Stosurová s partnerkou mají první dítě, holčičku pojmenovaly Genevieve

13. 7. 2020, 13:38
Aktuality 63
Australská tenistka Samantha Stosurová se stala matkou. Partnerka vítězky US Open 2011 Liz porodila už 16. června dceru Genevieve. Stosurová o tom dnes informovala na Instagramu.
Profily hráčů
Samantha Stosurová

"Život v izolaci kvůli koronaviru byl v mnoha směrech hodně náročný, ale z osobního hlediska to pro mě bylo jedno z nejúžasnějších a nejšťastnějších období v životě," napsala Stosurová.

Šestatřicetiletá Australanka, která momentálně v žebříčku figuruje až na 97. místě, ale byla světovou čtyřkou a deblovou světovou jedničkou, má vedle titulu z US Open ve dvouhře na kontě tři další grandslamové triumfy ve čtyřhře.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

63
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Nemam rad slovo homosexulani (heteroseksualni atd.)... uz ze same podstaty, ponevaz slovo silne podtrhuje hlavne seksualitu, jakoby slo jen v zivote o tohle. Coz je podle mne dost zcestne, a dost kratkozrake...

Libi se mne pristup nekterych Indianskych plemen...v tom malem spolecesntvi se proste tezko dalo ukryt, ze je nekdo Winkte. "win": znamena zena, "kte": znamena byt jako (byt jako zena), nebo take zabit, coz ma mnohem hlubsi vyznam, ktery se bohuzel casto ignoruje. Winkte vlastne doslovne znamena "zabit zenu":) Vypada to, ze existoval i vyraz naopak "zabit muze". Vyznam toho byl jednoduchy a vychazel ze same podstaty pristupu nekterych plemen k zivotu, ke svetu. Vubec nemeli pochypnost o tom, ze clovek je dusi, ktera neustale putuje... Vyraz Winkte byl proste pro cloveka, ktery nemel moznost splnit roli muzskou, nebo zenskou behem sveho neustaleho putovani:)
Toz bylo to zajimave, da se rict, ze v ramci toho spolecenstvi takovy Winkte mel celkem zajimavou roli, zeny Winkte se staraly o ceremonie lovu...a muzi Winkte o ceremonie materstvi...trebas...

Ale holou pravdou je, ze moc neplnili roli ani matky, ani otce... ani nemeli moznost zasedat v rade, ponevaz by to asi zlikvidovalo plemeno...(si proste nemohli dovolit nektere zakladni veci, ktere si casto uz ani neuvedomujeme)
Ale take pravdou je, ze nikdo nebyl lepsi na hlidani deti, v nepritomnosti muzu na lovu, nez prave Winkte, casto to byli nejlepsi remeslnici ze skvelym vnimanim pro estetiku. A nekteri z nich byli dobrymi samany:)

To zabit, proste znamenalo, vyresit neco, co se nestihlo jeste vyresit.
Na nektere Winkte se take nahlizelo tak, ze uz vyresili a jejich putovani je na konci...take zajimave.

Toz ale neznamena to, ani si to nejak nemyslim, zeby Stosur musela byt spatnou matkou:) Spis bude zalezt na tom, jestli dokaze "zabit chlapa", toz tak snad ji dcera k tomu pomuze...:D
Jeste bych nechal Stosurovou losovat muzske pavouky na GS, urcite by se ty losy vylepsily v pripade, ze to jeji posledni putovani, zastavka...:)

Nic, jdu pracovat:)
Reagovat
ttopi
Vlku moc hezké zamyšlení, ale moc bych to sem netahal. Indiáni a domorodci to je úplně jinej svět. Jednou byl na ČT v pořadu Hydepark pan Nnislav Zelený (moc hezké povídání, možno dohledat v archivu ČT) a ten tam mimojiné popisoval, že některé domorodé kmeny k životu přistupují také tak, že slabší kusy se mají nechat umřít, protože "kazí" genofond budoucích generací. Dokonce říkal, že chtěl jednomu nemocnému dítěti podat lék na nějakou nemoc, který by ho nejspíš uzdravil, ale oni mu to nedovolili. Prostě slabý kus od přírody, tak "musí odejít". Tímhle, kdybychom se měli my řídit, tak by to asi nebyl odobrý. Ten přístup je jako teoreticky správný, ale to bychom tu někteří z nás nebyli, protože bychom umřeli na nějakou "primitivní" kterou umíme léčit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste.... krom toho neni plemeno jako plemeno:) Sberaci, to byl virus, uplne stejny jako pasivni civilizace...
Jednou jsem prozil jeden rozhovor se znamym, ktery mi rekl, dobre, je to pekny, ale co my s tim ted, kdyz mame prave tu civilizaci:)
Toz ja mu na to rekl,... jen abychom proste nezapomneli:) Taky jsem rad, ze jdu do obchodu, kde koupim jidlo, ale pro jistotu jsem se naucil chytat ryby, pak ji zabit, a upravit tak, aby se to dalo snist...kdo vi, jestli to nebudu jeste potrebovat v tomhle zivote:) Dobre je proste nezapominat a neztratit vedomi toho, ze se to jidlo nejak do toho obchodu musi dostat atd. Je to proste o nejake pokore,...no...
Reagovat
sojka1
mne se na tom libi nejvic, ze vsichni jsou platnymi a respektovanymi cleny spolecnosti, ale protoze nekteri urcite zakladni role neplni, nemohou pozadovat ani vsechno zakladni, co spolecnost ma... (netvori ten zaklad, ale dobre ho podpiraji).... :-)
Reagovat
Blondie
No a teď si tam představte sám sebe - třeba jako chlapa, co se při práci pro komunitu vážně zranil. Najednou nevykonáváte povinnosti, najednou jste druhořadý a nemůžete požadovat stejná práva.
Nádherný život.
Nechtěla bych v takovém systému prožít ani sekundu :)
Reagovat
sojka1
jednak je rec o Indianech a nikde nepisu, ze jim chci byt... :-)) jednak ani Vlcek nepise nic o ranenych, takze nevim, jak se s nimi zachazi. Predpokladam, ze se vsemi stejne, coz pokladam za zasadni a bud prijdou ke slovu nejake masti, byliny, lektvary, saman, duchove a az pak mozna milosrdny stouch z hodne vysoke skaly. A kdybych byla takto vychovana, tak to takto i s hrdosti prijmu. Jde ale prece o jiny problem a ta spolecnost mi prijde zdrava v tom, co jsem uz naznacila. Da sanci jinakosti, kterou respektuje, ale neda sanci rozhodovat o sve existenci tomu, kdo ji ani neni schopen biologicky zajistit... ale znovu pripominam, ze nejde o nasi civilizaci, takze se neminim vcitovat, jen zevne posuzuji.... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tema urcite pro mnohe muze byt narocne, ale jsem rad, ze mne aspon nekdo pochopil:)
Reagovat
paddy
nejzdravější se jeví skauti :)

https://www.ctidoma.cz/zdravi/radkin-honzak-deti-potrebuji-rodinu-pevne-mantinely-jistotu-ne-teorie-o-devetadvaceti?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=mZLpjiqHC44-202007132140&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
brixner
Dycky sem si přál jí poněkud voplodnit, ale jak vidim, sem už pomalej, dokonce už do pátýho patra jezdim vejtahem...ale aspoň tam stihnu vyhulit žváro! Holt kámoška byla rychlejší...Měl jsem jí hrozně rád a pořád mít budu, tak jen doufám, že to miminko bude zdravý a táta na něj bude hodnej, holt pevná rodina je základ všeho! Vo mě říkaj, že bych byl taky dobrej fotr, dítka z vokolí mě maj rády, vobčas jim dam cígo, někdy pučim Čendu...Jedno bych si vopravdu rád vzal do vejchovy, tendle klučík mě má tak rád, že dycky, když je ten jeho pravej fotr na noční a já mamce vysvětluju, jak se naučit ten muj vobávanej jednoručák, vlítne do ložnice a začne somrovat drobný a já se dycky vylekam a poněkud splasknu, páč když si myslíte, že ten rohypnol už zabral a najednou spratek stojí vedle vás s psíma vočima a nataženou dlaní a frajerskym dovětkem, že když nedostane nějakej ten krejcar,tak to poví nejdřív babičce a ta dozajista poinformuje svýho syna, čtěte spratkovo tátu a to jenom proto, že na ní vlezl jen děda a pak už byl šmitec...No, dycky mě to stojí pár babek navíc a já už dlouho slibuju, že ho seřežu jako koně, jenže von má modrý voči jako já a to může bejt skrytý znamení, takže furt jen platim a cáluju...Sme taková velká rodina, jak už sem moudře nadnesl - rodina je základ, ale fakt neni prdel dělat fotra na více frontách, stojí to jen prachy a těch já zrovna moc nemam...:-)
Reagovat
Hector21
Jednička s hvězdičkou za to krásné jméno světice a patronky Paříže :)
Reagovat
Blondie
Rodině mnoho štěstí a zdraví, ať se mají všechny dámy dobře :-)
Reagovat
a.magerova
Mně nevadí, že malá bude mít dvě mámy, hlavně ať ji mají obě rády... ;-)

Rozhodně jsem pro, ať mají děti mámy a táty (třeba i v libovolném množství), než abychom měli za chvíli tato slova zakázané, kvůli nějaké poťapané politické korektnosti... :-/
Reagovat
Blondie
Souhlas.
Jinak se nebojte - dlouhá léta bylo kyvadlo vychýleno jedním směrem, teď zase další extrém... ono se to srovná někde uprostřed a bude klid :)
Reagovat
SwissMaestro
Je vtipné číst jak teplé vody chtějí mít možnost vstoupit do "manželství". TO se skládá však jen z muže a ženy a to nemusím být věřící :D
Reagovat
milik254
A kdo stanovil, že to tak je?
Reagovat
darek.vrana
Je to tak z podstaty toho slova. To je jako se ptát, kdo stanovil, že nákladní auto není osobní auto a proč by se osobní auto taky nemohlo jmenovat nákladní. Takže klidně stejná práva, ale jiný název.

Cituji:
Etymologicky se slova manžel, manželka, manželství, vyvinuly přesmykem ze staročeského malžen, malženka, které mají svůj původ v praslovanském *mal?žena, což byl duálový tvar znamenající ?muž a žena".
Reagovat
milik254
A proč máte problém se stejným označením, pokud se bude jednat o stejný institut s totožnými právy a povinnostmi?

Děkuji za poučení o původu tohoto slova, ale dnes používáme tolik slov, které ve svém původní pravýznamu mají diametrálně odlišný význam než věc, kterou jimi označujeme, že tohle je podle mě trochu mimo.
Reagovat
darek.vrana
Protože to prostě není to samé. Když má dítě dvě matky (budiž jim to přáno), tak je to jiný typ rodiny, než když má matku a otce.
Reagovat
milik254
A v čem je to odlišné?
Reagovat
gigin
Nemá fotra a mamu. Má dvě mamy. Najdi deset rozdílů.
Reagovat
darek.vrana
:-)
Reagovat
Marduch
no ty vole
Reagovat
gigin
Twl Bautista řádí v Berlíně a do toho ještě toto.
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
ttopi
Protože název něčeho má napovídat o charakteru věci. Jestli že slovo manželství vzniklo ze slov muž a žena, má to tak zůstat. To bys mohl rovnou říct, ať se říká slipům podprsenka, nebo ať se kapesníku říká ručník.

Jak psal někdo dole - stejná práva, stejný význam. Ale slovo musí mít zachován původní význam přece.
Reagovat
EllNino
no to není úplně přesné ... třeba slovo chlap bylo dříve vnímáno hanlivě jako blbec nebo tak ... a dneska se to normálně používá bez nějakého účelu nadávky ... to samé třeba děvka
Reagovat
gigin
Počkej, děvka je dnes jako fajn?
Reagovat
blixa
"děvenka moje starostlivá !" ;-)
Reagovat
gigin
Tvl ptám se na děvky. Děvky ty to znaj, sotva daj když jsou kapsy prázdný...
Reagovat
ttopi
Tady ale nejde přece o to, k čemu se slovo používá, ale co to slovo znamená. Znovu opakuji, jestliže manžleství má kořeny ve slovech muž a žena, nelže tím myslet ženu a ženu. Bohužel, prostě nejde. Autobus taky není trolejbus, ať se ti to líbí nebo ne. Nemám nic proti tomu, co se dneska děje, ale buďme prosím zase trochu normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, stačí být homofobní.
Reagovat
George_Renel
Mohli by uzavírat ženženství či mužmužství. To vyjadřuje to soužití daleko lépe.
Reagovat
Frick
https://www.idnes.cz/sport/tenis/sen-tenisovych-dvojcat-pliskovych-jednou-spolu-vyhrajeme-grandslam.A100711_195337_tenis_par
Reagovat
Nenela
Ten je super, dik!
Reagovat
horska.kraslice
Moc pěkné :-)
Reagovat
Frick
..nebo adoptivní maktka.

Ale matka bez přívlastků je tam, co jí porodila.

A vy marxisti se třeba po...
Reagovat
milik254
Medicína a společnost pokročila a teď může mít dítě třeba i 6 legitimních matek, takže nevím, co tu řešíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentáre ako z konzervatívnej katolíckej rubriky, vystrihnutej z 19stor..

Holt, su medzi nami ludia, ktori su homosexuáli. Ži a nechaj žiť priatelia. Aj to je prejavom akejsi vyzretosti, nepodliehat predsudkom, zažitým tradíciam, mozno aj preto je dnes Austrália inde ako Česko a Slovensko.

Dieta porodila Stosurovej partnerka, nevidim teda nic zle na tom, ze sa on budu starat dve zeny.

Je to pre mna omnoho prijatelnejsia varianta, akoby dieta do výchovy dostali dvaja páni, na ukor heterosexuálneho paru, ktory nemoze mat deti a dlhodobo sa o adopciu snazi.
Reagovat
Nola
nevidim az tolko znevazujucich komentarov, skor sa prispievatelia snazia byt za kazdu cenu az krcovito vtipni.... homesexualita, ci bisexualita existovala od nepamati, len katolibanska spolocnost a komunisticka diskatura vystavila tychto inak orientovanych jedincov na okraj spolocnosti, nech sa hlavne kazdy stara o seba a nesudi inych...
Reagovat
smazaný uživatel
Je vtipný, že zrovna tohle tady píše Slovák. V Praze je dost homosexuálů Slováků, kteří to doma musí tajit.
Reagovat
Nola
jj, Cesko je v tomto ohlade sto rokov pred Slovenskom, mam pocit, ze mate povolene dokonca aj sobase, u nas nie je uzakonene ani partnerstvo...
Reagovat
smazaný uživatel
Manželství bohužel stále ne. Jen partnerství.
Reagovat
Nola
ked neprsi aspon kvapka, pravna rovina vztahu vyriesena, u nas prave riesia interupcie, kr eteni.....
Reagovat
Cico93
Chvalabohu, že nič také tu nie je uzákonené.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vtipny, ze sa Cech dištancuje od Slováka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen někteří od některých.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je jasné, ze sa v Prahe mozes prechádzat slobodnejsie ako v Humennom a v Bratislave slobodnejsie ako vo Valaskom Medziříčí. Hlavné mesto je vzdy liberálnejšie. To nie je ziadny objav.
Reagovat
smazaný uživatel
To není. Takže to jsem píšeš zbytečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočné je sa upierat na konkrétne mestá, keď píšem o celých národoch.
Reagovat
a.magerova
Byls někdy ve Valmezu?
Reagovat
tommr
ale dnešní době už prostě přestávám rozumět. Podle úvodní věty článku jsem se bláhově domníval, že Stosurová porodila dítě. Netušil jsem, že dnes se žena může stát matkou aniž by předtím byla těhotná ...
Reagovat
milik254
Přesně jak říkáš, stárneš.
Reagovat
paddy
Považuji za neférové, že muži do ženských sprch nesmějí a Stosur či jiné ano
Ivanovič si nedávno stěžovala, že pohledy některých holek jí tam byly nepříjemné

Jako mlsní kocouři... :)
Reagovat
George_Renel
Jakpak ji asi s partnerkou udělaly?
Reagovat
Krisboy
To musely bejt orgie jaký si ani nedovedeme představit :)
Reagovat
Predal
inak neviete koho bude volať Genevieve maminka, tú čo ju porodila?
Reagovat
blixa
Oběma dvěma bude říkat "partner". Maminka a tatínek budou zakázaný !
Reagovat
ttopi
Spíš rodič.
Reagovat
muranovec24
Nene, bude rikat mami obema...
Reagovat
sojka1
myslim, ze je to otazka dohody, nekdy to dokonce nachaji az na diteti, ale co vim, tak ano a druhe partnerce dite rika jmenem, nastesti se pry ony ani primo matkami byt neciti, coz mi prijde od prirody docela sikovne, nejak zastarale trvam na tom, ze matka je jen jedna... :-)
Reagovat
Haitik
Super zpráva! :-))
Tak ať se daří! :-)
Reagovat
SwissMaestro
Já deb il si říkal jak to všechno takto stihla když ještě v březnu hrála a vono přitom..... :D
Reagovat
jirkaS
:-o
jsem netušil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist