Stosurová na Australian Open ukončí singlovou kariéru. Pokračovat bude už jen v deblu

29. 12. 2021, 12:28
Aktuality 10
Bývalá vítězka světová čtyřka a vítězka US Open Samantha Stosurová na Australian Open odehraje svůj poslední turnaj ve dvouhře. Sedmatřicetiletá Australanka se následně bude soustředit už jen na čtyřhru.
Profily hráčů
Samantha Stosurová (© AFP)

"Strašně moc to pro mě znamená, že můžu skončit před rodinou, přáteli a fanoušky, kteří při mně stáli v dobrém i zlém," poděkovala bývalá světová čtyřka Stosurová, jež bude v Melbourne startovat díky divoké kartě.

"Bude to hodně emotivní, ale jinak bych to nechtěla. Vždycky jsem si přála ukončit kariéru v Austrálii. Bude to konec první kapitoly mojí kariéry, ve zbytku sezony už budu hrát jen čtyřhru," přidala.

Stosurová ve dvouhře získala celkem devět titulů včetně US Open 2011. Ve čtyřhře ovládla 28 turnajů včetně čtyř grandslamů - dvakrát triumfovala na US Open, po jednom vítězství přidala na Australian Open a French Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
dadaft
USO 2011 je nezapomenutelné, Samantha tehdy byla na svém maximu, o jejím forhendovém topspinu se dají psát romány, klíčové ovšem bylo, že jí tehdy fungoval vedle pro ni typického slajzovaného bekhendu i ten obouručný hraný přímo -- nemusela zpomalovat hru a soupeřky prostě vystřílela z kurtu. Ani Serena si ve finále neškrtla...
V nejlepších letech Sam dokázala hrát úžasné bitvy s nejlepšími --- dodnes vzpomínám na zápas s Azarenkou na USO 2012, nebo fenomenální tříseťák se Šarapovovou ve Stuttgartu.
Skvělá kariéra Samantho.
smile
Reagovat
TheRoyalBlue
To ako vystrielala Serenu nikdy nezabudnem, jej forehand považujem za najlepší úder, aký som kedy videl v ženskom tenise a keď ním vystrielala tú nevychovanú obludu, bola to nesmierna radosť. Škoda, že sa jej nepodarilo nájsť takúto úroveň tenisu častejšie, holt je asi lepšie mať tie údery vyrovnanejšie ako byť jednostranne fenomenálny.
Reagovat
Mony
Já si nejvíc užíval naživo zápas s Bárou Strycovou ve Stromovce na WTA250.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já ji tam taky viděl, 2x. Jednou myslím proti Soraně. Jedovaté úderysmile
Reagovat
GaelM
Legenda smile
Reagovat
smazaný uživatel
je moc sympatická tenistka a končit kariéru doma je pro ni a její fanoušky určitě fajnsmilesmile
Že by na svém posledním singlovém AO, prolomila domácí prokletí?smile
Reagovat
Mony
To spíš prolomila domácí poceti
Reagovat
Aussie
O případném početí se při její sexuální orientaci dá stěží mluvit. I když, v dnešní době je možné téměř všechno...
Reagovat
blixa
Umělé oplodnění snad není žádný problém, nebo v AUS je to zakázané ?
Reagovat
Aussie
Kdepak. My jsme tady nesmírně pokrokoví, to se vám tam ani nesní! Co nevidět budeme uměle oplodňovat i ptakopysky. A křížit je s klokany. Takový dvoumetrový hopsající ptakopysk, to bude podívaná! Turisti se budou moct přetrhnout, aby je viděli. Jenže, my je sem nepustíme. Moudře. Hopsali by nám tu omikroni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist