Stachovskij s Russellem znovu odvrátil mečboly a postoupil

19. 10. 2010, 09:47
Aktuality 0
ATP MOSKVA - Už dvakrát za poslední měsíc byl Michael Russell jediný míček od výhry nad Sergejem Stachovským, ale ani jednou mečboly nevyužil a prohrál. Druhé kolo v Moskvě tak čeká na ukrajinského tenistu.
Sergej Stachovskij

Sergej Stachovskij loni v Moskvě jako kvalifikant prošel až do čtvrtfinále a následně v Petrohradu získal druhý ze svých nyní již čtyř titulů. Čtyřiadvacetiletý Ukrajinec na ruských turnajích startuje pravidelně a vyjímku neudělal ani letos.

V prvním kole se 35. hráč světa střetl s Američanem Michaelem Russellem, kterého zdolal před třemi týdny v Kuala Lumpuru poté, co ve druhém setu odvrátil dva mečboly. A pdobný scánář mělo i střetnutí v ruské metropoli.

Dvaatřicetiletý Russell měl ve třetí sadě za stavu 5-4 tři mečboly při svém podání, znovu však zápas ukončit nedokázal. Naopak Stachovskij si čtyřmi vyhranými gamy v řadě zajistil postup do druhého kola, ve kterém narazí zřejmě na krajana Dolgopolova.

Pomalý rozjezd a perfektní závěr. Takový vypadal vstup do turnaje u Potita Staraceho, který vyhrál 3-6 7-5 6-1 nad rodákem z Gruzie Teimurazem Gabašvilim. Ital v prvním setu jediný brejkbol neodvrátil a musel zavelet k obratu. V něm mu pomáhal skvělý servis, po kterém ve druhé a třetí sadě ztratil všehovšudy jen sedm fiftýnů. O čtvrtfinále se utká se čtvrtým nasazeným Baghdatisem.

Papírovými favority jsou domácí Davyděnko a Južnyj, turnajovou trojkou je Francouz Tsonga, který však minulý týden v Šanghaji laboroval s bolestí kotníku. Do Kremlin Cupu vstoupí soubojem se Srbem Troickým, který v pondělí udolal domácího Tursunova.

České barvy hájí nasazená pětka Radek Štěpánek, jehož v prvním kole čeká Rumun Hanescu.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
pondělní výsledky (19. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Stachovskij (7-Ukr.) - Russell (USA) 6-4 3-6 7-5
Starace (It.) - Gabašvili (Rus.) 3-6 7-5 6-1
Troicki (Srb.) - Tursunov (Rus.) 5-7 6-4 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Chardy/Dlouhý (2-Fr./ČR) - Ram, Štěpánek (USA/ČR) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist