Štěpánek otočil souboj s unaveným Murrayem. Nadal se opět zachránil

12. 11. 2009, 20:33
Aktuality 16
ATP PAŘÍŽ - Radek Štěpánek zařídil další překvapení na turnaji série Masters 1000 v Paříži. Otočil duel se čtvrtým hráčem světa Andym Murrayem a postoupil do čtvrtfinále. V něm je i Nadal, byť byl dva míčky od vyřazení.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek dnes poprvé v kariéře porazil Brita Andyho Murrayho. Čtvrtého hráče světa zdolal v osmifinále v hale Bercy po setech 1-6 6-3 6-4. V Paříži postoupil Štěpánek do čtvrtfinále poprvé po čtyřech letech, přičemž v roce 2005 vypadl v semifinále a o rok dříve si zahrál dokonce finále.

Čtvrtek na Masters 1000 v Paříži:
Boj o Turnaj mistrů: Davyděnko letí do Londýna, Verdasco musí čekat

První set přitom vypadal z pohledu českého hráče tragicky. Za patnáct minut prohrával 0-5 a za dvacet minut o sadu přišel poměrem 1-6. "Český hráč ale patří k nejhouževnatějším hráčům na okruhu a nikdy nehází ručník do ringu," upozornil v reportáži server BBC.

A Štěpánek předzvěst autorů britského webu naplnil. Ve druhém setu to byl on, kdo diktoval tempo. Poprvé prorazil Britovo podání a rychle vedl 3-0. Brejk si podržel a už set nepustil. První setbol měl už za stavu 5-2 při podání soupeře, ale uspěl až o game později.

Štěpánek se snažil o zkracování hry a s jeho "řezaným" bekhendem si unavený Murray, který předchozí zápas ukončil až hodinu a tři čtvrtě po půlnoci, nevěděl moc rady. Taktika českému tenistovi přinesla brejk v první a sedmé hře, pak sice karvinský rodák přišel o servis, ale za stavu 5-4 už nezaváhal a zápas ukončil přímým bodem z podání.

Murray byl unavený
"Jasně, nehrál jsem nejlépe, ale to jsem ani nečekal. Po včerejším zápase jsem se do postele dostal ve 4 hodiny ráno a to není ideální čas," vysvětloval Murray. "Hrál jsem sedm zápasů v rozmezí osmi nebo devíti dnů a to je v této části sezony příliš."

Dvaadvacetiletý Brit se na kurty vrátil minulý týden po zranění zápěstí a hned triumfoval na turnaji ve Valencii. Nyní si naplánoval pár dní volna, od 22. listopadu ho čeká Turnaj mistrů.

"Několik dní vypnu a pak se zase bude cítit dobře. Do Londýna se už těším."

Třicetiletý český daviscupový reprezentant hrál s Murrayem počtvrté v kariéře, dosud ho ani jednou neporazil a neuhrál ani set.

Štěpánka čeká Del Potro, Gonzalez do Londýna nepoletí
V pátek se Štěpánek o semifinále střetne s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem. Ten v duelu dvou Jihameričanů bojoval s Chilanem Fernandem Gonzalezem téměř dvě a půl hodiny. Ani po dvou dlouhých setech však rozhodnuto nebylo, nicméně Gonzalez za stavu 7-6 6-7 kvůli zranění kolena vzdal a přišel o teoretickou možnost kvalifikovat se na Turnaj mistrů.

Ve hře o poslední letenku do Londýna jsou tak tři tenisté. Na postupovém místě je Verdasco, který už však nemá svou budoucnost na vlastní raketě. Sesadit ho ještě mohou Tsonga nebo Söderling.

Třicetiletý Štěpánek se zatím s Del Potrem utkal jednou. Úřadujícího vítěze US Open porazil v únoru ve čtvrtfinále v Memphisu 2:0 na sety.

Nadal znovu odvrátil vyřazení
Do čtvrtfinále postoupil také Rafael Nadal, když v duelu s krajanem Tommym Robredem znovu ukázal, že umí zvrátit již téměř prohraný zápas. Robreda dělily jen dva míčky od vítězství, ale Nadal koncovku ustál stejně jako v předchozím zápase s Almagrem a nakonec vyhrál 6-3 3-6 7-5.

"Nehrál jsem nejlíp, ale určitě to bylo lepší než včera. Odehrál jsem řadu náročných výměn bez chyb, a to je pozitivní," těšil Nadala další vydřený postup.

Světovou dvojku v pátek čeká souboj s domácím Tsongou, který je stále ve hře o Turnaji mistrů. "Jo bude favoritem, podmínky budou na jeho straně - rychlý kurt i fanoušci. Ale já se předem nevzdávám," prohlásil rodák z Mallorky.

"Nemyslím na Londýn, chci tu obhájit titul," říká před soubojem Tsonga.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000) -
čtvrteční výsledky (12. 11. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (13-ČR) - Murray (4-Brit.) 1-6 6-3 6-4
Nadal (2-Šp.) - Robredo (14-Šp.) 6-3 3-6 7-5
Djokovič (3-Srb.) - Clément (Fr.) 6-2 6-2
Del Potro (5-Arg.) - Gonzalez (10-Chile) 6-7(6) 7-6(6) skreč G.
Söderling (9-Švéd.) - Davyděnko (6-Rus.) 6-3 3-6 6-4
Čilič (12-Chor.) - Verdasco (7-Šp.) 3-6 6-3 6-4
Tsonga (8-Fr.) - Simon (11-Fr.) 6-2 6-3
Monfils (15-Fr.) - Benneteau (Fr.) 6-4 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (8-ČR/SR)- Kerr/Parrott (Austr./USA) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Gonzu máme klepnutého, teraz ešte chýba Sóda a Songá :D No tak chuapci neskazte mi radost.... a gratuluju Štepcovi za krásný zápas (no krásný jak sa to vezme) a Djokerovi!
Reagovat
Twofinger
Tak a stalo se to, co jsem nechtel :-( Stepanek vs. Del Potro... Gonzalez hral dobre, ale skrecoval. Ted to bude mit Radek hodne tezky... ale nema co ztratit, ba naopak!!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Radku! VELKÁ GRATULACE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra dostane s Tsongom. Vzhladom k tomu ako Rafa hra ze sa nechava breaknut od slabsich hracov a vzhladom k tomu ako Tsonga serviruje to vidim na jasny postup Tsongu
Reagovat
smazaný uživatel
pro boha nepřehánej romismak bo každý zápas je jiný tak nemluv nesmysli Tsonga skrečuje a je konec nebo ho Rafa vyřídí jinak .
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak ze skrečami pozor..... nebuď si taký istý
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Rafovi, už nikto nedopodáva zápas :D on nemusí robiť vobec nič, len vracat loptičky..a každí tenista sa vyhádže sám.
Už keď ma tu sklamal Roger, tak sa nech sa aspoň Rafovi darí, ale zatial..tenis na dosť priemernej úrovni, a to mi pripadalo že Robredo hral nič moc..
Reagovat
a.magerova
Ty bláho, Rafa přišel dvojchybou o podání!!!
Reagovat
smazaný uživatel
oo živé komenty přímo z dejište :DD bavíš ma Magi ;-)
Reagovat
a.magerova
No ale Rafa to zvládl. Gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke konci mi připadalo, jak kdybych viděl Rafu zase ve skvělé formě s jeho neskutečnou fyzičkou. Jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Radku ďakujeme Ti moc!!!
Reagovat
Twofinger
Skvely zapas! Jen tak dal a houst :-) pokud ovsem nedostane Del Potra...
Reagovat
smazaný uživatel
Super Radek! Trochu jsem se bál že mu Murray vezme v třetím setu i ten druhý break když ten první nevyužil, ale Radek to psychický zvládl a pak si to pohlídal.Přišel na to že Murray není nijak nebezpečný, hlavně se nenechat uspat jeho defenzivním tenisem. Jen tak dál Radku!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Štěpo !! ... skvělej zápas...
Reagovat
a.magerova
Taky velká gratulace, škoda, že jsem to nemohla vidět :-((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist