Štěpánek a Berdych v Cincinnati postoupili do dalšího kola

15. 8. 2012, 10:39
Aktuality 37
ATP CINCINNATI - Oba čeští zástupci na turnaji v Cincinnati ve svých úvodních zápasech nezaváhali. Radek Štěpánek v prvním kole smetl Španěla Ramose, Tomáš Berdych si poradil s Tchaj-wancem Luem a postoupil už do 3. kola.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek minulý týden v Torontu překvapil výhrami nad Dolgopolovem a Del Potrem. Vítězně vstoupil do dalšího podniku série Masters 1000 v Cincinnati, kde porazil hladce 6-2 6-2 španělského antukáře Alberta Ramose.

Třiatřicetiletý rodák z Karviné na úvod zápasu sice nepotvrdil brejk z prvního gamu, pak už ale na podání ztratil jen pět fiftýnů a zvítězil snadno za 63 minut.

Ve druhém kole Štěpánka čeká osmý nasazený Argentinec Juan Mónaco. S Jihoameričanem má aktivní bilanci 3-2, poslední dva souboje - loni na US Open a letos na antuce v Římě, však prohrál.

Tomáš Berdych před rokem v Cincinnati vyřadil Federera a sváděl vyrovnanou semifinálovou bitvu s tehdejší světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Srbovi však po prvním setu (5-7) kvůli zranění ramene vzdal. Letos se v Ohiu snaží najít ztracenou formu, o kterou přišel během turnaj na trávě. Z posledních šesti zápasů čtyři prohrál a Cincinnati má být jeho předposlední přípravou na US Open, před kterým si chce zahrát ještě za týden ve Winston-Salemu.

Šestadvacetiletý český tenista vstoupil do turnaje Masters 1000 soubojem s Tchaj-wancem Yen-Hsun Luem, kterého v prvním vzájemném duelu porazil za hodinu a 28 minut 6-3 6-4.

Ve 3. kole mohl Berdych narazit na Richarda Gasqueta, se kterým prohrál před týdnem v Torontu. Francouzský tenista ale dva dny po finále na Rogers Cupu neuspěl proti Milosi Raonicovi. Kanďan vyhrál 6-3 7-6 a s Kypřanem Marcosem Baghdatisem si zahraje o to, kdo vyzve českou jedničku v boji o čtvrtfinále.

V prvním kole skončil překvapivě šampion z let 2003 a 2006 Andy Roddick. Devětadvacetiletý Američan, který se v posledních týdnech vracel do formy, na oblíbeném domácím betonu nestačil na Jerémyho Chardyho, který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser za zraněného Isnera. Roddick s francouzským soupeřem prohrál 3-6 6-7 a nenavázal tak na výhry ze tří předchozích vzájemných duelů.

Tommy Haas stejně jako před týdnem v Torontu porazil i v Cincinnati v třísetové bitvě Davida Nalbandiana. Argentince tak zdolal i v pátém vzájemném souboji, v Ohiu však o postup bojoval 3 hodiny a 26 minut, než zvítězil 6-7 7-6 6-3.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.825.280 dolarů)
úterní výsledky (14. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Ramos (Šp.) 6-2 6-2
Baghdatis (Kypr) - Falla (Kol.) 6-4 6-1
Querrey (USA) - Melzer (Rak.) 4-6 6-2 6-4
Berlocq (Arg.) - Giraldo (Kol.) 7-5 6-3
Fish (10-USA) - F. López (Šp.) 6-2 6-3
Raonic (Kan.) - Gasquet (Fr.) 7-6(4) 6-3
Chardy (Fr.) - Roddick (16-USA) 7-6(4) 6-3
Haas (Něm.) - Nalbandian (Arg.) 6-7(0) 7-6(4) 6-3
Bogomolov (Rus.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR)
- Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-3 6-4
Nišikori (14-Jap.) - Granollers (Šp.) 6-1 6-2
Tomic (Austr.) - Baker (USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
Sonja
Tak Janko skreč...
Reagovat
smazaný uživatel
jo taky na ted koukam teda...
Reagovat
Sonja
Raonic to taky nakonec dal, juchů!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, take jsem rad:) Dokonce me na konci zapasu pobavil, skoda, ze jsem videl az zaver [koukal jsem jak si vede Venus]. To jak tam sermoval na siti, to bylo celkem povedene:D
V dalsim kole ma Milos rebela Toma, takze snad ho da, kdyz to ted Tomovi nejde:)
Reagovat
Sonja
Já jsem to bohužel neviděla, jen jsem sledovala číslíčka:-)
Hm, Raonic-Berdych bude zajímavej zápas, těším se (jestli ho teda uvidím:-D)...a budu to asi taky víc přát Miloškovi, i když je mi Toma trochu líto, jak se mu v poslední době nedaří...
Reagovat
smazaný uživatel
Treba se Tom jeste probudi. Ale minuly rok se mi v Cinci. hodne libil, dokonce jsem mu i fandil, a to je u me co rict:)
Reagovat
Sonja
:-) Taky doufám, že se sebere, nikdy jsem mu moc nefandila, ale musím uznat, že když mu to jde, tak se na něj hezky kouká:-)
Reagovat
Sonja
Viktor jede:-O:-)
Reagovat
gigin
Neuvěřitelné. Jako neviděl jsem, ale ten výsledek ? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Viktor, Viktor, ale Djoker vam vyhral a zadny koment? Nejaka zpravicka jak hral, jak mu to slo na siti, tedy jestli se tam vubec dostal, a tak nejak celkove:)
Reagovat
Sonja
My jsme na Noleho opatrní, víš? Žádné velké idemkování, ať na něj nevyvíjíme tlak:-)))
Reagovat
gigin
viděl jsem poslední dva gamy. Mordoval jsem se na kurtu, takže je to na Sonji, ta to viděla :))
Reagovat
smazaný uživatel
A jak mordovani na kurtu, dobry?
Reagovat
Sonja
Dneska to nebylo nic moc...občas mu to na síti šlo, občas ne (asi 50% úspěšnost)...jinak zahodil 8 bb a jeden získal jen díky dvojchybě Seppiho:-(:-D...celkově ošklivý zápas, hodně chyb na obou stranách, ale urvali jsme to no. Beru to jako rozjezd, snad v dalším zápase/dalších zápasech bude lepší:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaky tlak...to pujde jak po masle, ne?. Citim, ze dojde asi opet na srbske derby Janko x Nole, sice Janko je na tech betonovych outdoorech skvely, ale on zase pred Nolem roztaje...
Reagovat
Sonja
Pobavil mě komentátor, když si šli hráči podat ruce. Seppi tam něco Nolemu říkal, kabonil se přitom, Nole na něj hodil takovej výraz "co se dá dělat", taky něco prohodil... a komentátor: "Jako by Seppi říkal 'dnes mi to moc nešlo' a Djokovic na to 'no, mně taky ne'...":-D
Reagovat
gigin
ani mi nemluv, jsem nasr ...ý :((
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi prohral?
Reagovat
smazaný uživatel
No mu to nejde tak nejak posledni dobou obecne...teda na levelu Djokera, nebot co by jini za to dali, aby jim to tak neslo jak jemu ted:D))))
Reagovat
gigin
Jj, místní turnaj, první kolo playoff. A to jsme se ještě doškubali, kterýma míčkama budem hrát. Headka zase letěla za plot :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, to je me lito. priste to vyjde:)
Predpokladam, ze jste hrali na antuce. Nebo neco jinyho?
Reagovat
Sonja
Jj, možná zase narazíme na Jankelu...a tam se není čeho bát, protože nám to jako náš velkej kamarád opět pustí;-)))
Ne, vážně...nemyslím, že to půjde "jak po másle", čekají nás hodně těžcí soupeři, v semi dokonce obhájce titulu z minulého roku, takže...ještě to bude každopádně zajímavý:-)
Reagovat
gigin
Jj, na cihle. Nebudu už hrát. Končím s tenisem. A přestanu aj fandit a budu mít klid :)))
Reagovat
Sonja
Hm, bavíme se tu o Jankovi ve čtvrtfinále a on prohrál proti Andujarovi 1.set:-(:-D(((
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni:) Sem ti nedavno psal, dal jsem asfalt a hned mi bylo lip, proste na cihlu lezt jen v nouzovem pripade:D)))
S tim samym kamosem, co hraji na cihle, jsem schopny prohrat celkem v pohode. Na hardu je to jine:)
Ale chapu, ze si moc nemuzes vybirat. Tak snad jsi to neprojel nejak totalne...:)
Reagovat
gigin
6-0 0-6 2-6 ! WTA hadr :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se zajizdi. Ale prohrat s Pablem na betoone, Janko. Asi mu neco je.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezismarja:D) Cos tam delal:D)
6:0, 0:6...No jo, ty budes uz taky starsi rocnik, ale aspon jsi to dotahl v prvnim:)
Na cihle to nedotahuju ani v tom prvnim, celkem norma je, vedu 5:1 a projedu 5:7 :D))))
Reagovat
gigin
:))))) Přemýšlím právě, jestli je to o "hlavě" nebo o věku, nebo o obojím :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D))) Asi to bude podoboji:)
Reagovat
smazaný uživatel
potřebovat bych poradit,koupil jsem si novou hru Virtua Tennis 4 nainstaloval jsem jí jenže jak spustím hru tak mě napíše že program přestal pracovat že se vyskytla chyba pls
Reagovat
steve79
Já se dneska těším na zápas Djokovič- Seppi. Seppi má docela formu, takže by to mohl být zajímavý zápas. Očekávám lehký postup jak Murrayho,, tak i Federera. Novak dneska přibližně od 19:00.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že Djokovič nebude mít žádnej problém a Seppiho sfoukne, třeba podobně jako Troicki Hewitta. Co ten zas musel předvádět když dostal 12:2, to měli radši dát divokou kartu nějakýmu Američanovi. Hewitt je trapnej
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt porazil Youzhnyho v 1.kole, na OH smetl Cilice, vzal set a statecne bojoval s Djokovicem, je to o pristupu a motivaci, urcite dobra vizitka to, ale pro nej neni.
Reagovat
tommr
jsem rád, že to Tomáš bude zkoušet i ve Winston-Salemu. Může se tam chytit a rozehrát před USO a navíc získat i nějaký ty body, který ted nutně potřebuje na uhájení pozice v elitní osmičce ...
Včera hrál Tomáš proti Luovi poměrně dobře. Měl skvělý nástupy do obou setů a rychle získaný vedení si pak s přehledem pohlídal ... :)
Ve třetím kole to ovšem bude mít podstatně těžší. Čekat ho bude nejspíš Raonic jehož dělovej servis vzbuzuje hrůzu. Tomáš si proti němu nebude moct dovolit žádnej luxus v podobě ztracenýho podání, protože Raonic se téměř nedá brejknout ...

Radek je proti Monacovi v jeho letošní formě téměř bez šance, ale třeba překvapí jako v Torontu proti Del Potrovi. Na tvrdým povrchu Monaco přece jen není tak nebezpečnej jako na antuce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to tez vidim positivne, ze Tomas bude hrat i ve Winston Salemu.Po malo odehranych zapasu v posledni dobe se to na jeho kondici nemuze projevit negativne a herne mu to muze jen pomoci. Verim, ze pri trosce stesti uhraje uz neco velkeho v Cincinnati. O ztrate jeho formy nemuze byt jeste vubec rec, jak se vsude pise...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Del Potro Haas...To žreboval snáď sám Tipsarevič :) Čisto z matematických dôvodov fandím Delpovi, hoci ak Rafa USO vynechá, tak či tak bude v TOP 8..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist