Stephensová zdolala Azarenkovovu a v Miami si zahraje s Ostapenkovou o titul

29. 3. 2018, 21:24
Aktuality 7
WTA MIAMI - Finále turnaje v Miami obstarají vítězky loňských grandslamů Sloane Stephensová a Jelena Ostapenková. Americké majitelka titulu z US Open v semifinále otočila nepříznivý vývoj proti trojnásobné šampionce Viktorii Azarenkové, kterou limitovaly zdravotní problémy s kyčlí, lotyšská šampionka z Roland Garros ve svém prvním letošním semifinále zastavila domácí Daniellu Collinsovou.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová loni na US Open překvapivě získala první grandslamový titul, do konce sezony ale nevyhrála už ani jeden zápas. Sérii osmi porážek přerušila teprve před měsícem, formu však hledala marně. 

Našla ji až v posledních dnech v Miami, kde si poradila již s pěti soupeřkami včetně tří papírových favoritek. Pětadvacetiletá Američanka totiž vyřadila světovou trojku Garbiñe Muguruzaovou, desítku Angelique Kerberovou a v dnešním semifinále si poradila i se šampionkou z let 2009, 2011 a 2016 Viktorií Azarenkovou

Stephensová na o čtyři roky starší Bělorusce ztroskotala tři roky po sobě na Australian Open (2013-2015), nyní ji však porazila dvakrát během tří týdnů na domácí půdě a vzájemnou bilanci rázem snížila na 2-3. Zatímco v Indian Wells vyhrála ve dvou setech, dnes musela otáčet nepříznivý vývoj.

Třináctá nasazená Stephensová prohrála úvodní tři gamy zápasu a první set už nezachránila. V dalších sadách však bývalou světovou jedničku jasně přehrála a zvítězila 3-6 6-2 6-1.



Osmadvacetiletá Azarenková, která v Miami prohrála poprvé po sérii jedenácti výher, se na okruh vrací po porodu syna Lea a mnohaměsíční soudní při o jeho opatrovnictví s expartnerem. Do turnaje vstupovala jako 186. hráčka světa na divokou kartu, v novém žebříčku vystoupá na 93. místo.

"Celý zápas jsem se necítila dobře. Čerstvá jsem byla jen v úvodu, ale postupně jsem ztrácela energii a byla jsem pomalá. U míčků jsem byla pozdě a ona (Stephensová) toho využila. Hrála skvělé údery," řekla Azarenková, kterou v průběhu zápasu čím dál více limitovala bolest v kyčli.

"Nedokázala jsem se správně hýbat, nohy mě neposlouchaly. Ale celkově jsem od Indian Wells udělala solidní pokrok. Doufám, že konečně budu hrát více turnajů, protože zápasy jsou to, co teď nejvíc potřebuju."

Stephensová bude v pondělí poprvé členkou Top 10, když se bez ohledu na finálový výsledek posune na devátou příčku před Petru Kvitovou. O titul se v sobotu utká v prvním vzájemném střetnutí s vítězkou Roland Garros Jelenou Ostapenkovou.

Dvacetiletá Lotyška ve svém prvním letošním semifinále zastavila americké překvapení turnaje Danielle Collinsovou, kterou zdolala 7-6 6-3. V Key Biscayne tak vyhrála už pět zápasů, tedy víc, než na sedmi předchozích turnaích dohromady. Navíc neztratila ani set.

"Každým odehraným zápasem mi roste sebevědomí. Konečně jsem našla herní rytmus a to je pak na výsledcích znát. Začátek sezony se mi nepovedl, ale věřím, že tímto turnajem jem to zlomila," prohlásila Ostapenková.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Stephensová (13-USA) - Azarenková (Běl.) 3-6 6-2 6-1
Ostapenková (6-Lot.) - Collinsová (USA) 7-6(1) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Sloane skvělá. Peknej zápas. Tak ještě jeden zápas!
Reagovat
Fandina
Super Sloane. Vika hrála super a vzpomněla jsem si na dávnou dobu, kdy byly světovou jedničkou a vyhrálvala GS. tenkrát také hrála výborně, jen to houkání mi na ní vadí.

Sloane se mi líbí, jak hraje s přehledem. Ten třetí set byl od ní famozní.

Ve finále je mi jedno, kdo vyhraje. Penko je rychlejší a větší ranařka, Sloane zase hraje víc s přehledem, tak uvidíme, která to bude.
Reagovat
Fandina
kdy byla a vyhrávala ... Tenkrát
Reagovat
George_Renel
Řekl bych, že jak začala prohrávat vrátila se do starých kolejí. Načučená,stížnosti na hlouposti. Pozitivní změna byla, že si nevzala MTO. Ale asi už věděla, že na zvrat mít nebude. Sloan není Lucka Hradecká...
Reagovat
Fandina
To je mi úplně fuk, jak se kdo chová na kurtu. Hodnotím hru.
Reagovat
kada.tom
finále Stephens X Ostapenko je pro mě druhé z těch několika varianta, co se nabízelo, co do oblíbenosti :-)

inu, titul přeji Sloane, ale ani výhry Jeleny mě nijak vadit nebude ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Charizmaticka cokoladka, ine prirovnanie ma k Stephenske nenapada :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist