Štěpánka v Bogotě přibrzdil déšť. Pak neproměnil mečbol a s Karlovičem padl

25. 7. 2015, 07:10
Aktuality 20
ATP BOGOTA - Radek Štěpánek v Bogotě loňské semifinále neobhájil. Stejně jako před rokem skončil na raketě Chorvata Iva Karloviče, byť byl jediný míček od vítězství.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se v dubnu vrátil na kurty po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním zad a lýtka, ale teprve včera v Bogotě si zahrál své první čtvrtfinále po 12 měsících. Překonat ho a obhájit loňské semifinále ale nedokázal, i když od toho nebyl vůbec daleko. Šestatřicetiletý rodák z Karviné v Kolumbii vypadl stejně jako před rokem po třísetové bitvě se svým chorvatským vrstevníkem Ivem Karlovičem.

Tentokrát byl Štěpánek blízko k vítězství, ale možná ho trochu přibrzdil déšť. Ten utkání přerušil na 2 hodiny za stavu 6-3 a 6-6 z pohledu českého tenisty, který do té chvíle vyhrál 44 z 49 výměn po svém podání. Po pauze se v tie-breaku za stavu 6-5 dostal k mečbolu, ale nevyužil ho. V sedmém gamu rozhodující sady si vybral jedinou slabší chvilku na servisu, o který přišel a nakonec tak prohrál 6-3 6-7 4-6.

"Bylo to opravdu těžké utkání. (Štěpánek) byl na začátku lepší než já, vůbec jsem necítil energii. Ale v průběhu zápasu jsem se cítil čím dál lépe a vše mi začalo lépe fungovat. Ten déšť mi pak definitivně pomohl se zvednout," komentoval Karlovič.

Více než dvoumetrový Karlovič v zápase zaznamenal 27 es a v sedmém vzájemném duelu si připsal třetí výhru. 

Štěpánek je aktuálně až 369. hráčem světa, ale navzdory svému věku má v plánu zaútočit na návrat do Top 100. O body za loňskou Bogotu už přišel, v pondělí si tak připíše 45 bodů za letošní čtvrtfinále a polepší si o zhruba osmdesát příček. Příští týden bude startovat v Atlantě.

Kolumbii ale Štěpánek ještě neopouští, neboť zůstává ve hře o deblový titul. Společně s Francouzem Edoaurdem Rogerem-Vasselinem jsou v semifinále.

Předloňský šampion a letos nejvýše nasazený Karlovič si v Bogotě zahraje o třetí finále během tří let a druhé finále během dvou týdnů, neboť minulý týden hrál neúspěšně o titul na trávě v Newportu. 

V semifinále se zkušený Karlovič utká s Francouzem Adrianem Mannarinem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 2-1. Předloni ho porazil právě v Bogotě a podruhé letos v Delray Beach. Mannarino ve čtvrtfinále otočil nepříznivý vývoj zápasu proti Tunisanu Maleku Jazírímu.

V semifinále nechybí ani obhájce titulu Bernard Tomic. Druhý nasazený Australan v posledním pátečním duelu smetl 6-1 6-4 Japonce Tatsumu Ita a svou bilanci v Bogotě vylepšil už na 7-0.

Dvaadvacetiletý Tomic, jenž má v Kolumbii šanci poprvé v kariéře obhájit titul, se o své čtvrté finále utká s jediným nenasazeným semifinalistou Michaelem Berrerem. Německý tenista zdolal 6-3 3-6 6-3 loňského semifinalistu Victora Estrellu z Dominkánské republiky a v 35 letech tak zaútočí na své třetí finále. Titul z okruhu ATP ve sbírce dosud nemá.

• ATP 250 BOGOTA •
Kolumbie, tv. povrch, 768.915 dolarů
páteční výsledky (24. 07. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Karlovič (1-Chorv.) - Štěpánek (ČR) 3-6 7-6(7) 6-4
Tomic (2-Austr.) - Ito (Jap.) 6-1 6-4
Mannarino (3-Fr.) - Džazírí (7-Tun.) 1-6 6-1 6-3
Berrer (Něm.) - Estrella (4-Dom. rep.) 6-3 3-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Roger-Vasselin/Štěpánek (Fr./ČR) - Demoliner/Menéndez (Braz./Šp.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
Radek bude hrát v Atlantě. V prvním kole má nějakýho neznámýho Američana, ale už ve druhým kole bohužel narazí na turnajovou jedničku Isnera. To si asi moc nepolepší ... :(
Reagovat
EllNino
tak jestli dokázal držet tempo s Karlovicem, tak může i s Isnerem, navíc ten poslední zápas prohrál hned v 1. kole :)
Reagovat
kada.tom
Bernieeee ... ubojoval to, dneska nebyl v pohodě, ale dal to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dobrej zápas, Berrer si to celkem dával, jen ten tiebreak...
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherné kurty v té Bogotě, jiné barvy, příjemná změna :)
Reagovat
kada.tom
souhlas, ty kurty jsou parádní, hodně příjemná změna :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musíme si toho teď užít, než začne US Open Series s jednotnými, nudnými kurty ;-)
Reagovat
Bob
už by měl skončit.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek pořád má co nabídnout. Hrou rozhodně patří do TOP50 minimálně.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom zápase proti Karlovičovi bylo vidět, že má pořád co nabídnout. Zradil ho jen servis, který mu přitom až do stavu 6:6 ve druhém setu fungoval znamenitě a odešel až po tom dešti.
Reagovat
kada.tom
Juchůů, Esovič vyřazen :-)
Reagovat
tommr
nebejt toho deště tak ho vyřadil už včera Radek ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, ale zas, 3 dvojchyby nejsou 1 dvojchyba a nejsou ani 2 dvojchyby; 3 dvojchyby jsou 3 dvojchyby
Reagovat
tommr
to bylo málokdy vídaný zaváhání. Kdyby se ten zápas nemusel přerušit tak by se to Radkovi asi nestalo ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
sdílím nadšení :-D sdílím a přihazuju nějaký svoje ... fakt mě štve ten člověk
Reagovat
panzer.dragon
škoda Ivo, i tak docela slušná jízda, poslední tři turnaje (jestli se nepletu):

osmifinále wimblu
finále newportu
semi bogoty

je jasně vidět, že tvoje hra funguje, na top 10 by to skutečně vyžadovalo asi trochu pestřejší hru :-), ale esovič si excelentní, takovej hráč patří na okruh, právě proto aby bylo pestrý složení hráčů na turnajích
Reagovat
panzer.dragon
Ivo je v racu před dimitrovem, congou, tomicem, kyrgiosem.. slušnej oddíl, velmi by mě potěšil na konci roku kdyby byl v top 15
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslím si, že je potřeba na okruhu mít nudného hráče
Reagovat
Frick
To už je požehnnný věk :-D
Reagovat
panzer.dragon
nevěděl by někdo kde najít počty zachráněnejch matchballů po sezónách pro jednotlivý hráče?

Gratulace Ivovi, ale i Štěpcovi. By to moh Ivo vyhrát v singlu, Štěpec v deblu a pak můžou jít zakalit jako vítězové po turnaji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist