Štěpánek v Cincinnati postoupil a bude hrát se Safinem

18. 8. 2009, 08:44
Aktuality 8
ATP CINCINNATI - Český tenista Radek Štěpánek prošel na turnaji v Cincinnati do druhého kola. Postup mu usnadnil jeho soupeř Srb Troicki, který na začátku druhého setu kvůli zranění kotníku odstoupil. O třetí kolo si zahraje s Rusem Safinem.
Radek Štěpánek

Viktor Troicki zápas s 16. nasazeným hráčem skrečoval po 54 minutách za stavu 7-6 1-0 pro Štěpánka, který během šesti her na podání ztratil jen sedm výměn.

Sedmnáctý tenista světového žebříčku si tak postupem spravil chuť po turnaji v Montrealu minulý týden, kde nezvládl první zápas a prohrál s Kazachem Andrejem Golubjovem.

Třicetiletý rodák z Karviné se ve druhém kole utká s bývalou světovou jedničkou Maratem Safinem, jenž po setech 7-5 7-6 zdolal domácího Ginepriho. Štěpánek se s Rusem na kurtech potkal zatím jen dvakrát, a v roce 2004 si na halových turnajích oba připsali po jedné výhře.

Safin hraje s největší pravdeěpodobností svou poslední sezonu. "Víte, není jednoduché hrát uvolněně, i když vím, že už mám vše za sebou. Pořád chci vyhrávat," přiznává bratr současné ženské světové jedničky.

Vítěz duelu Štěpánek - Safin si o čtvrtfinále zahraje zřejmě s obhájcem titulu Murraym, který do soutěže vstoupí až zítra duelem s Nicolasem Almagrem. Španěl v prvním kole porazil Izraelce Selu, který za stavu 6-4 1-0 pro Almagra kvůli zranění třísel vzdal. Vítěz během 40 minut ztratil jen 3 fiftýny na podání a nasázel 7 es.

V Cincinnati z českých tenistů ještě startují Tomáš Berdych a Jan Hernych. Berdych narazí na nasazenou jedenáctku Fernanda Gonzaleze z Chile a Hernych na Italka Sappiho. Pokud postoupí, bude prvním soupeřem Španěla Nadala.

Jediný brejk stačil Ivu Karlovičovi k postupu přes 13. nasazeného Francouze Monfilse. Chorvatský obr nasázel 23 es a vyhrál 6-4 6-7 7-6. Loni Karlovič vyřadil i Federera a nakonec postoupil až do semifinále.

Švýcar Roger Federer se na úvod utká s Argentincem Josem Acasusem, se kterým měl letos problémy na antuce v Paříži. Jihoameričan v Ohiu přešel přes kvalifikanta Lukasze Kubota z Polska.

Čtvrtý hráč světa Novak Djokovič ze Srbska vstoupí do turnaje soubojem s Ivanem Ljubičičem. Třicetiletý Chorvat po setech 4-6 6-3 6-4 porazil Francouze Florenta Serru, když si pomohl i 19 nechytatelnými servisy a dobrou úspěšností prvního podání.

Z turnaje se odhlásil šestý hráč světa Juan Martin Del Potro. Argentinec, jenž za posledních 14 dní získal titul ve Washingtonu a hrál finále v Montrealu, se odhlásil kvůli únavě. Jeho pozici - volný postup do druhého kola - zaujal Francouz Julien Benneteau.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (17. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (16-ČR) - Troicki (Srb.) 7-6(2) 1-0 skreč T.
Simon (9-Fr.) - Odesnik (USA) 6-3 6-2
Karlovič (Chorv.) - Monfils (13-Fr.) 6-4 6-7(5) 7-6(2)
Čilič (14-Chorv.) - Ferrero (Šp.) 6-3 6-4
Chardy (Fr.) - Robredo (15-Šp.) 6-3 7-5
Querrey (USA) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-3 6-4
Safin (Rus.) - Ginepri (USA) 7-5 7-6(2)
Becker (Něm.) - Argüello (Arg.) 6-3 6-3
Andrejev (Rus.) - Kiefer (Něm.) 6-1 7-5
Almagro (Šp.) - Sela (Izr.) 6-4 1-0 skreč S.
Mathieu (Fr.) - Zverev (Něm.) 6-7(4) 7-5 6-3
Acasuso (Arg.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-3
Ljubičič (Chorv.) - Serra (Fr.) 4-6 6-3 6-4
Ferrer (Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
tady musím jen souhlasit z ballbem!!!!!!!!řek to naprosto přesně a kdo nesouhlasí je úplný hlupák jak xyfon bo jde vidět že ten típek tenisu vůbec nerozumí.Radek není stoprocentně v pořádku a není hyena jak ten Srb nebo co to je za hnupa.Neřeknu kdyby to zrobil jednou ale tři krát to je trochu moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Troicki ty zlatokope táhni z tenisu ty tam nemáš co dělat hraje i když je zranen a z hrábné prachy takeho zjeba bych nakopal do řiti ,neřeknu kdyby to zrobil jednou ale třikrát skrečnout to už je moc i na mě,doufám že tomu zmrrdovy dají pořadatele divokou kartu na US open aby to pak v půlce moch skrečnout a zrábnout prachy,ad te mrdka poskáče ty hyeno zasraná!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad jeho vec, kdyz na to ma postaveni v zebricku. Kvuli tomu ze to rikali pred chvili ve sportovnich zpravach, nevim proc tolik blaznis.
Reagovat
smazaný uživatel
co to meleš jak jeho věc bych chtěl vidět do řiti tebe když dáš 100euro za vstupenku a ten buzerant skrečuje zápas jen proto že je zranený,to neudělal poprvé ale po třetí taky zkurv-syn tam nemá co dělat,když je schopný tohle tak věřím že je schopný i prodat svůj zápas,klidně moch nastoupit místo Troického jiný tenista který by to odehrál bo jich tam je hodně těch čekatelů,ale ten zmrrd to nepustí bo aby nepřišel o prachy,zmrrdovy přeju jen to nejhorší bo tady jde vidět že on nehraje pro diváky ale proto aby si nahrabal prachy zkurv-syn!!ŘEKNI TO TĚM DIVÁKU CO ZAPLATILY ZA KVALITNÍ TENIS A VIDĚLY JEN FRAŠKU OD JEDNOHO ZJEBA CO SI PŘYŠEL JEN PRO PRACHY!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Safin by si zasluzil aspon nejake semifinale na Masters serii alebo na US OPEN na koniec kariery
Reagovat
smazaný uživatel
leda tak píču od Vaidišové chytne.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se ted Radek chytne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist