Štěpánek se zranil, v Prostějově dohrál

2. 6. 2009, 13:36
Aktuality 6
Nejvýše nasazený hráč prostějovského challengeru Radek Štěpánek nedohrál kvůli zranění kotníku dnešní utkání prvního kola. Nejlépe postavený Čech ve světovém žebříčku špatně došlápl v zápase s Uruguaycem Cuevasem a za stavu 6-2 a 1-1 musel účast na UniCredit Czech Open ukončit.
Profily hráčů
Zraněný Radek Štěpánek (© czech-open.com)

"Při returnu jsem dopadl do díry a podvrtla se mi noha. Přes ní jsem přepadl a ucítil strašnou bolest. Věděl jsem hned, že je zle," uvedl Štěpánek, když ještě ležel na masérském stole s odřenou nohou a otokem kotníku. Po dvou prostějovských vítězstvích v letech 2003 a 2004 se tak třetího triumfu nedočká.

Štěpánek měl od začátku zápas pod kontrolou, pouze v úvodu se podařilo snaživému Cuevasovi uhrát dva gamy. Po pádu stihl český hráč jen s bolestivou grimasou v obličeji dokulhat na lavičku a po krátkém ošetření po necelých padesáti minutách hry vzdal.

Hned po zápase byl Štěpánek v péči lékařů, kteří mu kotník provizorně ošetřili a zatejpovali. "Mám bohužel tenisový míček. Nikoliv v kapse, ale na kotníku," pokusil se odlehčit situaci s tím, že se potřebuje co nejdříve dostat na magnetickou rezonanci. "Potom se uvidí, co bude dál. Bohužel je to pro mě hrozná smůla. Chtěl jsem se doma předvést co nejlépe. Utkání jsem měl super rozehrané. Ale teď už je to jedno. Musím se dát co nejdříve dohromady," dodal Štěpánek.

Devatenáctý hráč světa je zraněný podruhé během krátké doby. Před Roland Garros léčil krevní výron v koleně, ale včas se dal dohromady a v Paříži postoupil do třetího kola. Nyní má necelé tři týdny, aby se vyléčil a byl fit na jeho oblíbený Wimbledon. Hned po turnaji na trávě v All England Clubu navíc Čechy čeká čtvrtfinále Davis Cupu proti Argentině v Ostravě (10.-12. července).

Vedle Štěpánka bude chybět v prostějovském challengeru i třetí nasazený a 27. hráč světa Rus Igor Andrejev, který se dnes pořadatelům omluvil, protože nedostal vstupní vízum do České republiky.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
majjkaa
Ten soderling ide cez vsetkych a cez vsetko!! vyzera ze v Parizi to vytiahne vysoko....necham sa prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by i vyhrát ,at tomu dá tečku ,ale spíš to beru jako utopii i když je docela rozjetý:-)
Reagovat
majjkaa
Karty zamiesat moze, uz sa mu to aj celkom dari :)
Reagovat
a.magerova
Škoda :-((
Rychlé uzdravení Radku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zas to ten haluzák Cuevas nějak udělal, aby postoupil, no:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Cuevas??? Vysvetli !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist