívat před blížícími se turnaji v Indian Wells a Miami. Srbsko tak na cestu za obhájením loňského titulu vykročilo bez své největší hvězdy, přesto je v domácím prostředí proti Indii velkým favoritem.

To také začal potvrzovat hrdina loňského finále Viktor Troicki. S Rohanem Bopannou vedl snadno již 2-0 na sety, nakonec ale zápas zachraňoval v pátém dějství.

Tolik štěstí už neměl Janko Tipsarevič, který byl v zápase se Somdevem Devvarmanem v každém setu minimálně jednou brejk napřed. Jenže celkem devětkrát neudržel své podání, proti neškodně hrajícímu soupeři spáchal 81 nevynucených chyb a prohrál 5-7 5-7 6-7.

Indie tak po prvním dnu drží nadějný výsledek a může jen litovat, že kvůli zraněním do sobotního deblu nenastoupí Mahesh Bhúpathí a Leander Paes.

Ve švédském Boras se proti Rusům, kterým chybí Davyděnko a Južnyj, daří domácím tenistům.

Nejprve Robin Söderling splnil roli favorita proti Igoru Andrejevovi, kterému nedaroval jediný svůj servis. Stejně se dařilo i Joachimu Johanssonovi, který nastřílel 33 es a gruzínského rodáka Teimuraze Gabašviliho porazil rovněž ve třech setech.

- DAVIS CUP 2011 (1. kolo) -
páteční výsledky (04. 03. 2011)

Srbsko - Indie 1-1... po druhé dvouhře (Bělehrad, tv. povrch / hala)
Troicki - Bopanna 6-3 6-3 5-7 3-6 6-3
Tipsarevič - Devvarman 5-7 5-7 6-7(3)

Švédsko - Rusko 2-0 ... po druhé dvouhře (Boras, tv. povrch / hala)
Söderling - Andrejev 6-3 6-3 6-1
J. Johansson - Gabašvili 6-3 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
omg ti indani jsou ale tragédi. kdyby hráli Paes a bhutai tak mohli klidně postoupit. a oni nasadí nějaký nounejmy.
Reagovat
smazaný uživatel
Srbi hraju doma a Tipsarevic dostane v 3 sadach a Troicki hra 5 setov s dakym supakom. Stale si myslim ze Srbi sa nakopnu a 4:1 to skonci ale dufam ze vyhraju 4hru a im to psychicky pomoze, kazdopadne India ak by dalej postupila bola by to katastrofa, z toho hladiska ze India viac menej nikoho nema- za normalnych okolnosti maju vyborny deblovy par ale inac singlisti nic nic v porovnani s ostatnymi krajinami svetovej skupiny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist