Štěpánek semifinále nezopakuje, Ferrer byl nad jeho síly

7. 10. 2011, 12:33
Aktuality 2
Radek Štěpánek neobhájil na turnaji v Tokiu svou loňskou účast v semifinále. V boji o něj dnes nestačil na pátého hráče světa Davida Ferrera, kterému podlehl 2-6 a 6-7.
Radek Štěpánek

Dvaatřicetiletému Radku Štěpánkovi, jenž před dvěma měsíci vyhrál turnaj ve Washingtonu, se zápas s Davidem Ferrerem nepovedl podle představ. V atraktivním souboji rozdílných herních stylů dlouho nedokázal najít recept na hru soupeře, se kterým měl dosud lehce nepříznivou bilanci 3:4. V úvodním setu dvakrát přišel o podání a sadu prohrál 2-6.

Ve druhém setu se Štěpánek zlepšil, snažil se prosadit svou pestrou hrou a za stavu 2-2 konečně prolomil Ferrerův servis. Český tenista pak vedl 5-3 a za stavu 5-4 ještě podával na vítězství. Stejně jako o game dříve se mu ale proti skvěle bránícímu Ferrerovi nedařily útoky na síti, a tak se o osudu sady muselo rozhodnout v tie-breaku. V něm Štěpánek od stavu 3:3 ztratil čtyři míče v řadě a za hodinu a tři čtvrtě prohrál 2-6 a 6-7.

Giraldo trápil Nadala dvě hodiny
David Ferrer není jediným nasazeným hráčem, který v Tokiu prošel mezi nejlepší čtyřku. Turnaj zatím pokračuje přesně podle papírových předpokladů a spolu se Španělem jsou v semifinále i další tři nejvýše nasazení hráči.

Rafael Nadal sice ani ve svém třetím zápase v japonské metropoli neztratil set, Kolumbijec Santiago Giraldo ale favorita hodně potrápil - zvlášť v prvním setu, v němž Nadal neproměnil žádný ze dvou svých brejkbolů a rozhodnout se tak muselo v tie-breaku.

Ten pro sebe získal druhý hráč světa, který následující sadu odstartoval rychlým brejkem, ani pak se ale jeho soupeř nevzdal. Ještě za stavu 5-3 pro Nadala se mohl dostat zpátky do hry, Španěl však jeho brejkbol odvrátil a po dvou hodinách a dvou minutách utkání ukončil.

"Samozřejmě jsem měl obavy, když měl brejkbol. Zápas se může změnit, řekl po utkání Nadal. "Za stavu 7-6 2-0 a 30:0 jsem udělal chybu a tu hru jsem ztratil. Kdyby to bylo 3-0, hrál bych po zbytek zápasu uvolněněji a agresivněji. Nechal jsem ho ale vrátit se do zápasu a pak bylo těžké zůstat klidný. Dneska jsem hrál dva, tři, někdy i čtyři metry za základní čárou. To musím zítra zlepšit. Z forhendu musím hrát agresivněji; když ne, do finále se nedostanu," dodal desetinásobný grandslamový vítěz.

V cestě za obhajobou loňského titulu stojí nyní Nadalovi Američan Mardy Fish, který měl dnes se svým soupeřem nejvíc práce. Mladý Australan Bernard Tomic mu dokázal sebrat první set v tie-breaku. Po zbytek zápasu už ale čtvrtý hráč turnajového pavouka neztratil ani jednou servis a po 130 minutách vydřel vítězství 6-7 6-4 a 6-1.

Soupeřem Štěpánkova přemožitele Davida Ferrera bude v semifinále čtvrtý hráč světa Andy Murray. Ten po většinu zápasu s Argentincem Davidem Nalbandianem neměl se svým soupeřem vážnější problémy. V úvodním setu pohledného utkání stačil Britovi jediný proměněný brejkbol, aby sadu získal poměrem 6-4. Když pak Murray sebral Nalbandianovi znovu servis, zdálo se, že je o osudu zápasu rozhodnuto. Nalbandian se ještě nevzdal a díky svému prvnímu brejku srovnal na 5-5; Murray však vzápětí znovu prolomil jeho podání a zvítězil 6-4 7-5.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,214.500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (3-Šp.) - Štěpánek (7-ČR) 6:2, 7:6 (7:3), Nadal (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 7:6 (8:6), 6:3, Murray (2-Brit.) - Nalbandian(Arg.) 6:4, 7:5, Fish (4-USA) - Tomic (Austr.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:1.

Semifinálové dvojice:
Nadal - Fish, Ferrer - Murray.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak v článku je chyba, Nalbandian brejkl Murrayho i v předešlém jeho servisgamu za stavu 4:3, čímž srovnal na 4:4. Od stavu 3:3 bylo 5 brenjků v řadě.
Reagovat
vendulkabendulka
Skoda, ono to ani trochu nevypadalo ze by Ferrera dal, ale prala jsem mu to opravdu moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist