Štěpánek zvládl i třísetový test a je ve čtvrtfinále

26. 8. 2010, 05:56
Aktuality 14
ATP NEW HAVEN - Radek Štěpánek nabírá formu v pravý čas. V New Havenu vyhrál třetí zápas v řadě, když zvládl třístový souboj s Rumunem Haneskem. Ve čtvrtfinále může oplatit Srbu Troikcému vyřazení ze Cincinnati.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek pár dní před začátkem US Open a necelý měsíc před semifinále Davis Cupu nabírá formu a získává sebevědomí. Poté, co se v New Havenu dočkal první výhry na okruhu ATP po půl roce, když smetl Cuevase, a porazil třetího nasazeného Fernanda Gonzaleze, zvládl i třísetový souboj s Rumunem Victorem Haneskem.

Jednatřicetiletý rodák z Karviné v utkání s o dva roky mladším soupeřem během dvou hodin a 40 minut ani jednou neztratil podání a zvítězil 7-6 6-7 6-4.

V druhém letošním čtvrtfinále ho čeká Viktor Troicki ze Srbska, se kterým sice má bilance tří výher a jediné porážky, tu si však připsal před týdnem v Cincinnati, kde prohrál třetí utkání v řadě. Soupeři tak může oplatit čerstvé vyřazení a zároveň postrašir Srby, se kterými se čeští tenisté včetně Štěpánka utkají za necelý měsíc v semifinále Davis Cupu.

Český hráč zahájil soutěž v Connecticutu v kvalifikaci, ze které se dostal až jako náhradník za Fishe. Štěpánek totiž v 3. kole prohrál s Gabašvilim.

Roli favorita potvrdil nejvýše nasazený Kypřan Marcos Baghdatis, byť si v prvním setu ani jednou neudržel podání a prohrál hladce 1-6. Souboj s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou však otočil a na čtvrtém z posledních pěti turnajů se dostal mezi nejlepších osm.

Pětadvacetiletý Baghdatis nebyl během přípravy ve čtvrtfinále jen v Torontu, kde v úvodním zápase podlehl v tie-breaku třetí sady Chardymu. Minulý týden v Cincinnati však porazil Berdycha i Nadala a zahrál si semifinále.

- ATP 250 NEW HAVEN (Connecticut, tv. povrch, 663.750 dolarů) -
úterní výsledky (24. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Dolgopolov (7-Ukr.) - Blake (USA) 6-4 6-2

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (ČR) - Hanescu (Rum.) 7-6(4) 6-7(4) 6-4
Istomin (15-Uzb.) - Lacko (SR) 6-2 2-6 6-3
Koroljov (Kaz.) - Marčenko (Ukr.) 7-6(5) 6-4
De Bakker (12-Niz.) - Mayer (8-Něm.) 6-7(2) 6-1 7-5
Gabašvili (Rus.) - Golubjov (5-Kaz.) 6-3 3-6 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radku, doufám, že porazíš i Trojana a nepřipravíš nás o duel třetího kola USO proti Béďovi. :))
Reagovat
a.magerova
Jsi šikula.
Reagovat
smazaný uživatel
Hura, Rado, snad se forma jiz vraci. Dobre, ze jsi zvladl skoro 3hodinovou bitvu, bez ztraty podani. Sledovala jsem az posledni set, Break Radka za stavu 3.3 pak potvrzeni na 5.3. Nejake matchbally jiz pri podani Viktora,to jeste uhral. Pak ,kdyz Radek podaval do zapasu, zase boj, dlouhy gem, shody. breaky Viktora,dokonce ukazali chvili i stav 5.5,ale pak to opravili a konecnych 6.4 pro Radka.Skoda, ze to nevysilali. Mel byt prenos, z nepochopitelnych duvodu byl jen Bagdatis. No hlavne, ze to tak dopadlo. Zacinam mu trochu verit i na DC.Jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
KTO CHCE POZERAT LIVE VYLOSOVANIE US OPEN TAK TU http://www.tvunetworks.com/downloads/player.html# SI TREBA STIAHNUT TVU PLAYER NAINSTALOVAT A V NOM SI PUSTIT ESPN 2 ALE NIE KAZDEMU TO IDE MNE OSOBNE TO IDE ALE POZNAM LUDI KTORYM TO NEJDE KAZDOPADNE ZA VYSKUSANIE TO STOJI............TAK GL A PRIJEMNE POZARANIE LOSOVANIA
Reagovat
smazaný uživatel
prej ho budou dávat na espn 2 to vylosování nevíte kde by sem to našel na netu já mam jenom espn
Reagovat
smazaný uživatel
uz sa tesim na us open jak maly chlapec je to moj najoblubenejsi GS tie night sesion su super a uz sa tesim na dnesne vylosovanie
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme dva.
Ty bezesne noci jsou naprosto skvele, "presne tak akorat". Takovy AO je pro biorytmus evropskeho divaka prece jen nekdy az moc extremni... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na US Open se tesim jako na GS, ale vrchol sezony uz bohuzel byl. Trava a hlavne antuka to jsou the best povrchy. Na hardu to uhraje skoro kazdej.
Reagovat
smazaný uživatel
a tez AO povazujm spomedzi grandslamov za najslabsi aspon podla mna
Reagovat
Stan_Borowitz
Na betonu že to uhraje každý? Ale beton to nejsou ty červené drobky smíchané s prachem, co tak špiní tenisky, tomu se říká antuka...
Reagovat
smazaný uživatel
a preco by mal byt najslabsi?? lol
Reagovat
smazaný uživatel
lebo tam nikto neni rozohraty pred novou sezomou a uroven hry je tam najslabsia
Reagovat
misoSK
tak s tym nemozem suhlasit, podla tejto teorie by som mohol povedat ze US OPEN nema uroven lebo su uz vsetci unaveni...AO ponuklo i v tomto roku mnoho krasnych zapasov, ja ho mam popri Wimbledone najradsej...naopak nemusim velmi French open a antukove turnaje vseobecne
Reagovat
steve79
NO zatím mě Radek překvapuje, přál bych asi, aby se dostal aspon do semifinále. Ted jsem koukal na stránky Eurosportu, který bude vysílat 210 hodin živého tenisu. Jsem rád, že US open je na Eurosportu a ne na Nova Sport. Všichni jsme viděli, jak to bylo s finále Masters, který jsme viděla s 20 minutovým zpožděním, kvůli Ruské lize na které je sledovanost téměř nulová.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist