Stosurová má rekord, vyhrála v půl druhé ráno

6. 9. 2010, 16:49
Aktuality 3
Australanka Samantha Stosurová na svůj zápas v osmifinále US Open dlouho nezapomene. Turnajová pětka odvrátila v noci na dnešek v duelu s Jelenou Dementěvovou čtyři mečboly a do čtvrtfinále postoupila po výhře 6-3 2-6 a 7-6 až skoro nad ránem.
Samantha Stosurová (© usopen.org)

Poslední zápas programu ve Flushing Meadows trval dvě hodiny a 38 minut a skončil hodinu a 35 minut po půlnoci. Nikdy předtím se ženská dvouhra na US Open tak dlouho do noci nehrála. O pět minut rychleji hrály Gabriela Sabatiniová s Beverly Bowesovou před 23 lety.

"Tak tohle byl bezpochyby nejnapínavější zápas, jaký jsem kdy odehrála. Je hezké přepsat historii," smála se Stosurová, zatímco její soupeřka litovala, že zápas dohrávaly tak dlouho do noci.

"Zkoušela jsem bojovat do konce. Cítím zklamání z toho, jak jsem hrála při mečbolech. Nebyla jsem při nich dost agresivní. Bylo dost těžké hrát, cítila jsem se trochu ospale," řekla Dementěvová. "Takhle v noci jsem tenis ještě nehrála. Nebylo jednoduché se soustředit a bylo vidět, že jsme se s tím obě potýkaly," dodala.

Třetí set přinesl zřejmě nejzajímavější a nejkvalitnější tenis dosavadního průběhu turnaje žen. První mečbol letošní finalistka French Open Stosurová odvrátila za stavu 5-3 při podání Rusky a další tři o hru později.

"Myslím, že jsme obě odehrály skvělý zápas. Daly jsme do něj všechno, mít za sebou takový zápas je fantastické," radovala se Stosurová.

Australanka se umí vyrovnat se situací, kdy je na hraně prohry. Před čtrnácti dny v New Havenu rovněž odvrátila v druhém kole utkání čtyři mečboly a v červnu na antukovém Roland Garros porazila Serenu Williamsovou ve čtvrtfinále po odvrácení jednoho mečbolu.

Na US Open se Stosurová až dosud nikdy nedostala přes druhé kolo. Letos je ve čtvrtfinále a po nočním dramatu dostane za odměnu možnost hrát s obhájkyní titulu a druhou nasazenou Kim Clijstersovou. "Ona tady vyhrála osmnáctkrát za sebou, že? Nebude to jednoduché, ale zase nechám na kurtu všechno a uvidíme," řekla australská hráčka, které prý nevadí, že její další soupeřka dohrála své utkání o téměř 14 hodin dříve.

"Ona hrála první, já poslední. Není v tom žádný velký rozdíl," uvedla Stosurová.

Šestá hráčka světa sice od dnešního dne drží ženský rekord v nejpozději dohrávaném zápase na US Open, na ten absolutní by ale musela být na kurtu ještě o téměř hodinu déle. V roce 1993 skončil souboj Švédů Matse Wilandera a Mikaela Pernforse ve 2:26 v noci.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká osobnost Světluška nám už dosvítila, končí další rusačka! A zítra si Marfuša sbalí toho tlustýho přežranýho Džojse a odletí hekat na Floridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Maria Carolínku spláchne z kurtu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby se Marija sama z kurtu nevyházela :-) Mnohé její snahy o winner jsou dost legrační, furt jenom bezhlavě mlátit. Jinak nechápu, proč tohle utkání není v night session.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist