Štěpánek bez potíží postupuje, Rosol letos ve Wimbledonu šokovat nebude

24. 6. 2013, 17:29
Aktuality 23
Bez sebemenších problémů zahájil letošní Wimbledon nejzkušenější z aktivních českých tenistů Radek Štěpánek. Čtyřiatřicetiletý veterán přehrál ve třech setech Australana Matta Reida a s Polákem Janowiczem si zahraje o zopakování loňského 3. kola. Naopak na dalšího úspěšného kvalifikanta Němce Reistera nestačil Lukáš Rosol, který tak ve Wimbledonu nezopakuje loňskou senzaci nezopakuje.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se po lednové operaci zad a následné tříměsíční pauze několik týdnů trápil. Začátkem června však vyhrál antukový challenger v Prostějově a minulý týden na trávě v Eastbourne si poprvé v sezoně zahrál ve čtrvtfinále.

Zlepšenou formu čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné potvrdil i v úvodním kole Wimbledonu, který zahájil hladkou výhrou nad Mattem Reidem. Dvaadvacetiletého Australana, jenž si premiérový start na grandslamovém turnaji vybojoval v kvalifikaci, od začátku přehrával chytrou hrou a zápas měl po celou dobu pod kontrolou. A když ani jednou neztratil podání, zvítězil snadno 6-2 6-2 6-3.

"Hrál jsem agresivně, dobře jsem servíroval a nedával jsem mu šanci," mohl se po utkání pochválit Štěpánek a těšil se na další zápas, ve kterém se utká s nasazeným Polákem Jerzy Janowiczem.

"Bude nepříjemný servisem a na svou výšku se i výborně hýbe, umí hrát zezadu i chodit na síť. Třeba se budeme srážet na síti často. On je favoritem, já půjdu překvapit a postoupit dál," dodal zkušený český tenista, kterého čeká rozvod s Nicole Vaidišovou.


Lukáš RosolLukáš Rosol se před rokem ve Wimbledonu postaral o senzaci, když vyřadil dvojnásobného šampiona Rafaela Nadala a zahrál si třetí kolo. Kdyby se do něj dostal i letos, mohl by v něm teoreticky vyzvat sedminásobného vítěze Rogera Federera, vidina dalšího prestižního souboje se však rozplynula hned v první hrací den.

Český tenista, který prožívá nejlepší sezonu a díky premiérovému titulu (v dubnu vyhrál na antuce v Bukurešti) figuruje už ve čtvrté desítce světového žebříčku, nestačil na Juliena Reistera. S německým vrstevníkem, jehož na challengerech porazil ve třech ze čtyř vzájemných soubojů, nezvládl vyrovnanou pětisetovou partii. Sedmadvacetiletý Rosol se soupeřem, který si účast v hlavní soutěži musel vybojovat v kvalifikaci, prohrál 3-6 6-4 6-7 7-6 4-6.

Brněnský rodák dnes od začátku utkání hodně chyboval a dotahoval soupeřův náskok. Přesto mohl jít do vedení, setbolovou šanci za stavu 1-1 na sety ale neproměnil a naopak sám musel ve čtvrté sadě odvrátit za stavu 5-6 první mečbol. V tie-breaku si sice vynutil pátý set, v něm ale trochu nečekanou porážku neodvrátil.

Rosol po utkání přiznal, že v Londýně hrál jen díky lékům tlumícím bolest, kterou má už dlouhodobě v pravé kyčli. "Nechci se vymlouvat, že jsem prohrál kvůli tomu, ale den před zápasem jsem šel půl hodiny a musel jsem si sednout, jak mě to bolelo," komentoval smutný Rosol, kterému v britské metropoli drží palce snoubenka Michaela Ochotská. V All England Clubu by se měl Rosol představit ještě ve čtyřhře, do níž je přihlášen společně s Němcem Danielem Brandsem.

Ani letos se první výhry na trávě nedočkal Jan Hájek. Devětadvacetiletý český tenista na svém nejméně oblíbeném povrchu nezaskočil Nicoláse Mahuta, který je naopak specialistou na travnaté kurty. Jednatřicetiletý Francouz si právě na trávě zahrál svá všechna tři finále na okruhu ATP a v tom sobotním v Hertogenboschi získal i premiérový titul. Na ten navázal dnešní výhrou 6-2 6-4 6-3, která je jeho už devátou v řadě. 

Štěpánka do druhého kola může vyprovodit už jen Tomáš Berdych, který loni na wimbledonské trávě prohrál všech pět setů (včetně olympiády). Letos ho vstup do soutěže čeká v úterý, kdy se utká s Martinem Kližanem ze Slovenska.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
pondělní výsledky českých tenistů (24. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Reid (Austr.) 6-2 6-2 6-4
Reister (Něm.) - Rosol (ČR) 6-3 4-6 7-6(5) 6-7(4) 6-4
Mahut (Fr.) - Hájek (ČR) 6-2 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po kazdem kole jedno dalsi kratke video pro Lucy:)
Takze jeste 6 :) podobnych kousku:)))

http://www.youtube.com/watch?v=OmxdnktkVyg
Reagovat
Fandina
Moje vysnění finále Tom Roger je zase blíž ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
asi máš hodně mokré sny,co? no jo, Anglie...
Reagovat
Fandina
nezáviď ...
Reagovat
smazaný uživatel
já si také vysnil finále Ivanovič-Kirilenko, ale asi budu koukat na opici s hejkalem :)
Reagovat
Jabadu
Uvolněná, smějící se Američanka a trápící se "kvítí". Ach jo.
Reagovat
VlS
bomba letošního Wimbledonu vybuchla. Rafa asi nebude mít Anglii vůbec rád. Otázky jsou dvě:
Jak daleko dojde Steve. a jak dlouhou pauzu si vezme Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
mám pro tebe 2 zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou. ta dobrá je, že Aspik může jet se svou rajdou fotit fotky pro Blesk a ta špatná je, že neuvidíme finále Rafa-Novak :-((((
Reagovat
r176
alespoň bude finále v klidu a nikdo do toho nebude hekat jako nadal :-)))
Reagovat
Roger4EVER
Je to tam!!!!!!!!!!!!!!!!! Darcis!!! Borec!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouček dolů před Darcisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Šup sem s ním. No nazdáár.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rosol to dotáhl stejně daleko jako Nadal. Kdyby si to tak mohl říct po každém turnaji :-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
r176
nebo NADAL bude tvrdit že letos byl stejně dobrej jako Rosol?! :-)))
Reagovat
r176
NADAL jede domů!!!!!!
Reagovat
Fandina
super a příště zase. Štěpulo ... pojď pojď pojď
Reagovat
pepin
Tak gratulace Radkovi, jen tak dál.
Reagovat
rubens
Tipsa, už zase?
Reagovat
smazaný uživatel
Mne teda sokoval. Takze splnil.
Reagovat
Vojtiik
tvle to musela byt tragedie:D Reistera obvykle porazeji vozickari bez vozicku a Rosol s nim protekl:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně totéž jsem chtěl napsat i já. Tak jsem se těšil na nádherné bitvy s Federerem, Nadalem, Murrayem a Djokovičem.

Samozřejmě za předpokladu, že by se uvedení hráči k zápasu s Rosolem probojovali.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist