Stachovskij dál brání Ukrajinu i Evropu. Budoucnost mých dětí je v ohrožení, zůstat doma by nebylo správné

13. 3. 2022, 11:33
Aktuality 80
Když před dvěma měsíci ukončil Serhij Stachovskij tenisovou kariéru, představoval si, že se bude konečně věnovat manželce a třem dětem. Místo toho po vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu odcestoval do Kyjeva, aby pomohl při obraně rodné vlasti.
Profily hráčů
Serhij Stachovskij

"Nikdy by mě nenapadlo, že se někdy něčeho takového zažiju. Že budu v rodném městě se zbraní v ruce. Ani to nejde slovy pořádně popsat," řekl Stachovskij v rozhovoru pro agentura AP.

"Na začátku si říkáte, že to je jen sen, ze kterého se vzbudíte... Ale po dvou týdnech už to nefunguje," popsal vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP a bývalý 31. hráč světového žebříčku.

"První dny ale byly hodně zvláštní, protože prostě nevěříte, že něco takového se opravdu děje. Ale pak si zvyknete a už se jen snažíte pomoci vlasti k přežití," prohlásil Stachovskji.

Po vypuknutí invaze 24. února s návratem na Ukrajinu dlouho neváhal a o čtyři dny později byl už v Kyjevě a připojil se k aktivním zálohám. "Před pár lety byly vytvořeny, aby v případě války pomáhaly městské infrastruktuře," uvedl Stachovskij.

"Ale nikdo nevěřil, že by k ní opravdu došlo. No a bohužel došlo," přidal bývalý tenista, který nyní střídá dvě hodiny ve službě s šestihodinovým 'volnem', během něhož pomáhá humanitárním organizacím.

"Snažíme se pomáhat, jak můžeme a jedeme non stop. Jinak bychom se z toho všeho zbláznili," řekl Stachovskij. V Kyjevě má několik příbuzných včetně otce, bratra a babičky.

Stachovskji, kterého podpořila řada tenistů včetně vítěze dvaceti grandslamů Novaka Djokoviče, netuší, jak dlouho na Ukrajině ještě zůstane. "Doufám, že to nebude dlouho. Věřím, že se rychle najde mírové řešení," uvedl.

Je však prakticky jisté, že přijde o narozeniny dvou jeho dětí. Dceři bude zanedlouho osm a synovi čtyři roky. Druhému synovi je šest a půl. "Neřekl jsem jim, kam jedu a proč," poznamenal Stachovskij. "Všichni jsou ještě malí na to, aby pochopili, co je to válka. Myslím, že by tomu ještě nerozuměli. Když jsem ženě řekl, že odjíždím, rozplakala se," dodal.

S rodinou je v pravidelném kontaktu, ale není to pro něj snadné. "Děti se mě vždycky ptají: Kdy se vrátíš domů? Co děláš? Já jim pokaždé odpovídám, že nevím," řekl. "Není správné, že jsem tady, ale stejně tak by nebylo správné zůstat doma. Nic z toho, co se tady děje, není správné," prohlásil. "Ale jsem tady, protože budoucnost mé vlasti, mých dětí i Evropy tak, jak ji známe, je v ohrožení. A pokud můžu pomoci, tak se o to pokusím."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

80
Přidat komentář
blixa
Když už jste tady v tom politickém běsnění smile, jeden zajímavý článek z Číny ....

https://uscnpm.org/2022/03/12/hu-wei-russia-ukraine-war-china-choice/?fbclid=
IwAR0ojxqaXDeX1E7NbWzLVFCEzAvOnNc8aRta1jqLmC5
A0vQhur4wCfxRWBk

Odkaz je moc dlouhý, tak ty tři části musíte spojit.
Reagovat
blixa
a nebo zkrácená verze:
http://6b.cz/ij8O
Reagovat
elsky
Je to takové profesorské čtení s rozhřešením- odvraťte se od Putina a přidejte se k celému světu.
Je tu ale pořád ten Tchaiwan- není to taková čínská Ukrajina?
Reagovat
blixa
Psal to analytik, je to na tom znát. Ten Tchaiwan v podstatě otáčí, aspoň jak tomu rozumím, prosazování územní celistvosti Číny, takže vlastně něco co je proti zájmům Ruska, protože územní celistvost Ukrajiny je včetně Krymu a Donbasu. Nicméně zajímavá informace je třeba ta, že mocenská sféra Číny je ostře rozdělena na proruskou a protiruskou.
Reagovat
smazaný uživatel
smileprostě klasická médiasmile
Reagovat
smazaný uživatel
normální masáž.
Reagovat
FulnekUltras
není od věci se podívat přímo do kuchyně, z níž se před osmi lety s vydatnou podporou "Západu" a USA servíroval "Majdan"

smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=fy910FG46C4

https://www.youtube.com/watch?v=orQMX1J8kY8

https://www.youtube.com/watch?v=01UjW_ogmLw

--------------------------------------

mj. např. video

Ukraine: Ceremony honours Nazi victims at site of Babi Yar

je momentálně na YT "pro jistotu" "nedostupné"
Reagovat
Ondra979
hele ten tvuj vudce v kremlu to teda vede - uz dokonce prosi cinskeho smejda medvidka pu o vojensko pomoc..tak myslel jsem nize uz po tom, co naverboval islamisticke zabijaky z Cecenska nepujde, kteri mimochodem vyhorel, ale on to dokazal jeste prekonat smile , co ty nato, stale plnime plan na 120 procent jak hlasa kreml?? smile
Reagovat
FulnekUltras
sorosovská mediokracie teď jede na 200% - ale počítat se bude reálný výsledek smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně aby dobře spočítali mrtvé...
Reagovat
elsky
Je to tak, masírka zase neskutečná.
Reagovat
smazaný uživatel
smile masírka známá z covidu.
Reagovat
elsky
Takový okatě jednostranný válečný bulvárek.
Reagovat
smazaný uživatel
taksmile
Reagovat
ladinec
JA CHCI MÍR NA UKRAJINĚ 8 LET A TY 15 DNŮ?
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile to správný postoj a realita
Reagovat
Ondra979
to jses trochu mimo..8 let je okupovan Donbas a Luhansk a rusko tam samozrejme valci, takze maji vypadnout z cele ukrajiny, a bude hned klid..a snad budou co nejdriv vypakovani, kam slapne noha rusackeho vojaka ,tam se drzi bida a hlad a poroba..zname to bohuzel dobre
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
Putinovske Rusko se velmi přiblížilo svému někdejšímu nepříteli: nacistickému Německu 30. let. S Hitlerem by si dnes Putler mohl podat ruku, jako si ji s ním kdysi podal masový vrah Stalin.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba důsledně zakázat kreslené seriály Jen počkej zající a zejména silně symbolický Máša a medvěd. Vysílání odporně propagandistického dokumentárního cyklu Ruská vojenská technika bylo už doufám z Primy Zoom potichu staženo.
Reagovat
.vorlik.
Máš tam chybu. Pro Rusko bylo nacistické Německo přítel. Konkrétně do roku 1941. Stalin a Hitler byli kámoši, dokonce si spolu rozebrali i Polsko. Fakt, jenž stalinistický bezmozci jako FUlnek, který jenom papouškujou Putinovo žvásty o nacistické Ukrajině, strašně neradi slyší. Rusko má k nacistům asi 100x blíž než Ukrajina.
Reagovat
smazaný uživatel
Ing. Martin Koller - vojenský analytik
https://www.youtube.com/watch?v=VmR2OvzA4Ic&t=220s
Je třeba důsledně zakázat kreslené seriály Jen počkej zající a zejména silně symbolický Máša a medvěd.
Reagovat
Pe3k
Toho jsem chtěl volit za prezidenta. Moc ho neznám, ale libí se mi jak říká věci na rovinu, což je příjemná změna o proti všem lživým politikův (takže všem).
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ondra979
tak kamaradi to nebyli, bylo to klasicke ucelove spojenectvi dvou krvavych diktatoru, obema to v tu dobu vyborne vyhovovalo, tak se "spojili" a rozparcelovali si chudaky polaky, a pak za dva roky Hitler Stalina predbehl a napadl ho jako prvni, Stalin chtel tahnout na vychod a rozsirit imperium take a v kazdem pripade, ale az o neco pozdeji a paradoxne zrovna on uveril Hitlerovi, ze ho nenapadne jako prvni, prestoze zprav o chystane nemecke ofenzive bylo hodne a dostaly se k nemu...no a ted uz Putler zada Cinu o vojenskou pomoc, to jsou ale historicke paralely..masakr
Reagovat
elsky
Podepisuju, akorát "chudáky Poláky" bych změnil na "Poláky" smile. Stalinovi to spojenectví s Hitlerem krásně vyšlo, průšvih byl až kolaps Francouzů, s kterým nikdo nepočítal.
Reagovat
smazaný uživatel
není důležitý co bylo, ale co je ted
Reagovat
elsky
Paralela tam je a dost silná. Putin např. válkou řeší "masakry Rusů na Ukrajině" úplně stejně, jako Hitler "masakry Němců v ČSR". Chamberlaina vydíral číslem 300 zabitých Němců denně.
Reagovat
Fandina
Přesně tak.

Tajný protokol k Německo-sovětské smlouvě o neútočení podepsané dne 23. srpna 1939, předpokládal likvidaci Polska a rozdělení jeho území mezi SSSR a nacistické Německo.

Po německém útoku na Polsko, dne 17. září 1939 Sovětský svaz jednostranně uznal Pakt o neútočení a všechny ostatní smlouvy s Polskem za neplatné z důvodu neexistence polského státu a zahájil útok na území Polska doposud kontrolované polskou armádou.
Reagovat
FulnekUltras
dostuduj si smlouvu Hitler - Pilsudski a nedělej tady ze sebe Černochovou smile
Reagovat
Fandina
Nepotřebuji si nic studovat, předkládám fakta. Nemusíš se tak čertit. Pravda bolí.
Reagovat
FulnekUltras
na tebe mírově mávám smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
ladinec
MĚLA BY JSI STUDOVAT DĚJINY, PSALA BYS JINAK
Reagovat
Krisboy
Kdybys ty dával ve škole při češtině pozor, psal bys taky jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
Pro vorlik:
Žádnou chybu tam nemám. Vždyť píšu přesně to co ty. Masovi vrazi Hitler a Stalin byli nějakou dobu spojenci. Podali si ruku, když krajeli Polsko a Stalin pak napadl mimo jiné Finsko a Pobaltí. Akorát se trochu přepočítal. Už zakrátko měl Hitlera v zádech.
Reagovat
FulnekUltras
také dostudovat pakt Hitler - Pilsudski; jinak je to pořád jen primitivní projev tupé antiruské nenávisti (ala antibabiš), tlačený ovcím do hlav soudobým mainstreamem; jinak právě proto, aby se neopakoval červen 1941, realizuje dnes RF svůj přísně preventivní vojenský projekt proti ukrofašismu - dřív, než bude pozdě a Západem přezbrojená banderarmáda bude v NATO s jadernými hlavicemi jen pár set km od Moskvy - srovnej karibskou krizi 1962, kdy si ušáci také nenechali líbit sovětské rakety ve svém strategickém předpolí na Kubě, anebo rok 1999, kdy americké "humanitární bomby" bez souhlasu OSN zajistily vznik samozvaného separatistického narkostátečku Kosovo - jinak doporučuji raději držet píču smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vůbec není nutný chodit do historie tak hluboko. Stačí přátelská pomoc soudruhů ze SSSR v celé střední Evropě, při které a po které v těhlech zemích zmrvili, co mohli a teď jejich očištění UA od nacionalistů, při kterém boří celá města a cíleně zabíjejí civilisty.
Rusové a Číňani byly vždycky nejprolhanější národy, kterým nikdy nedělalo problémy lhát do očí celému světu.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
FulnekUltras
úhel pohledu - za socialismu v 70. a 80. letech bylo u nás dosaženo objektivně dosud nejvyšší průměrné životní úrovně obyvatel, což stále narůstající ekonomické rozdíly v populaci během bezohledného parazitního novokapitalismu po roce 1990 nijak nezměnily

ušáci podvedli Gorbačova při sjednocování Německa, když navzdory danému slibu recipročně neodtáhli z jeho západní části - aby následujících 30 let opakovaně jednostranně rušili všechny dříve podepsané strategické smlouvy a tlačili NATO dál na východ, aniž by se při tom obtěžovali brát názor Ruska výrazněji v potaz

takže dnes jen zaslouženě sklízejí, co od svého "vítězství ve studené válce" zaseli - a poddajná EU i s námi v EUSA zadnici tím spíš - veletrapné třepotání žlutomodrými fanglemi nám teď nijak nepomůže, právě naopak smile
Reagovat
Ondra979
ty vole co to tady blabolis za bolsevicke nesmysly..radsi se podivej, jak bojuje ta udajne nepremozitelne ruska armada..jsou to zoufalci a sam putler z toho musi besnit vzteky, tohle necekal ani v nejhorsim snu smile treba ho konecne trefi a bude klid..uz aby to bylo!
Reagovat
FulnekUltras
cíleně manipulativní info ze sorosovských médií mě až tak bezvýhradně nezajímá smile
Reagovat
Fandina
Pochopitelně, že tebe zajímá jen to, co říká agresor.
Reagovat
elsky
To že něco tlačí mainstream neznamená, že to čas od času nemůže být pravda. Věřit Rusákům, to je hodně velká exotika smile
Reagovat
FulnekUltras
řízená migrace do Evropy - zvrácený green deal - kovid(vakcinační) mánie - Ukrajina a vytrvalé pokusy o majdanizaci dalších "neposlušných" zemí (čaputovské Slovensko, neúspěšně Bělorusko, antibabišovské Česko, teď se blíží volby v Maďarsku)

logicky navazující řetězec zdánlivě náhodných historických událostí, kde prolhaný EUSA mainstream sehrává klíčovou masově manipulační roli

komupak asi toto vše přináší v posledních cca deseti letech největší prospěch???

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
a předpokládám, že slavné májové dny už proběhnou v klidu a míru

krvavý odkaz Velké vlastenecké války nesmí být znesvěcen expanzivně-parazitním proamerickým šmejdem, v jehož hluboké zádi se dnes bohužel nachází i tzv. Česká republika

smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile bohužel až sem jsme klesly
Reagovat
Krisboy
Vy dva už ňýž klesnout nemůžete.
Reagovat
smazaný uživatel
níž už to nejde.
Reagovat
Krisboy
Nejde, právě to jsem napsal. Ale jistě se dá zalézt Putinovi do prdele ještě hlouběji, tam máte rezervy.
Reagovat
blixa
No já nevím, ta jeho prdel už musí být přeplněná ... smilesmile
Reagovat
Nenela
CHudak uz si ani neprdne, nelze se divit, ze je tak oteklysmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že by měl neprůchozí střeva jako Bureš?smile
Reagovat
Krisboy
Ne, po Zemanovi tam je teď dost místa.
Reagovat
annah
smilesmilesmile
Tak to byl fór dne!
Dnešní den není ztracen.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.kurzy.cz/zpravy/639631-automobilovy-prumysl-uz-ma-prvni-problemy-spojene-s-valkou-na-ukrajine-video/
Automobilový průmysl už má první problémy spojené s válkou na Ukrajině (video)
Reagovat
Fandina
Je to moc smutné a moc přeji šťastný návrat domů v míru.
Reagovat
smazaný uživatel
Já být na jeho místě, tak bych nikam nejel. Užil bych si rodinu a sport.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, nikdo nestojí o válku a zabíjení. Jen ten blázen Putin. Je to hanba, co udělal.
Reagovat
Fandina
A celý svět se na to dívá.
Reagovat
smazaný uživatel
zbabělci. Tak to dneska chodí.
Ing. Martin Koller - vojenský analytik
https://www.youtube.com/watch?v=VmR2OvzA4Ic&t=220s
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile

včetně poznámky o jezevcovi, který se kousek před důchodem vskutku ostudně prodal jako poslední štětka u dálnice

klasická socanská korouhvička, která končí velmi neslavně
Reagovat
annah
Ajaj! Ještě nedávno to přece byl "velký státník ". :-)))(
Reagovat
FulnekUltras
jeho konec je bohužel neslavný - klasická socanská korouhvička se v něm nakonec nezapřela

a to ani nemluvím o cca 600 jezevcových souhlasech pro "naše" protiruské žoldáky, aby mohli jako "zahraniční dobrovolníci" bojovat za banderarmádu - jako nejvyšší velitel branné moci se tím Zeman objektivně dopouští velezrady

smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
to je uplna bomba - vlastizradce a dezolat fulnek tu obvinuje doslouzivsiho agenta kremlu a velezradce Mlhu z vlastizrady, ale ne proto, ze zradil vlast, coz udelal a uz to nikdy nesmaze, ale protoze pry zradil velkeho vudce a zlocince "putlera" - to je fakt prca jak svine smile
Reagovat
elsky
Zeman si myslel, že se jen hrajou velmocenské hry. Že otočil proti Putinovi kvůli jeho útočné válce, mu slouží ke cti.
Reagovat
Krisboy
Svatá prostoto smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
Spíš mu nic jiného nezbývalo. Další proruskou politiku by už neobhajil ničím. Tolik rozumu mu v tom jeho zlém a pomstychtivem mozku ještě zbylo. Vzal to ale příliš prudkým rejdem. Udělovat vyznamenání zrovna nemusel. Stačilo tu agresi hodnou Adolfa odsoudit.
Reagovat
elsky
Je to možné, koneckonců je to už fakt troska.
Reagovat
annah
Bohuzel. Anebo bohudík? Jako troska snad už nenadělá tolik škody. Už to není Zeman, ale jenom Eman.
Horsi je, že po jeho odchodu může přijít něco stejně desiveho. Třeba ten šašek Hrabis, co si stejně jako šílený Japonec založil vlastní politickou firmu.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
no, ale hezky popsal celou problematiku
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj Fany.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist